Dil Seçiniz

Sinop Ucuz Uçak Bileti

Harika bir doğal limana sahip olan bu güzel şehre sitemizden Sinop uçak bileti alarak uygun fiyata ulaşabilirsiniz!

Sinop Hava Durumu

    Sinop Gezi Rehberi

    Sinop, Karadeniz kıyısında, Anadolu’nun en kuzeyinde yer alan etkileyici bir şehirdir. Harika bir doğal limana sahip olan şehir, hem doğal hem de tarihi özellikleri ile göz dolduruyor. Yemyeşil ormanlara sırtını dayamış, Karadeniz’in hırçın dalgalarının sahile vurduğu bu şehir, Türkiye’nin önemli bir gezi rotasıdır. Özellikle Karadeniz Turu, planlıyorsanız Sinop’u atlamamalısınız. Türkiye’nin her yerinden bir uçak bileti kadar uzaklıkta olan bu şehir, tarihi ve doğal güzellikleri ile misafirlerini bekliyor. Plajları, şelaleleri ve tarihi yapıları ile harika anılar ile evinize döneceğiniz bir gezi için Sinop’u tercih edebilirsiniz.

    Şehir Hakkında Genel Bilgi Ve Tarihçesi

    Şehrin ismi hakkında edinilen en eski bilgiye göre, Antik Çağ’da Paflagonya olarak adlandırılan bölgede yer almaktadır Sinop ve bu dönemde kullanılan adı “Sinope”dir. Yine aynı isim üzerinde buluşan başka bir inanış daha mevcuttur. Yunan’a dayanan bu görüşe göre ise şehri, Irmak Tanrısı Asopos’un su perisi kızlarından Sinope kurmuştur. Bu sebeple onun ismini aldığı düşünülür. Şehrin en eski yerleşim tarihinin M.Ö. 5 ve 4. Yılları arasında olduğu sanılmaktadır. Doğal limanı sayesinde tarihte, deniz ticaretinde önemli rol oynamış bir yerleşimdir. Anadolu’nun kuzey sahilleri ile Kırım Yarımadası arasında önemli bir deniz ticareti merkezi olmuştur. Sinop, Helenistik dönemde, Anadolu kültürü ile Helen ve Pers kültürlerinin birleştirilmesini arzulayan Pontus Devleti’nin başkentleri arasında yer almıştır.

    1204 yılında 4. Haçlı seferi ile Bizans dağılınca Sinop, Trabzon Devleti hâkimiyeti altında kalmıştır. Trabzon Devleti, iç Anadolu’da bulunan Selçuklulara vergi vermekteyken, Selçukluların iç karışıklığından faydalanarak hem vergi ödemeyi kesmiş hem de Sinop’ta baskı ve saldırılara başlamıştır. Sinop halkının Konya’ya durumu bildirmesi ile birlikte Selçuklu Sultanı bu bölgeye yola çıkarak fethetmiştir. Selçuklu idaresine geçtikten sonra, şehir yeniden düzenlenmiştir ve zaman içerisinde Pervaneoğulları ile Candaroğulları’nın egemenliği altında kalmıştır. Candaroğlu İsmail Bey’in Osmanlı’ya bağlılığını ilan etmesi ile birlikte de Sinop Osmanlı toprakları arasına eklenmiştir.

    İklim Ve Sezon 

    Sinop ili dâhilinde genel olarak büyük ısı farkları görülmemektedir. Şehirde genel olarak ılık bir iklim hüküm sürmektedir. İklim özelliklerinin iç içe geçtiği şehirde, mevsimler arasında görülen ısı farkı da oldukça azdır. Bütün yıl nemli ve yağışlı bir iklim görülmektedir. Ancak, İsfendiyar dağları yani diğer ismiyle Küre dağlarının kuzey kısmı çok yağış alırken, güneyde ise çok daha az yağış görülür. Yağıştan ziyade Sinop’ta sürekli esen rüzgârlar etkili olmaktadır. Şehrin yıl içinde görülen sıcaklık ortalamaları, +35 derece ile -9 derece arasında değişmektedir. Kış sıcaklık ortalaması 7 derece dolaylarındayken, yaz sıcaklık ortalaması da 20 derece civarında görülmektedir. Büyük sıcaklık farkları yaşanmadığından, Sinop her mevsim görülebilecek, ziyaret edilebilecek bir şehirdir. En çok turist ile de bahar ve yaz aylarında karşılaşılır. Plajlarının tadını çıkarmak için de en uygun zaman şüphesiz yaz aylarıdır.

    Gezilebilecek Yerler 

    Sinop denilince ilk akla gelen tabi ki Sinop Kalesi ve Kalenin bir bölümünde yer alan Sinop Cezaevi’dir. Sinop Kalesi, asıl şehrin bulunduğu yarım ada üzerinde yer bulunur. M.Ö. 7. Yüzyılda şehri korumak amacı ile yapılmıştır. Zaman içerisinde, Roma, Bizans ve Selçuklular tarafından Kale’de onarım çalışmaları yapılmıştır. Günümüzde halen Sinop Kalesi’nin bir bölümü, ihtişamını korumaktadır. 2050 metre uzunluğunda ve 25 metre yüksekliğinde olan kale 3 metre genişliğindedir. İki ana giriş kapısına sahiptir. Sinop Cezaevi ise İç Kale’nin içinde, eski tersane alanında yer almaktadır. Bu alan Osmanlıların Karadeniz’de bulunan en büyük tersanesi olmuştur. 1887 yılında kullanılmaya başlanmış olan Eski Sinop Cezaevi, yüksek duvarlarla çevrili olduğundan mahkûmların kaçmasına imkân vermeyen bir yapıdır.

