Dil Seçiniz

İstanbul – Diyarbakır Uçak Bileti

Ülke geneline ulaşımın en kolay gerçekleştirilebildiği ve nüfus yoğunluğu ile kendine hayran bırakan kent İstanbul, havalimanı ile ulaşımın son derece kolay bir hale geldiği Diyarbakır’a artık çok daha yakın. Havalimanının varlığının yanında hava yolu şirketlerinin sağladığı kolaylıklar, sıklaşan seferler ve uygun fiyatlar bugün sadece İstanbul – Diyarbakır uçak bileti satın alarak, yola çıkmaya hazır olmamızı sağlıyor. Dünyanın dört bir yanından İstanbul uçak bileti alıp dünyanın en önemli kentlerinden birine ziyarete gelindiği gibi, kültürü ve tarihi ile mistik bir atmosfere sahip olan Diyarbakır’a da sadece Diyarbakır uçak bileti satın alarak ulaşmak mümkündür. Böylesine güzel ve farklı bir gezi için ise sadece bir hafta sonunuzu ayırmanı bile yeterli olabilir.

Diyarbakır Havalimanı

Diyarbakır Havalimanı, Türk Hava Yolları, Pegasus Hava Yolları, SunExpress, AnadoluJet ve OnurAir gibi hava yolu şirketlerinin düzenlediği tarifeli seferler ile yoğun bir hava trafiğine sahiptir. 1952 yılından bu yana açık olan ve farklı yoğunluklarla sürekli hizmet vermiş olan tesis, hem iç hatlar hem de dış hatlar terminalleri ile hizmet veren sivil özellikli bir havalimanıdır. Şehir merkezi ise tercih edilmesinde önemli bir etken olmaktadır. Çeşitli ulaşım şekilleri ile şehrin farklı noktalarına bağlantı sağlanabilmektedir. Üstelik kapsamlı bir niteliğe sahip olması havalimanını daha da cazip hale getirmektedir.

Diyarbakır Havalimanı’na Nasıl Ulaşılır?

Belediye Otobüsü

Havalimanına gelen her uçuştan sonra ve yapılacak olan her uçuşun öncesinde, sadece 6 km uzaklıkta olan Diyarbakır kent merkezi ile havalimanı arasında Belediye otobüsü seferleri gerçekleştirilmektedir ve bu seferler yolcular için hem çok ucuz hem de kolay ulaşım şekillerinden biridir. Sadece eşyanızın fazla olduğu durumlarda bu sizin için sıkıntılı olabilir. Aksi takdirde son derece kolay bir şekilde konaklama noktanıza ulaşım sağlayabilirsiniz. Havalimanının önünden hareket eden otobüslere binerek zaman kaybetmeden ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Taksi

Taksi en kısa sürede ulaşım imkânı sağlayan seçeneğiniz olarak düşünülebilir. Çünkü aracın hareket saatini beklemenize gerek kalmıyor. Üstelik konforluda bir seçim olacaktır. Eşyalarınızı taşımak ve aktarma yapmak yolculuğunuzun bir parçası olmayacağı için oldukça konforludur ve gelen yolcular tarafından sıkça tercih edilir. Bunun için havalimanında bulunan taksi durağını tercih ederek taksi bulabilirsiniz. Eğer aileniz ya da arkadaşlarınız ile yolculuk ediyorsanız, yani yolcu sayısı fazla ise ulaşımınız çok daha uygun fiyata gelmiş olacaktır.

Araç Kiralama

Diyarbakır Havalimanı’nda hizmet veren çeşitli araç kiralama şirketleri, Diyarbakır’da özel araç konforunu yaşamanız için hizmet vermektedir. Dilerseniz kente ulaşmadan önce de bu ayarlamayı yapabilirsiniz. Uçaktan indikten sonra da aynı şekilde araç kiralama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Yolcu sayısına uygun olarak, istediğiniz kapasitede araç seçmeniz mümkün. Ayrıca şoför de isteyebiliyorsunuz. Bu şekilde kenti keşfederken, araç bekleyerek zaman kaybetmemiş olacaksınız. Dolayısıyla özellikle kısa süreli seyahatler için oldukça cazip bir seçenektir.

Diyarbakır Hakkında Genel Bilgiler

Diyarbakır’ın tarihi geçmişi hakkında en eski veriler, kent çevresinde yer alan mağaralardan elde edilmiştir. Bu mağaralarda gözlenen yaşam belirtileri, Yontma Taş Devri ve Mezolitik devirlerde bugünkü Diyarbakır topraklarında yaşam ve yerleşim olduğunu göstermektedir. Sonraki dönemde ise Anadolu’nun pek çok kentinde olduğu gibi, sırasıyla Hititliler, Hurriler, Urartular, Persler, Romalılar ve Osmanlılar gibi pek çok medeniyet bu topraklarda egemenlik kurmuştur. Diyarbakır’ın Osmanlı hâkimiyetine girişi ise 1515 tarihinde gerçekleşmiştir. Şehrin bir Büyükşehir haline gelmesi ise 1993 yılında yaşanmıştır. Şanlıurfa ve Adıyaman gibi ilgi çekici kentler ile komşu olması sebebi ile Diyarbakır gezinizi bu kentler ile birleştirmeyi yani harika bir Güney Doğu gezisi yapmayı düşünebilirsiniz.

