Çubuk ilçesi lezzetli turşuları ve Cumhuriyet tarihinin ilk barajları ile ünlüdür. Ankara’nın sevilen ilçesi Çubuk, Ankara geziniz sırasında ziyaret edebileceğiniz güzel bir ilçedir. Üstelik çok sayıdaki gezi noktası, ilçeyi cazip hale getirmektedir. Çubuk ilçesini gezerken, mutlaka turşu suyu içmeli, bu lezzetten mahrum kalmamalısınız. Zira sonra pişmanlık hissedebilirsiniz.
Eski Hitit yerleşimi olduğu sanılan Karadana Köyünde, “Oyulu” isimli önemli bir kaya mezarı bulunmaktadır. Özellikle tarih ile yakın ilişki içerisinde bulunanlar, bu bölgeyi görmekten keyif alacaklardır. Karadana Köyü, kentin Hitit yerleşimleri arasında nitelikli bir alandır. Bu bölge Çubuk ilçe merkezine 11 km uzaklıkta yer almaktadır ve karayolu ile kolayca ulaşım sağlanabilmektedir. Ankara uçak bileti alarak kente ulaştıktan sonra kısa sürede bu bölgeye de varabilirsiniz.
Bir gezi noktası olarak barajınn önerilmesinin sebebi şöyle açıklanabilir. 1930 yılında yapımına başlanan Çubuk 1 Barajı, bizzat Atatürk’ün talimatı ile yapılmış ve 1936 yılında yapımı tamamlanmıştır. Açılışı da Atatürk tarafından gerçekleştirilmiştir. 1930’lu yıllardan kalma anıtlara da ev sahipliği yapıyor olması, Çubuk 1 Barajını önemli hale getiriyor.
Çubuk 1 Barajının kirlenmesi üzerine 1961 yılında yapılan Çubuk 2 Barajı, çevresindeki doğal güzellikleri ile bir piknik alanı olarak kent sakinlerini ağırlamaktadır. Özellikle yaz aylarında gerçekleştirilen gezilerde, mutlaka uğramanız gereken yeşillik alan, sessiz ve huzur verici bir niteliğe sahiptir. Ankara uçak bileti alıp havayolunu tercih ettiğiniz takdirde kolay ulaşabileceğiniz kent, Çubuk 2 barajı gibi daha nice güzelliği saklamaktadır sınırları içerisinde.
Avcıova köyünden gelen dere üzerindeki şelale, ilçenin sevilen doğal alanlarından biridir. 5 metre yüksekliğindeki şelale, bölgenin bilinen tek şelalesidir ve bu sebeple oldukça ilgi görmektedir. Özellikle yaz aylarında çok rağbet görmektedir. İlçeye yolunuz düştüğü takdirde siz de Hacılar Köyü Şelalesinde soluklanabilirsiniz.
Hem yaz hem de kış aylarında hizmet vermeyi sürdüren Melikşah Hamamının suları her zaman sıcaktır. Timur’un 1402 yılında kızı Melikşah adına yaptırdığı bu açık hava hamamı, özellikle deri hastalıklarına şifa bulması ile bilinmektedir. 1979 yılında kaynağın sularının kuruduğu anlaşılmışsa da sondaj çalışması ile yine sıcak su çıkarılıp, tesise aktarılmaktadır. Böyle bir tesiste dinlenmek için erkenden Ankara uçak bileti rezervasyonunuzu yaptırmalısınız.
Sele Köyü, kutsallığına inanılan iki önemli türbeye ev sahipliği yapması ile tanınmaktadır. Burada bulunan Kalender Veli ve Siyami Dede türbeleri, özellikle türbe ziyaretlerine ilgi duyanlar tarafından ziyaret edilmektedir. Ayrıca Kalender Veli Türbesinin yanında bir de Cemevi yer almaktadır.
Bir krater gölü olan Karagöl, kent şehir merkezine 68 km uzaklıkta bulunan harika bir doğal yapıdır. Çevresinde bulunan piknik alanları ve bol yeşili ile özellikle günübirlik geziler için idealdir. Temiz havası, huzurlu atmosferi ve büyüleyici manzarası ile güzel zaman geçirebileceğiniz bir ziyaret noktasıdır. Ankara’nın Karagöl gibi doğal güzelliklerini görmek için sadece Ankara uçak bileti alarak yola koyulmanız yeterlidir.
Ankara şehir merkezine sadece 39 km uzaklıkta bulunan ilçe, ulaşımı kolay bir gezi noktasıdır. Ankara Esenboğa Havalimanı’na ise sadece 23 km uzaklıktadır yani bu ortalama yarım saat sürecek olan bir yolculuk anlamına gelmektedir. Dolayısıyla size sadece Ankara uçak bileti alarak yola koyulmak kalıyor. Oldukça kısa sürede, şehre ve Çubuk ilçesine ulaşılabilmektedir. Hesaplı olarak Ankara uçak bileti almak için ise www.ucakbileti.com.tr ’yi ziyaret edebilirsiniz.