    Sinop, Alaaddin Camii başta olmak üzere, Kefevi Camisi, Saray Camisi, Mehmet Ağa Camisi gibi tarihi pek çok camiye ev sahipliği yapmaktadır. Alaaddin Camii, Selçukluların şehri ele geçirmesinden hemen sonra yapılmış, önemli bir Selçuklu dönemi eseridir. Cami’nin avlusunda İsfendiyaroğulları’nın türbeleri de yer almaktadır.

    Seyyit Bilal Hazretleri Türbesi, şehrin en çok ziyaret edilen Türbesi’dir. Selçuklular dönemine ait yapı, Hz. Hüseyin soyundan ve Arap orduları komutanlarından olan Seyyit Bilal’in şehit olduğu yere yapılmıştır. Bunun dışında Sinop’un, Gazi Çelebi Türbesi, Sultan Hatun (Aynalı Kadın) Türbesi ve Hatunlar Türbesi gibi önemli pek çok Türbesi mevcuttur. Gezip görülecek pek çok Cami ve Türbe ile karşılaşabilirsiniz şehri gezerken.

    Balatlar Kilisesi ise şehre Bizans zamanında kazandırılmış bir yapıdır. 7. Yüzyılda yapıldığı düşünülen yapının, Roma zamanında tiyatro ya da hamam olarak kullanıldığı sanılmaktadır. İç kısmında bulunan fresklerin bir bölümü halen görülebilmektedir.

    Sinop’ta Türkiye’nin en kuzey noktası olarak kabul edilen asıl yer İnceburun ’dur. Burun katılaşmış lav ve aglomeralardan oluşmuş bir doğal yapıdır. Bu bölgede yerleşim yoktur ancak, muazzam bir doğal güzelliğe sahiptir. Sinop’a gidince kesinlikle görülmesi gereken bir manzaraya sahiptir. Dik falezli kıyılar ile çevrili olan İnceburun yakınlarında bulunan Hamsilos Koyu, Türkiye’nin en güzel koyları arasında gösterilmektedir.

    Sinop’un Erfelek İlçesi’nin Tatlıca köyü yakınlarında bir dizi şelale yer almaktadır. Bu bölge irili ufaklı toplamda 28 şelaleye sahiptir. Sinop merkezine 45 km, Erfelek İlçe merkezine ise 10 km uzaklıkta olan Şelaleler harika bir görünüme sahiptir. Bu bölgede tırmanma ve trekking de yapılabilmektedir. Ayrıca çeşitli konaklama ve yeme içme yerleri ile burada konaklamanız da mümkündür. Sinop gezinizin en zevkli bölümlerinden biri de Erfelek Şelaleleri ’ni gezme kısmı olacaktır.

    Sinop’un deniz turizmi açısından en önemli noktası ise Akliman’dır. İl merkezine uzaklığı 9 km’dir. İnceburun’a olan uzaklığı da yine 9 km kadardır. Plajları ve harika yapısı ile şehre gelen turistlerin en çok ilgi gösterdiği noktalardan biridir Akliman. Yaz aylarında çok sayıda ziyaretçiyi ağırlamaktadır.

    Ulaşım

    Sinop, Anadolu’nun en kuzeyinde yer alan bir Karadeniz şehridir. Bu şehre ulaşım kişisel araçlar ya da otobüs ile sağlanabilmektedir. Ancak Havalimanına sahip olan şehre, en uygun ulaşım seçeneği havayoludur. Sinop Havalimanı, 1993 yılından bu yana şehrin havayolu ulaşım ihtiyacını karşılamaktadır. Yurtiçi uçak biletlerinde sıklıkla uygulanan indirimler de göz önünde bulundurulunca, havayolu ulaşımı hem daha ucuz hem de daha hızlı olmaktadır. Uzun karayolu yolculukları ile yorulmaktansa, kısa sürede şehre ulaşabilirsiniz. Yani bu güzide kente ulaşmak için sadece uçak bileti ihtiyacınız var, şehre kısa sürede ulaşıp sonra şehri dolaşmaya başlayabilirsiniz.

    Şehrin Havalimanı Hakkında Bilgi

    Şehrin tek havalimanı olan Sinop Havalimanı, 1993 yılından bu yana hizmet vermektedir. Sinop Havalimanı’nın, Sinop şehir merkezine olan uzaklığı 8 km’dir. Bu sebeple şehir ile bağlantısı da kolay bir şekilde sağlanabilmektedir. Havayolu şirketlerinin servis hizmetlerini de kullanmak mümkündür şehir merkezi ulaşımında.

    Önemli Komşu Şehir Veya Yöreler

    Kuzeyinde Karadeniz bulunan Sinop, 3 il ile sınır komşudur. Şehrin doğusunda Samsun, güneyinde Çorum ve batısında ise Kastamonu şehirleri bulunmaktadır. Sinop’un çevresi de en az kendisi kadar görülmesi gereken şehirler, tarihi yapılar ve doğal güzellikler ile doludur. Karadeniz turu ile birlikte Sinop ve çevresini de ziyaret etmeniz önerilir. 

    Detaylı bilgi için www.ucakbileti.com.tr

    Yorum Gönder