Dil Seçiniz

Samsun Ucuz Uçak Bileti

Hazırlamış olduğumuz Samsun rehberi ile tüm detayları öğrenin. Samsun uçak bileti en uygun fiyatlarla ucakbileti.com.tr 'de.

Samsun Hava Durumu

    Şehrin Tarihçesi

    İnsanlık tarihi bakımından oldukça eski bir yerleşim alanı olan Samsun ilk olarak şu andaki merkezi olmak üzere Kavak, Kızılırmak vadisi, Çarşamba Ovası ve Tekkeköy’de çok eski dönemlerden itibaren birçok medeniyete yaşam alanı olmuştur. Geçmişi M.Ö. 10000li yıllara kadar uzanan kentte Orta Taş Devrinde civarın en eski yerleşimcileri olan insanların özellikle Tekkeköy’de ki sığınıklarda yaşadıkları bilinmektedir. Yapılan arkeolojik kazıların ışığında Neolitik ve Kalkolitik dönemlerde ise insanların yine Samsun merkez, Kalenderoğlu, Bafra İkiz Tepe ve Dündar Tepe civarlarında yerleşke oluşturdukları ve yaşamlarını bu bölgelerde geçirdikleri anlaşılmıştır.

    Gaşkalar şehir sınırlarında ilk devlet kuran en eski topluluktur. Gasgaslar da denilen topluluk M.Ö.5000 yılları ile 3500 yılları arasında yaşamıştır. Gaşkalardan sonra neredeyse tüm Kuzey Anadolu’da hâkimiyet süren Paflagonların yaşam alanı olmuştur. Kentte egemenlik süren diğer uygarlıklar ise sırası ile Hititliler, Frigyalılar, Kidyalılar, Kimmerler, Lidyalılar, Miletliler, Persler, Makedonya İmparatorluğu, Kont Krallığı, Roma İmparatorluğu, Bizans İmparatorluğu, Abbasiler ve yeniden Bizans İmparatorluğu, Anadolu Selçuklular, Trabzon Rum İmparatorluğu ve son olarak da Osmanlı İmparatorluğu’dur. Samsun Yıldırım Beyazıt tarafından Osmanlı İmparatorluğu topraklarına 1296 yılında katılmıştır. Samsun ismi ise ilk olarak Selçuklular tarafından kullanılmıştır.

    Anadolu topraklarına 20. Yüzyılın başlarında yayılan bölücü faaliyetler nedeni ile Doğu Karadeniz’de yaşayan Rumlar bu gölgede bağımsız bir devlet kurmak istemişlerdir. Papadopulaos adlı bir öğretmenin kurmuş olduğu Pontus Rum Cemiyeti itilaf devletlerinin desteğini de alarak gittikçe teşkilatlarını güçlendirmeye ve yeni kuruluşlar ile 20 yaşını aşmış herkesi silahlandırmaya başlamıştı. Ayrıca, Mukaddes Anadolu Rum Cemiyeti ile bilinen yurtdışı ağırlıklı teşkilatı da güçlenmeye devam etmekteydi. 1.Dünya Savaşı yıllarında İngilizlerin de desteğini alan teşkilat sağlanan silah yardımları ile 500 civarında yaralama, öldürme ve kundaklama eylemini gerçekleştirmiştir. Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 günü Samsun’a çıkmasının ardından devlete gönderdiği rapor neticesi ile Ankara hükümeti bu bölgede ki Rum nüfusunun başka bölgelere yerleştirilmesi gerekliliğini kararlaştırmıştır. Merkez Ordu güçlendirildikten sonra birçok kıyım gerçekleştiren söz konusu teşkilatlar 1922 yılından itibaren etkisiz hale getirilmeye başlanmıştır. Bu dönemden sonra birçok çete ele geçirilip affedilmiş, direnen 11188 Rum ise öldürülmüştür. Ardından bu bölgede yaşamak zorunda bırakılan çocuk ve kadınlarda vapurlar ile Yunanistan’a gönderilmiş ve Pontus hayallerine tamamen son verilmiştir.