Diyarbakır’a gitmek için yaz aylarından ziyade bahar ayları idealdir. Çünkü kentte yaz ayları oldukça sıcak geçiyor. Bu da gezginler için sıkıntı yaratabiliyor. Diğer taraftan şehir sert kara iklimi etkisi altındadır. Bu sebeple de kış ayları soğuk geçmektedir. Doğu Anadolu bölgesi kadar sert bir kış görülmese de soğuk kenti keşfetmenize engel olacaktır. Bu sebepler ile de bahar ayları Diyarbakır gezisi için en ideal zamanlar olacaktır. Kentin en sıcak ortalaması 40 derece iken, en soğuk ortalaması -10 derece seviyesindedir. Bu da bahar ayının önerilmesinin temel sebebidir.

Diyarbakır’ın Gezilecek Yerleri

Dicle Köprüsü (On Gözlü Köprü)

Dicle Köprüsü, kentin simgelerinden biridir ve halk arasında On Gözlü Köprü olarak da anılmaktadır. Köprünün kitabeleri gösteriyor ki Dicle Köprüsü, 1065 yılında Mervaniler döneminde inşa edilmiştir. Übeyd oğlu Yusuf isimli bir mimar tarafından inşa edildiği bilinmekle birlikte, kentin tarihi ve özel değerlerinden biridir. Bu sebeple de gezinizin uğrama yerlerinden biri olacaktır. Ayrıca etkileyici kareler yakalayabilirsiniz burada.

Diyarbakır Müzesi

Diyarbakır’ın bugünkü toprakları kapsamında Neolitik Çağ’dan günümüze kadar ulaşan çok sayıda kıymetli eser, Diyarbakır Müzesi ‘nde sergilenmektedir. Eski Tunç Çağı, Urartular, Asur, Helenistik Dönem, Roma, Bizans, Selçuklu, Akkoyunlu ve Osmanlı dönemlerine ait çok sayıda eser ve kalıntıya burada rastlayabilirsiniz. Ayrıca kentin geçmişine ışık tutan bir nokta olduğu için de oldukça ilgi çekicidir.

Ziya Gökalp Müzesi

Diyarbakır’da doğup büyümüş olan Ziya Gökalp, sadece kent genelinde değil ülke toprakları genelinde, insanların diline dolanan dizelere imza atmıştır. Şair ve düşünür olarak nitelemenin yanlış olmayacağı Ziya Gökalp’in Diyarbakır’da doğduğu ev, bugün müze haline getirilmiştir ve kentte en çok ziyaret edilen yerlerden biridir. 1808 yılında inşa edildiği bilinen yapı, hala sağlamlığını koruyan ihtişamlı bir yapıdır. Dönemin mimari eserlerine benzer şekilde haremlik ve selamlık olmak üzere iki bölümden oluşur. Şaire ait önemli eserlerin yanında kentin toplumsal değerlerine ışık tutan pek çok esere rastlayabilirsiniz burada.

Nasuh Paşa Camii

1606 ile 1611 yıllarında dönemin Diyarbakır Valisi olan Nasuh Paşa tarafından yaptırılmış olan cami, dış görünüşü ile ziyaretçilerinin dikkatini çekmektedir ve aynı zamanda da merak uyandırmaktadır. Cami belli dönemlerde onarım çalışmalarına maruz kalmış olması sebebi ile orijinalliğinden biraz uzaklaşmıştır ancak hala ilgi gören bir yapı olma özelliğine sahiptir. Kentin önemli ibadet merkezlerinden biri olması sebebi ile de ziyaret edilesi yerler arasında anılır.

Asur Kalesi

Eğil ilçesinin en çok dikkat çeken turistik yeri olan Asur Kalesi, sahip olduğu stratejik konumu, tünelleri, çevresindeki derin vadileri ile kesinlikle görülmeye değerdir. Kaledeki yağmur suyu kanalları ve tüneller, savaş zamanlarında kaçış yolu olarak da kullanılmıştır ve kale genel itibariyle, farklı ve ilgi çekici bir yapıya sahiptir. Burada bambaşka zamanlara yolculuk edeceğiniz bir atmosfer sizi beklediğinden özellikle ziyaret etmeniz önerilmektedir.

Hasan Paşa Hanı

Hasan Paşa Hanı, yine kentin Osmanlı dönemi valilerinden birinin inşa ettirdiği yapılardandır. Bu özelliği ile Nasuh Paşa Camii’ni anımsatır. Hasan Paşa Hanı ise ismini, kentin 1572 ile 1575 yılları arasında Valiliğini yapmış olan Vezirzade Hasan Paşa’dan alır. Görülmeye değer ve tarihi yapılar arasında yer alması sebebi ile bu güzel hanı da gezilecek yerler listenize eklemenizi önermekteyiz. Böylece hem kentin tarihine yolculuk edecek, hem de han sakinliğinde soluklanacaksınız.