Dil Seçiniz

İzmir – Van Uçak Bileti

İzmir, çeşitli hava yolu şirketlerinin gösterdiği ilgi ile birlikte, Anadolu kentlerine kolay ulaşılabilir bir hal almıştır. Özellikle SunExpress Hava Yolları ‘nın İzmir’i aktarma merkezi olarak kabul etmesi, bu durumda oldukça etkili olmuştur. Van gibi Türkiye’nin önemli turistik kentlerinden birine İzmir’den ulaşım da bu şekilde daha kolay hale gelmiş oluyor. Bugün İzmir – Van uçak bileti satın alarak kolayca iki kent arasında bağlantı sağlanabiliyor. İzmir uçak bileti alıp, Ege’nin incisine yolculuk edebileceğiniz gibi, Van uçak bileti alıp da kısa e konforlu bir yolculuk ile mistik bir gezi yapabilirsiniz.

Van Ferit Melen Havalimanı

Van, turistik değerleri ile Anadolu’nun en kıymetli noktalarından biridir ve tarihte de büyük önem taşımıştır. Bugün bu sebeple, yerli ve yabancı turistlerin programına dâhil ettikleri bir kent olma özelliğine sahiptir. Van Ferit Melen Havalimanı ise kentin bu özelliği sebebi ile 1943 yılından bu yana ulaşım hizmeti sunmaktadır. Ülkemizin ilk sivil nitelikli havalimanlarından biri olma özelliğine de sahip olan tesis, bugün de sadece sivil nitelikli olarak hizmet vermektedir. Hem iç hatlar hem de dış hatlar trafiğine sahip olması ise tesisin yoğunluğunu gözler önüne seriyor. Kent merkezine uzaklığı 8 km olan Van Havalimanı ’na Türk Hava Yolları, SunExpress Hava Yolları, Pegasus Hava Yolları ve AnadoluJet gibi şirketler ile ulaşabilirsiniz.

Van Ferit Melen Havalimanı’na Nasıl Ulaşılır?

Taksi

Hızlı bir şekilde varış yerinize ulaşmak istediğinizde ya da uçağınıza geç kalmamak için acele ettiğinizde taksiyi tercih ederek, konforlu bir ulaşım gerçekleştirebilirsiniz. Üstelik valiziniz çoksa yolculuğu sizin için kolaylaştıracak bir seçenek olduğunu da belirtmek gerek.

Belediye Otobüsü

Belediye Otobüsleri, genel olarak kent içi ulaşımda en çok tercih edilen araçlardır. Yarım saat aralıklı olarak ring şeklinde çalışan otobüsler, terminal binasının 300 metre ötesinden hareket etmektedirler. Kent merkezine ulaşım için ideal olan otobüsler, en ucuz ulaşım şeklidirler. Fazla eşyanızın olmadığı durumlarda rahatlıkla tercih edebilir ve kolayca Van şehir merkezine ulaşabilirsiniz.

Minibüs

Şehir içi ulaşımın önemli araçlarından olan minibüsler, havalimanı terminal binasının 900 metre ilerisinden geçmektedir ve kolayca ulaşım sağlayabileceğiniz seçenekler olarak değerlendirilmektedir. Hem ucuz ulaşım araçlarından biridir hem de yükünüzün fazla olmadığı zamanlarda cazip hale gelmektedir. Bu sebeple rahatlıkla minibüsleri kullanarak şehir içi yolculuk edebilirsiniz.

Hava Yolu Şirketi Servisleri

Türk Hava Yolları ve AnadoluJet yolcularının kolay ve konforlu bir şekilde varış noktalarına ulaştırılmasını amaçlayan servisler, büyük bir kolaylık tesis ediyor. Uçak biletinizi satın alırken, bunu da görüşebilir ve servisler hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz ya da inişinizden sonra havalimanında da servisler hakkında bilgi edinebilir ve tercih edebilirsiniz.

Van Hakkında Genel Bilgiler

Bölgenin en kalabalık şehri olma özelliğine sahip olan Van, Ağrı ve Bitlis gibi kentlerin de sınır komşusudur. Şehir ile anılan Van Gölü’nün kıyısında, verimli topraklar üzerinde kurulmuş olan kent, harika bir doğaya sahiptir ve tarihi değerleri ile birlikte oldukça kıymetli bir coğrafya haline gelmiştir. Kentin tarihi ve üzerinde hâkimiyet kurmuş olan medeniyetlere bakacak olursak, M.Ö. 7000’li yıllara kadar giden muhteşem bir geçmiş ile karşılaşırız. Van Urartu devletinin merkezi olma görevi ile tarihte yer edinmiş ve bu tarihten sonra da Makedonlar, Romalılar, Selçuklular ve Osmanlılar gibi pek çok ulus Van topraklarında hüküm sürmüştür. Van’ın Urartulara başkentlik yaptığı dönemdeki ismi Tuşpa olmuştur ve bugün Urartulara ait çok sayıda eser, kenti çevrelemektedir.