    Yüzyıllardır topraklarında birçok medeniyetin ayak bastığı ve son olarak ise Atatürk’ün Kurtuluş mücadelesini başlattığı ve Cumhuriyetin kuruluşunda oldukça büyük yeri bulunan ilimizi görmek için o kadar çok neden var ki. Bu nedenle sizlerde uçak bileti ihtiyaçlarınız için, sitemizden bütün hava yolu taşımacılığı yapan firmaların uçuş programlarına ulaşabilir, hem kesenize hem de tercihlerinize en uygun bilete kolayca sahip olabilirsiniz.

    Şehrin Coğrafik Konumu

    Samsun ili Karadeniz bölgesinde bulunmaktadır. Ayrıca, bölgenin ticaret, sanayi, nüfus, kültürel ve doğal zenginlikleri ve varlıkları dolayısı ile en büyük ili durumundadır. Kıyılara bitişik olarak uzanan dağların iç kısımlara girip ardından yeniden kıyıya paralel yoluna devam etmesi neticesinde ile sadece ilin değil aynı zamanda ülkemizin de en verimli ve en büyük ovalarını hediye etmiştir. Bu ovalar Bafra ve Çarşamba Ovalarıdır. Samsun ilinin coğrafik olarak en belirgin özellikleri Bafra ve Çarşamba Ovalarının yanı sıra söz konusu ovalara hayat veren Kızılırmak ve Yeşilırmak’tır. İlin sınaî ve ticari varlığını oldukça etkileyen tarımsal ürünler bu ovalarda yetişmektedir.

    İlimizin % 46.87lik kısmı tarım alanıdır. Oldukça büyük ve verimli olan tarım alanlarında başta Pirinç olmak üzere, tütün, buğday, mısır, şekerpancarı, fındık, ayçiçeği, sebze ve meyve çeşitleri yetişmektedir. İlin komşuları Sinop, Ordu, Amasya, Çorum ve Tokat’ tır.

    Kent üç farklı yeryüzü şekline sahiptir. Bunlar yaylalar, kıyı ovaları ve dağlık kesimlerdir. Samsun hem yaşlı hem de genç alüvyonların bulunduğu bir kenttir. Ayrıca neojen yaşlı geçişli, killi ve çakıllı tortular ile kıvrımlı, yaşlı kayaçlar ve Eosen-Kretase Flişlerine de rastlamak mümkündür. Volkanik oluşumlar da oldukça sık görülebilmektedir. Bölgenin en önemli yayları Havza, Kavak ve Lâdik yaylalarıdır.

    İlde iki farklı sıradağ bulunmaktadır. Bunlardan biri Çangal diğeri ise Canik dağlarıdır. İlde Yeşilırmak ve Kızılırmak haricinde Terme Çayı, Kürtün Çayı, Mert Irmağı, Karaboğaz Deresi, Ters Akan Çayı, İncesu, Esenli, Güdedi, Ballıca deresi ve Hızırilyas gibi birçok akarsu bulunmaktadır.

    Birçok farklı coğrafi özelliği bünyesinde bulunduran ve özellikle Kurtuluş Savaşı döneminde oldukça önemli bir merkez görevini üstlenen Samsun’u ziyaret etmek isterseniz internet sitemiz üzerinden sizin için en uygun Samsun uçak bileti seçeneklerini görebilir ve dilediğiniz bileti hemen alabilirsiniz.

    İklim ve Bitki Örtüsü

    İlin iklimi oldukça ılımandır. O derecenin altında soğuk gün sayısı en çok 3 haftadır. Yıllık ortalama yağış miktarı 733 mm.dir. Gür yeşillik, ılık hava ve bol yağış ilin karakteristik özelliklerindendir.

    İklimi şehrin dış ve iç kesimlerinde farklılıklar gösterir. İç kesimlerde kara iklimi sahil kesimlerinde ise Akdeniz iklimi hâkimdir. Yaz aylarında sıcaklıklar oldukça yüksektir. Denizin yanı sıra baraj göllerinin de çok olması nedeni ile nem oranı da yüksek seyretmektedir. Kışları çok yağışlı ve az soğuktur. Kıyı kesimlerinde kar oldukça narin görülebilirken iç kesimlerde ise oldukça sıklıkla görülmektedir.

