Dil Seçiniz

İzmir – Erzurum Uçak Bileti

Kayağın merkezi olan büyüleyici kent Erzurum, İstanbul, Ankara gibi kentlerden olduğu gibi İzmir’den de kolay ulaşılabilen bir gezi merkezidir. Kısa sürede konforlu bir yolculuk ile Erzurum’a ulaşmak için İzmir – Erzurum uçak bileti satın almanız yeterlidir. Deniz, kum güneş, tarih ve antik kentleri göreceğiniz harika bir gezi için İzmir uçak bileti satın almanız yeterliyken, Anadolu’nun tarihine ışık tutan, doğanın da bin bir güzelliğine tanık olacağınız bir gezi için Erzurum uçak bileti satın almanız yeterlidir. Erzurum Havalimanı, bugün sahip olduğu yoğun iç ve dış hatlar trafiği ile kenti daha fazla insanla buluşturan bir tesistir ve bulunduğu bölge için de büyük önem taşır.

Erzurum Havalimanı

Erzurum Havalimanı, ilk olarak kent merkezine 8 km uzaklıkta yer alan binası ile 1947 yılında hizmet vermeye başlamıştır. Yeni binanın tamamlanması ile birlikte ise 1968 yılı itibariyle 300.000 yolcu kapasitesi söz konusu olmuştur. 2005 yılında ise yeni destek binaları hizmete girmiş ve havalimanı 24 saat hizmete açılmıştır. Hem sivil hem de askeri niteliği olan tesis, iç ve dış hatlar binaları ile kapsamlı bir ulaşım hizmeti sunuyor. Bugün mevcut olan Erzurum Havalimanı’nın şehrin merkezine olan uzaklığı ise yaklaşık olarak 13 km kadardır ve çeşitli ulaşım araçları ile hızlıca ulaşmak mümkündür. Ayrıca Türk Hava Yolları, AnadoluJet, Pegasus Hava Yolları ve SunExpress gibi çeşitli hava yolu şirketleri ile her gün kente ulaşım mümkün olmaktadır.

Erzurum Havalimanı’na Nasıl Ulaşılmaktadır?

Belediye Otobüsleri

Erzurum Belediyesi’nin tesis ettiği otobüsler, kent genelinde ulaşım sağladıkları gibi, havalimanını kent merkezine bağlamada da etkin olmaktadırlar. Şehrin merkezinden havalimanına, uçakların iniş ve kalkış saatlerine göre hareket eden belediye otobüsleri, uygun ücretle kolay ulaşım hizmeti sağlıyor. Belediye otobüsleri, en ucuz ulaşım şekli olmakla birlikte, eşya taşımak için çok uygun değildir. Çok eşyanız olduğunda tercih etmemeniz gereken ulaşım araçlarından biridir.

Taksi

Konforlu bir ulaşım amaçlıyorsanız, havalimanında hazır bekleyen taksileri tercih edebilirsiniz. Böylece daha hızlı ve daha konforlu ulaşım sağlayabilirsiniz. Üstelik şehir merkezine gidecekseniz sadece 13 km yol almanız gerektiği için, ücret de fazla tutmayacaktır. Yolcu sayısının 1’den fazla olduğu durumlarda bu tutar daha da düşecektir. Ayrıca eşyanız çoksa, taksi sizin için ideal ulaşım şekillerinden biri haline gelir. Taksi ile zorlanmadan ve bavullarınızı dert etmeden kolayca varış noktanıza ulaşabilirsiniz.

Araç Kiralama

Çeşitli araç kiralama şirketleri, kente varışınızda hızla ve sıkıntı çekmeden araç kiralamanızı sağlıyor. Bunun için henüz uçağa binmeden önce ayarlama yapabilirsiniz. Kentte hizmet veren çok sayıda şirket, sizin için yolcu sayısına uygun olarak araç temin edebilmektedir. Ayrıca dilerseniz şoförlü ya da şoförsüz olarak araç kiralayabilir ve eşyalarınızı da rahatlıkla taşıyabilirsiniz. Özel araç konforunu, misafir olarak geldiğiniz bu kentte de hissetmek için bu yolu tercih edebilirsiniz.

Erzurum Hakkında Genel Bilgiler

Doğu Anadolu bölgesinin en büyük şehri olma özelliği taşıyan Erzurum, tarihin ilk zamanlarından bu yana önem arz etmiş olan topraklar üzerinde kurulmuştur. Çevresinde yer alan Rize, Artvin ve Kars gibi birbirinden değerli kentler ile birlikte değerlendirilerek, harika bir gezinin başlangıç noktası olarak düşünülebilir. Anadolu’yu keşfetmek için Erzurum’un ideal bir nokta olduğunu söylemek mümkündür. Kentte yer alan höyüklerden elde edilen bilgiler, Erzurum’un İlk Tunç Çağı’na kadar uzanan bir yerleşim geçmişinin olduğunu göstermektedir. Bu döneme ait yaşam belirtileri gözlenmiş ve bu toprakların kıymeti ortaya çıkmıştır. Kent, M.Ö. 4000’li yıllara uzanan tarihi ile Urartular, Hititler, Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular ve Osmanlılar gibi pek çok medeniyetin egemenliği altında yer almıştır.