Van’ın iklim ve bitki örtüsü özellikleri ise bulunduğu konum ile doğru orantılı olarak şekillenmiştir ve karasal iklim etkisi söz konusudur. Kış ayları kentte yoğun kar yağışı ile geçmektedir ve bahar aylarında ise yoğun yağmurlar görülmektedir. Yaz aylarında ise yağış gözlenmemektedir. Bitki örtüsü de yine iklimi ile şekillenmektedir ve bozkır ağırlıklıdır. Bu durum ise kentte küçükbaş hayvancılığın yaygınlaşmasını sağlamıştır. Bugün hayvancılık kentin önemli geçim kaynaklarından biri olarak değerlendiriliyor. İklim özelliklerine bakacak olursak, kenti keşfetmek için en uygun zamanın yaz ayları olduğunu söylemek mümkündür. Yağmurdan rahatsızlık duymuyorsanız, bahar aylarını da tercih edebilirsiniz. Kış aylarında kar yağışı yoğun olsa da kent ayrı bir güzelliğe sahip olmaktadır.

Van’ın Gezilecek Yerleri

Akdamar Adası

Van Gölü üzerinde yer alan çok sayıda adanın en büyüğü olan ve tarihi olarak da önemi olan Akdamar Adası, üzerinde yer alan Ermeni Kilisesi ile dikkatleri çekiyor. Kilisenin keşişinin kızı Tamara ve onun aşk hikâyesi ile daha da özelleşen ada, Van gölü üzerinde yapacağınız tekne turu ile ulaşabileceğiniz bir noktadır. Gezinizin en önemli noktalarından biri olacaktır. Van’a gitmişken mutlaka görmeniz gereken noktalardan biridir.  

Van Müzesi

Van’ın kültürel ve tarihi değerlerini tanıyabileceğiniz bir gezi noktası olan Van Müzesi, müze ziyaretlerini sevenler için idealdir. Van Müzesi, büyük oranda arkeolojik eserlere ev sahipliği yapıyor ve 1972 yılından bu yana hizmet veriyor. Kentin Urartu dönemine dair kalıntılarını dahi görebileceğiniz müze, ülkemiz için de oldukça özel noktalardan biridir. Bu sebeple, hem yerli hem de yabancı turistler, Van gezi programlarına Van Müzesi’ni de dâhil etmektedirler.

Muradiye Şelalesi

Doğu Anadolu, pek çok farklı noktasında, doğanın yarattığı cennet köşelere sahiptir. Van üzerindeki doğal cennet ise Muradiye Şelalesi olarak ifade edilebilir. Kent genelinde eğlenmek ve dinlenmek için tercih edilen bu nokta, bahar aylarında ayrı bir güzelliğe sahiptir. Hem su miktarının artışı hem de doğanın uyanışı, bahar aylarında şelaleye muhteşem bir görünüm kazandırır. Burada huzur bulabilir ve dinlenmenin zevkine varabilirsiniz. Bu sebeple, bahar ve yaz aylarında kente gelenlere mutlaka önerilen bir gezi noktasıdır.

Şeytan Köprüsü

Van’ın Bendi Mahi Çayı üzerinde yer alan Şeytan Köprüsü, tarihi bilgileri mevcut olmayan ancak görünümü ile insanı büyüleyen bir yapıdır. Tahmini olarak 13. yüzyılda İlhanlı Hükümdarları tarafından inşa edildiği sanılan köprü, görülmeye değer bir eserdir. Bugüne kadar varlığını korumuş olan köprü, kayalardan gücünü alarak bugün hala sağlamlığını koruyor. Van’ın en görülesi yerleri arasında sayılan köprü, harika fotoğraflar vereceğinden mutlaka buna hazırlıklı olmalısınız ve gezinizi ölümsüzleştirmelisiniz.

Çavuştepe Kalesi

Çavuştepe Kalesi ’nin özel olmasının temel sebebi, bir Urartu Kalesi olmasıdır. Van’ın merkezine ortalama 25 km uzaklıkta yer alan kale, geçmişte arkeolojik kazı ve araştırmalara sahne olmuştur. İnşa edildiği tarihlerde hem askeri hem de ekonomik amaçlara hizmet ettiği bilinen bu eşsiz kale, Van’da keşfedilmeyi bekleyen kadim kalıntılardan biridir. Van yolculuğunuzun bir kısmını Çavuştepe Kalesi için ayırırsanız, pişmanlık yaşamazsınız.

Van Kalesi

Van’ın en önemli kalelerinden bir diğeri olan Van Kalesi, yine Urartu yapısıdır ve kütle halindeki taşlardan inşa edilmiştir. Sarp bir kayalık üzerine inşa edilmiş olan yapı, 1800 metrelik uzunluğa sahiptir ve 80 metre yüksekliğe ulaşmaktadır. Hem bölgenin kontrolü hem de savunması için ihtiyaç duyulan bir yapı olarak, ilginizi çekebilecek tarihi gezi noktalarından biridir ve Van Kalesi, kentin en önemli değerlerindendir.