    Bitki örtüsü olarak oldukça zengin bir yapıya sahiptir. Bahçe, çayır, ova ve bağlar ekili alanlarla kaplıdır. Ormanlarda öncelikle gürgenin yanı sıra meşe, ıhlamur, kestane, dişbudak ağaçları ve kayın yetişmektedir.

    İki farklı iklimin birbirinden faklı özelliklerini hissedeceğiniz kenti hem kış hem de yaz aylarında ziyaret edebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey evinizin konforunda sadece internet sitemize girerek bir uçak bileti almak.

    Gezilebilecek Yerler

    Karadeniz'in en nadide ili olan Samsun’a gittiğinizde görmeniz gereken birçok mekân bulunmaktadır. Samsunun simgelerinden en önemlisi Atatürk Anıtı’dır. Avustralyalı bir heykeltıraş olan Heinz Kreppel tarafından yapılmıştı. Milli mücadeleyi destekleyen figürler ile çevrelenmiştir. Tamamı bronzdan oluşan heykel kaideli 8.85 metre kaidesiz ise 4.75 metredir. Ölçüleri nedeni ile dünyada ikinci heykeldir.

    Samsun denilince ilk akla gelen tabi ki Kurtuluş Savaşı’dır. Kurtuluş Savaşının temellerinin atıldığı Bandırma Vapuru şehirde mutlaka görülmesi gereken yerlerdendir. 1925 yılında parçalanmış olan geminin birebir aynısı yaptırılmış ve müze olarak kullanılmasına karar verilmiştir. Vapurda Atatürk ve birçok silah arkadaşının balmumu heykelleri de bulunmaktadır.

    Samsun ve çevresinden çıkarılan Kalkolitik dönemden Helenistik döneme kadar birçok dönem ve uygarlığa ait eserlerin sergilendiği Etnografya ve Arkeoloji müzeleri de ziyaretçilerini beklemektedir.

    Danşimentler tarafından 1192 yılında inşa edilen Samsun Kalesi çok uzun yıllar boyunca toprak altında kalmıştır. Toprak altında kalınışından tam 138 yıl sonra gün yüzüne çıkarılması tamamlanmıştır. Deniz kıyısında kalan surları da Büyük Camisi çevresinin yenileme çalışmaları esnasında yeniden ortaya çıkarılmıştır.

    Batıpark’taki teleferik Samsun’un gezi alternatiflerinden biridir. Doğa ve tarihi aynı anda izleyebileceğiniz açık hava müzesine ve Baruthane Tümüslerine teleferik ile ulaşabilirsiniz. Ayrıca, teleferik ile oldukça keyifli anlarda geçirebilirsiniz.

    1884 yılında Batumlu Hacı Ali’nin yaptırdığı Büyük Cami de il sınırları içerisindedir. Sultan Abdülaziz’in annesi olan Pertevniyal Valide Sultan’ın isteği ile onarımı yapıldığından Valide Camisi olarak da bilinmektedir. Ahşap minberi ve mermer mihrap gibi özellikleri ile oldukça dikkat çekici bir camidir.

    Hem yüzyıllarca öncesinin hem Kurtuluş Savaşı döneminin değerlerini görebileceğiniz ve oldukça doğal güzelliklere ev sahipliği yapan kente ziyarette bulunmak isterseniz Samsun uçak bileti almak için internet sitemize girebilir ve uçak biletinize ayırdığınız bütçenin de altında ücret ödeyerek sahip olabilirsiniz.

    Yeme İçme & Alışveriş

    Tadına doyulmayacak birçok lezzetin ana vatanı olan Karadeniz mutfağında Samsun’un yeri oldukça özeldir. Özellikle haluçkası ve pideleri mutlaka yenilmesi gereken tatlarındandır. Pidesi ile ünlü olan Samsun’da farklı pide çeşitlerine rastlamak mümkündür. Ancak en çok tercih edilen türü Bafra Pidesi’dir. Kapalı olarak yapılması yani malzemelerinin diğer pidelerin aksine içine konulması nedeni ile oldukça farklı bir pidedir. Samsun’un birçok köşesinde Bafra Pidesini tadabileceğiniz birçok restorana rastlamanız mümkündür. Elde açılan ve kısa süre fırına verildikten sonra çıkarılarak sosuyla birlikte haşlanan bir mantı türü olan İçli Mantı Samsun’un en önde gelen lezzetlerindendir. Ceviz ve kıyma ile yapılan mantı, sarımsaklı yoğurt ile servis edilmektedir. Ayrıca tavuk ve ördek etinden yapılan tirit de Samsun’a özgü oldukça lezzetli bir yerel yemektir.

