Son derece ciddi ve soğuk görünen şehir, içine karıştığınızda sıcacık gelecektir size. Ankara’nın Altındağ ilçesindeki güzellikleri keşfederek, şehrin sıcaklığını hissedebilirsiniz. Çünkü ilçe genelinde özellikle tarihi cami ve hanlar çok ilgi çekicidir. Sayıca da çok fazla olduğu dikkat çekmektedir. Ulaşımı kolay olan kent, cazip bir gezi rotası olarak karşımıza çıkıyor.
Anafartalar caddesinde yer alan tarihi camii, bilindiği kadarıyla 1685 yılında, Ankaralı Şeyhülislam Mehmet Emin tarafından yaptırılmıştır. Kırmızı Ankara taşı ve tuğladan inşa edilmiş olan Zincirli Camii, kentin en önemli tarihi yapılarından biri olarak bilinmektedir. Bu sebeple Ankara uçak bileti alarak hızlıca kente ulaşıp, tarihte yolculuğa çıkabilirsiniz.
Ulus-Ulucanlar caddesinde bulunan eski caminin yapılış tarihinin 1705 yılı olduğu düşünülmektedir. Duvarlarında kerpiç, ahşap ve moloz taş bir arada harika bir uyum göstermektedir. Böylesine etkileyici bir tarihi yapıyı görmek için Ankara uçak bileti alarak hemen gezi programınızı yapabilirisiniz.
Samanpazarı bölgesinde bulunan tarihi caminin 1291 yılında yapıldığı tahmin ediliyor. Eğimli bir arazi üzerine inşa edilmiş olan yapı dikdörtgen plana sahiptir. Minber ve direkleri ahşaptandır ve uyum içindedirler. Duvarların ilk hali iki sıra taş ve üstüne kerpiç şeklindedir fakat onarım çalışmaları sırasında tuğla ile de güçlendirilmiştir.
Anafartalar Caddesi üzerinde yer alan camii, Altındağ Belediye Sarayı’nın yanında yer almaktadır. Camiinin yapımının 1500’lü yıllara dayandığı tahmin edilmektedir. Kurşunlu Camii tek kubbeden oluşur ve duvarları moloz taştan yapılmıştır. Camileri ile ünlü olan bölgenin, en ilgi çekici yapılarından biridir.
Hacı Bayram Camisi, ismini Anadolu’dan çıkmış önemli kişiliklerden biri olan Hacı Bayram Veli’den almaktadır. 1427 yılında yapıldığı tahmin edilen camii Ankara’nın sembol yapılarından biridir. Ankara uçak bileti alarak, böylesine tarih dolu bir gezinin ilk adımını atmış olabilirsiniz.
1565 yılında yapılmış olan camii Ulucanlar caddesinde yer almaktadır. Cenabi Ahmet Paşa adına yapılan bu caminin Mimar Sinan tarafından yapıldığı sanılmaktadır. Ayrıca ilk zamanlarında caminin yanında türbe, Mevlevihane ve hazire bulunurken bu yapıların büyük bölümünü günümüze ulaşamamıştır.
Aslanhane mahallesinde bulunan Ahi şeraffetin Külliyesi önemli bir 13. Yüzyıl eseridir. Buraya külliye adının verilmesinin sebebi ise caminin yanında Aslanhane Zaviyesinin bulunmasıdır. Bugün hem kentin hem de ilçenin dikkat çeken tarihi mekanlarından biri olarak bilinmektedir.
Farklı dönemlerde bakım ve onarım çalışmaları görmüş olan Sulu Han, günümüzde aktif olarak kullanılmaktadır. Özellikle takı işiyle uğraşan kişilerin ziyaret ettiği tarihi bir mekândır. Ayrıca hanın ilk katında tarih kokan atmosferi içerisinde demli bir çay içebilirsiniz.
Atpazarı meydanında bulunan Çengel Han Kanuni Sultan Süleyman döneminde yapılmıştır. Damat Rüstem Paşa tarafından yapılmıştır olan Han, Vehbi Koç ‘un ticaret hayatına başladığı noktadır ve bu sebeple bugün müze olarak kullanılmaktadır.
Ahşap gıcırtısı duyarak koridorlarında dolaşabileceğiniz Pirinç Han, Ankara’nın en eski Han’larından biridir. Burada bulunan otantik dükkânları ziyaret etmekten son derece keyif alabilirsiniz.
Altındağ, havayolu ulaşımının sağladığı nimetlerden payına düşeni almış ve Türkiye’nin her yerinden kolay ulaşılabilir bir nokta haline gelmiştir. Bunun sebebi de elbette, Ankara’nın yurtiçi ve yurtdışı sayısız uçuş seferi ile cazip bir kent olmasındandır. Ankara uçak bileti alarak, İstanbul üzerinden sadece 1 saatlik bir uçuş ile kente ulaşılabilmektedir. Havalimanı’ndan Altındağ ilçesi arası mesafe ise ortalama 26 kilometredir ve yaklaşık yarım saatte ilçeye ulaşılabilmektedir. Tasarruflu seyahat etmek, ucuza Ankara uçak bileti almak için ise www.ucakbileti.com.tr ‘yi ziyaret edebilirsiniz.