Doğanın ışık gösterisi olan aurora borealis, gece göğü renklendiren parıltılı bir ışık selidir. Görsel olarak nefes kesici olan auroranın güzelliğinin bir bölümü kısa süreli olmasından gelir. Onu ne zaman göreceğinizi asla bilemezsiniz ve nasıl bir gösteri olacağından da emin olamazsınız. Bazen bir aurora hayal kırıcı biçimde tek renkli, donuk bir bulut olabilir. Diğer zamanlar ise titrek, psikedelik bir renk perdesidir.
Bu dikkat çekici ölçüde bilim kurgusal doğa olayının aynı ölçüde bilim kurgusal bir açıklaması da bulunur. Aurora Borealis güneş rüzgarlarında saniyede 1200 km hızla hareket eden elektrik yüklü parçacıkların dünyanın mekanik alanında hapsolması sonucu oluşur. Bu parcacıklar aşağıya kutuplara doğru çekildikçe iyonosfere vurup atmosferdeki gazlarla çarpışır. Bu çarpışmalar kırmızı, yeşil, mavi ve eflatun renklerde hafif parçacıklar olan fotonlar meydana getirir. Sonuç Güney Yarıküre'de Aurora Australis, kuzeyde Aurora Borealis ya da Kuzey Işıkları olarak bilinen parıltılı gökyüzü gösterisidir.
Auroralar kutuplar üzerinde, aurora ovali olarak tanımlanan yerde ortaya çıkar. Güneş rüzgarları kuvvetli olduğunda bu ovaller daha güneye iner, ancak auroralar genellikle 65 derece Kuzey enleminden yukarıda İzlanda'nın tamamında görülür.
Aurora izlemek için en uygun zaman kent ışıklarından uzak, gecelerin uzun ve karanlık olduğu kışın soğuk, açık gecelerdir. Görsel olarak muhteşem olsa da, auroranın ışığı yıldızlardan azdır. Bu yüzden eğer yıldız göremiyorsanız Kuzey Işıkları'nı görmeniz pek mümkün değildir.
Sitemiz üzerinden İzlanda uçak bileti alıp, kuzey ışıklarını keşfedebilirsiniz.
detaylı bilgi için www.ucakbileti.com.tr