    Bir çeşit poğaça türü olan Nokul mayalı hamur ile yapılmaktadır. Rulo şeklinde yapılan poğaça sonrasında küçük parçalar halinde kesilir. Sakızlı, haşhaşlı, fındıklı, cevizli ve tahinli çeşitleri bulunmaktadır. En karakteristik özelliği ise içine dövülerek karıştırılan karanfildir. Samsun’da özellikle bayramlarda en sık ikram edilen tatlıdır.

    Klasik sarmadan farklı olarak içerisine kuru bakla konularak hazırlanan Baklalı sarma’da bir yiyenin bir daha unutamadığı tatlardandır. İçerisine pirinç değil bulgur, yarma buğday ve kuru bakla konulmaktadır. Sade yenilebildiği gibi isteğe göre üzerine yoğurt dökülerek de yenilebilmektedir.

    Elde açılan hamurun oldukça küçük parçalara bölünmesi ve bölünen hamurların içerisine kıymalı harç konularak kapatılması ile yapılan Haluçka kapatıldıktan sonra daha da küçük parçalara bölünür. Salçalı suya katılan hamurlar bir mantı çeşidini andırsa da oldukça leziz bir çorba çeşididir. Ayrıca kaz pilavı, Fasulye Turşu Kavurması, Mısırlı fasulye çorbası, Oymaağaç kebabı, Terme pidesi de mutlaka tatmak isteyeceğiniz lezzetlerdendir.

    Yiyenlerin ağzında unutamayacakları bir tat bırakan bunca lezzete ev sahipliği yapan kent için Samsun uçak bileti almanız ve kendinizi birbirinden değişik lezzetlerin muhteşem hissine bırakmanız yeterlidir. Tüm uçak bileti ihtiyaçlarınızda, düşük fiyat ve sorunsuz hizmet anlayışı ile hizmet vermekte olan sitemiz aracılığı ile en uygun uçak biletini bulabilirsiniz.

    Şehir Hava Alanı Hakkında Bilgi

    1994 yılında inşaatı başlayan Samsun Çarşamba Havaalanı 1998 yılında başbakan Mesut Yılmaz ve Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından hizmete açılmıştır. İlk sefer ise 1999 yılında yapılmıştır. Samsun ili Çarşamba beldesinde yer alır. Sivil bir havaalanıdır. Uzunluğu 3000 metre olan limanın pisti betondur. Havaalanına ulaşım oldukça kolaydır. Araç kiralama, taksi, havaş ve yolcu servisleri ile limana ulaşım yaklaşık yarım saatlik bir yolculuk ile sağlanabilmektedir.

    Karadeniz’in en güzel en karakteristik olan Samsun’a gitmek için güvenilir hizmet kalitesi sunan ve haftanın yedi günü yirmi dört saat ulaşabileceğiniz sitemiz ile Samsun Uçakbileti alımlarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Bilet alımınızı sitemiz üzerinden online olarak gerçekleştirirken ayrıca mümkün olan en hesaplı fiyatı ödediğinizi de bilmenizi isteriz.

    Samsun uçak bileti uygun fiyatlarla www.ucakbileti.com.tr'de, Sizde vakit kaybetmeden uçak bileti alıp, bu müthiş kentin tadını çıkartın. 

    Samsun Promosyon Uçak Bileti

    Nüfus Para Birimi Promosyon Uçak Bileti
    Her şey dahil
    Gidiş - Dönüş
    1.261.810 TL 49,99 TL
    Başlayan fiyatlarla

    Samsun Uçuş Haritası

    Yorum Gönder