Dil Seçiniz

Kars Ucuz Uçak Bileti

Türkiye’nin Kafkasya’ya açılan kapısı konumunda olan en uygun fiyatlı Kars uçak bileti ucakbileti.com.tr'de! 

Kars Hava Durumu

    Kars Gezi Rehberi

    Türkiye’nin Kafkasya’ya açılan kapısı konumunda olan Kars, mimarisi ile sizi etkileyecek farklı bir doğu şehridir. Anadolu’nun en eski yerleşim yerlerinden biri olan Kars’ta, kendinizi farklı sınırlar içerisinde hissetmeniz muhtemeldir. Tarihi değerleri kesinlikle görülmeye değer olan bu şehir, kapsamlı bir havalimanına sahip olduğundan size sadece bir uçak bileti uzaklığındadır. Kars’ın kültürel ve etnik yapısının izlerini fotoğraflardan değil yerinde görüp incelemenin zevkine varmalısınız. Şehirdeki Rus, Kafkas, Baltık ve Antik etkileri her noktasında hissedebilirsiniz.

    Şehir Hakkında Genel Bilgi Ve Tarihçesi

    Kars isminin kökeni hakkında kuvvetli görüş, şehri kurduğu düşünülen İskitler ’in Karasak Boylarından geldiği yönündedir. “Karasak” kelimesinin, şehri bugünkü ismine getirdiği düşünülmektedir. “Karsak” zaman içerisinde, halk arasında söylene söylene “Kars” kelimesine dönüşmüştür. Şehrin ismine dair ikinci bir iddia ise, Gürcü dilinde “kapı” anlamına gelen “karis, kari ya da kalaki” kelimelerinden geldiği yönündedir.

    Kars’ın bilinen tarihine göre, M.Ö. 5000 yılında Türkistan’a, M.Ö. 4000 yılında Azerbaycan’a ve Doğu Anadolu’ya yerleşen Hunlar, bölgenin bilinen ilk yerleşikleri olmuşlardır. Daha sonra Urartu egemenliği ve M.Ö. 145 yıllarında İskitler ’in ardından, M.S. 5. Yüzyılda Azaklar bölgede hâkimiyet kurmuşlardır. 430 yılında ise Sasani İmparatorluğu’nun hâkimiyeti başlamış ve ardından uzun yıllarca Sasani, Bizans ve Müslümanlar arasındaki bölge mücadelesi sürmüştür. 1000 yıllarında ise Selçukluların Anadolu ’ya yerleşmeye başlamaları, 1064 yılında Kars’ın, 1071 yılında ise Malazgirt’in kazanılmasını getirmiştir. Böylece Türkler ’in ilk ve uzun süreli olarak bölgeye yerleşmelerinin temeli oluşmuştur. 1153 yılında Gürcüler, 1239 yılında Moğollar, daha sonra ise Timurlular, Akkoyunlu ve Karakoyunlular ’ın bölgede hâkimiyeti söz konusu olmuştur. 1502 yılında Safaviler bölgede etkin olmuş ve bu sırada Osmanlı ile yaşanan mücadelede, şehir büyük zarar görmüş pek çok tarihi eser yok olmuştur. Nihayet Kanuni Sultan Süleyman döneminde, Irak seferi ile Kars Osmanlı denetimi altına girmiştir. 1800’lü yıllarda Rus mücadelesi yaşanmış ve Kars 40 yıl boyunca Rus egemenliğinde kalmıştır. Kurtuluş savaşı döneminde ise Kars bizlere unutulmayacak bir olayı bırakmıştır. Sarıkamış faciası ’nın akıllardan çıkması mümkün değildir.

    İklim Ve Sezon 

    Kars şehrinde karasal iklim hüküm sürmektedir. Sert bir yüksek yayla ikliminden söz edilebilir burada. Çünkü Sibirya yüksek basınç merkezinin etkisi altında olan bir bölgedir ve yüksek sıradağlar ile denizden ayrılmış konumdadır. Kars’ta kışlar kurak, yazlar ise yağışlı geçmektedir. Yılın 120 günden fazlasında şehir karlar ile örtülüdür. Sıklıkla don olayları görülür. Kış sıcaklıkları -39 derecelere kadar düştüğünden şehri ziyaret etmek için en uygun zamanlar yaz ve bahar aylarıdır.  Bununla birlikte önemli bir kış turizmi merkezi olan Sarıkamış Kayak Merkezi, kış aylarında en güzel imkânları sunmaktadır kayak severlere. Ayrıca şehirde dönem dönem kültür ve film festivalleri düzenlenmektedir. Seyahat tarihiniz dâhilinde böyle bir festivale denk gelebilirsiniz ya da seyahat tarihinizi festivallere göre netleştirebilirsiniz.

    Gezilebilecek Yerler 

    Kars hem tarihi ve kültürel değerleri hem de Sarıkamış Kayak Merkezi ile ilgi çekici bir şehir. Yaklaşık olarak 2500 metre yükseklikte Sarıçam ormanları arasında bulunan Sarıkamış Kayak merkezi, sadece Alpler ’de görülen Kristal Kar ’ın burada da görülmesi sebebiyle çok özeldir. Kayak Merkezi dışında, tabi şehri ilk kez ziyaret edenlerin ilk uğrayacakları noktalar şehrin müzeleri olacaktır. Kars Müzesi mutlaka görülmelidir bu durumda. Hem şehrin hem de bölgenin tarihine ışık tutan etkileyici bir müzesi mevcut Kars’ın.