Erzurum’a doğru yola çıkacak olanların elbette en çok merak ettiklerinden biri de kentin iklim özellikleridir. Erzurum, Türkiye’nin en yüksek topraklarında kurulmuş bir kent olduğundan, burada sert kara iklimi hüküm sürer ve ülkenin en soğuk şehirlerinden biri olma özelliğine sahiptir. Yılın hemen hemen 2 – 3 ayı boyunca yerde kat örtüsünün kaldığı gözlenmektedir. Bununla birlikte, yaz ayları ise oldukça sıcak ve kurak geçmektedir. Kış aylarında hava şartları çetin olmasına karşın, bir kayak merkezi olan kent, sizin için harika bir kış tatili seçeneği olabilir. Bu sebeple, Erzurum seyahatinizi planlarken, biraz geziden beklentilerinizi göz önünde bulundurmalısınız.

Erzurum’un Gezilecek Yerleri

Yakutiye Medresesi

1310 yılına tarihlenen Yakutiye Medresesi, şehrin en kıymetli tarihi eserlerinden biridir ve 14. Yüzyıl mimarisini yansıtan özel bir eserdir. Emir Hoca Cemalettin Yakut tarafından inşa ettirilen yapı, bu sebeple Yakutiye ismini almıştır. Yapı 1991 yılında onarım çalışmaları ile toparlanarak, İslami Eserler Müzesi haline getirilmiştir. Bugün de hem işlevi hem de niteliği ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken, Erzurum’un simgelerinden biri haline gelen bir gezi noktasıdır.

Öşvank Kilisesi

Özellikle yabancı turistlerin çok ilgi gösterdiği Öşvank Kilisesi, 961 ile 966 yılları arasında inşa edilmiş olan bir yapıdır. Hıristiyan Gürcüler için son derece özel bir mekân olması ve de görkemli bir mimariye sahip olması sebebi ile çokça ziyaret edilmektedir ve kentin görmeye değer noktalarından biridir.

Palandöken Kayak Merkezi

Erzurum’a gelip de Palandöken Kayak Merkezi ’ne gitmemek büyük bir eksiklik olacaktır. Dünya çapında üne sahip olan tesis, kış tatili için ideal merkezlerden biridir. Kar niteliği ile de kayakçıların dikkatlerini toplayan merkez, eşsiz bir kayak deneyimi sunuyor. Siz de beyaz örtü ile huzuru hissederken, kayak yapmanın tadına varmak isterseniz, Palandöken Kayak Merkezi’ni bu kışın rotası olarak belirleyebilirsiniz.

Erzurum Kalesi

Erzurum Kalesi, kentin en önemli yapılarından biri olmakla birlikte, tarihin yıpratıcı etkisi ile dış kale neredeyse tamamen yıkılmış, iç kalenin ise burçları halen görülmeye değerdir. Bu sebeple Erzurum Kalesi’ni görerek, kentin en eski zamanlarından bu yana merkezi olan bölgeyi ziyaret etmiş olabilirsiniz. Üstelik Erzurum Kalesi, dönem dönem yenilenmiştir ancak günümüze kadar ulaşan kısmı çok da büyük değildir.

Çifte Minareli Medrese

Erzurum’un bir simgesi olan Çifte Minareli Medrese ’nin kitabesi günümüze ulaşmadığı için yapım tarihine dair net bir bilgi söz konusu değildir. Ancak elde olan bilgiler ve yapılan araştırmalar gösteriyor ki yapım yılı 13. Yüzyıla denk gelmektedir. Ayrıca yapının Selçuklu ya da İlhanlı hanedanlarına mensup bir kadın tarafından yaptırılmış olması sebebi ile bilinen diğer ismi Hatuniye Medresesi ’dir. Erzurum’da görmekten zevk alacağınız tarihi yapılardan biri olması sebebi ile kente gelmeden önce yapacağınız gezi programınızda bu medreseye de yer verebilirsiniz.

Erzurum Ulu Camii

Anadolu’nun pek çok kentinde yer alan Ulu Camilerden biri de Erzurum’da yer almaktadır. Erzurum Ulu Camii, 1179 yılında Saltuklu Melik Nasirüddin Muhammed Bey döneminde inşa edilmiş olan bir dini yapıdır ve bilinen diğer ismi Atabey Camii ’dir. Selçuklu mimarisinin en özel ve en güzel örneklerinden biri olan bu dini yapı, 6000 kişilik bir kapasiteye sahiptir ve bu özelliği ile kentin en yüksek kapasiteli ibadet merkezidir.