    Ani Harabeleri ise şehrin en ilgi çekici noktalarından biridir. İpek yolu üzerinde, önemli bir ticaret ve konaklama merkezi olarak kurulmuş olan Ani Antik Kenti, Şehre 42km uzaklıkta olan Ocaklı Köyü yakınında, Ermenistan sınırında yer almaktadır. Ani Antik kenti doğuda, Aras Nehri’nin bir kolu olan Arpaçay’a kadar dayanmaktadır. Ani Antik Kenti M.Ö. 3000 yılları itibariyle bir yerleşim yeri olarak varlığını sürdürmüştür. 24 farklı medeniyete sahne olmuş olan kent, tam da bu sebeple çok ilgi uyandırmaktadır. Ani Antik Kenti, 8. Yüzyıla kadar sırasıyla Hurriler, Urartular, Kimmerler, İskitler, Karsaklar ve Araplar gibi çeşitli medeniyetleri barındırmıştır. Efes Antik Kenti’nden birkaç kat daha büyüktür ve oldukça stratejik surlara sahiptir. Sadece Kars’ın değil, Türkiye’nin de görülmesi gereken önemli bir noktasıdır.

    Kars’ın Kaleleri de bir o kadar görülesi niteliktedir. Kars Kalesi, İnkaya Micingirt Kalesi ve Sürgütüs Zivin Kalesi günümüze dek ulaşmış kalelerdir. En çok önem arz eden Kars Kalesi 1153 yılında, Selçuklular’a bağlı Saltuklu Sultanı Melik İzzettin ‘in isteği ile yaptırılmıştır. 1386’da Kale Timur tarafından yıktırılsa da, 1579 yılında III. Murat’ın emri ile yeniden yaptırılmıştır.1600’lü yıllarda iki kez bakımı yapılan kale, 1800’lü yıllarda 40 yıl boyunca Rus hâkimiyeti altında kalınca, oldukça yoğun bir tahribata uğramış ve orijinal özellikleri büyük oranda yitirmiştir. 

    Şehrin 40 yıllık Rus etkisinde kalması, bugün dahi şehrin mimarisi üzerinde büyük etkiler barındırıyor. Rus mimarisine ait pek çok yapı koruma altına alınmıştır. Ayrıca Rusların Hollandalı mühendis ve mimarlar ile çalışması sebebiyle Baltık mimari tarzını yansıtan binalar dikkat çekiyor. Binaların duvarlarının içinden geçirilen borular ile binanın tamamının ısınması sağlanmaktadır. İlginç ve ilgi çekici bir ısıtma sistemine sahiptir yapılar. Ayrıca bu bölgelerde birbirini dik kesen ızgara planlı geniş caddeler görülmektedir. Bu sebeplerle Kars sokaklarında dolaşırken kendinizi sınırlarımız dışında bir şehirde hissetmeniz kuvvetle muhtemeldir. Sonraki yıllarda ise bu şehir planı ve mimari tarzı bu noktada kalmıştır. Izgara planlı caddelere dikkat edilmemiş sadece bazı Rus yapıları koruma altına alınmıştır. Bugün 101 adet yapı koruma altındadır ve bunların da büyük bir kısmı kişisel mülkiyete ait konuttur.

    Ulaşım

    Ülkenin en doğusunda yer alan Kars’a en hızlı ve en konforlu ulaşım şüphesiz ki havayolu ile sağlanmaktadır. Sadece Kars yolcularının değil, çevre illerin diğer merkezler ile ulaşımını da sağlayan Kars Harakani Havalimanı, şehri gezmeniz için büyük kolaylık sağlıyor. Kars Harakani Havalimanı, Kars şehir merkezine ise sadece 6km uzaklıktadır. Bu sebeple en çok kullanılan ulaşım şeklidir.

    Şehrin Hava Limanı Hakkında Bilgi

    Kars Havalimanına sahip bir şehir olması sebebiyle ulaşımı da çok kolay olan bir şehirdir. Türkiye’nin her noktasından uçak bileti alarak şehre hızlı ve konforlu bir şekilde ulaşabilirsiniz. Türkiye turunun da vazgeçilmez bir uğrama noktası oluyor bu sebeple. Üstelik Harakani Havalimanı şehir merkezine sadece 6km uzaklıktadır. Havalimanından şehir merkezine gitmek için ise minibüs ve taksileri kullanabilirsiniz. Ayrıca bazı havayolu şirketlerinin servis araçları da olabilmektedir. Uçak bileti seçiminizi yaparken bu durumu göz önünde bulundurabilirsiniz.

    Önemli Komşu Şehir Veya Yöreler

    Doğu Anadolu Bölgesi’nin Erzurum - Kars Bölümü’nde yer alan şehir, kuzeyinde Susuz, Arpaçay ve Akyaka ile doğusunda Ermenistan ile güneyinde Digor ve Kağızman ile batısında ise Selim ve Erzurum ile sınır komşusudur. Kars, Erzurum, Ağrı, Ardahan ve Iğdır illeri ile çevrili bir şehirdir. Kars, tüm ilçeleri gibi çevre illeri de ilgi çekici niteliktedir. Bu bölgenin tamamını kapsayan bir gezi planı da yapabilirsiniz. 

     

    Detaylı bilgi için: www.ucakbileti.com.tr

    Yorum Gönder