Dil Seçiniz

İzmir – Samsun Uçak Bileti

İzmir, ulaşım anlamında son yıllarda önemli bir yol kat etmiş ve ülkemizin hemen hemen her kentine kolay ulaşılabilir hale gelmiş bulunuyor. Özellikle SunExpress Hava Yolları ‘nın İzmir’i aktarma merkezi olarak kabul etmesi, bunda çok etkili olmuştur. Bugün Samsun’a İstanbul aktarması ile kısa sürede ulaşımın kolay olması da bu kapsamda değerlendirilmektedir. İzmir – Samsun uçak bileti satın almanız, konforlu ve hızlı bir ulaşım için yeterlidir. Bu aynı zamanda, İzmir uçak bileti satın alarak, Ege’nin incisinin güzelliklerini keşfetmek kadar kolay bir şekilde, Samsun uçak bileti alarak, Samsun’un güzelliklerini keşfetmenin kolay olduğu anlamına geliyor. Samsun’un hem doğal güzellikleri hem de tarihi yapılarını keşfetmek için harekete geçebilirsiniz.

Samsun Çarşamba Havalimanı

Samsun Çarşamba Havalimanı ‘na Türk Hava Yolları, AnadoluJet, Pegasus Hava Yolları ve SunExpress Hava Yolları ile ulaşılabiliyor. Bu da Samsun ve çevresine kolay ulaşılabileceği anlamına geliyor. Tesis, 1958 yılında hava trafiğine açılmıştır ve 1999 yılında kısa süreli olarak hava trafiğine kapanmış olsa da bugün tarifeli seferler ile aktif bir şekilde hizmet vermektedir. Sivil nitelikli olan havalimanının hem iç hatlar hem de dış hatlar binaları mevcuttur ve bu bölgenin ulaşımı için ciddi bir önem söz konusudur. Kent merkezine ulaşımı ise sadece 25 kilometrelik bir yol ile sağlanabiliyor. Çeşitli ulaşım araçları söz konusu olduğu için de ulaşım dert olmaktan çıkıyor ve hava yolu ulaşımı cazip hale geliyor.

Samsun Çarşamba Havalimanı’na Nasıl Ulaşılır?

Havaş Otobüsleri

Havaş servisleri, bu bölge için en cazip ulaşım şekli olarak değerlendiriliyor. Çünkü güzergâh çeşitliliği ve ulaşım ücretlerinin cazip olması, yolcuları etkilemektedir. Havaş servislerinin konforlu bir ulaşım şekli oluşu ve sefer saatlerine göre düzenleniyor olması ise diğer avantajlı özellikleridir.

Taksi

Daha hızlı ve daha konforlu bir yolculuk için tercih edebileceğiniz taksiler, havalimanında iniş saatlerine uygun olarak beklediği için tercihleriniz arasında yer alıyor. Taksiler ile eşya taşımak da dert olmaktan çıktığından, özellikle çok eşya ile yolculuk edenler için önerilen ulaşım şeklidir.

Araç Kiralama

Özel araç konforunu yeni geldiğiniz bu kentte de hissetmek için araç kiralayabilirsiniz. Bu işlemi uçaktan indikten sonra havalimanında yapabileceğiniz gibi gelmeden önce araç kiralama şirketleri ile iletişime geçerek de halledebilirsiniz.

Belediye Otobüsü

Saat 12:00 ile 16:00 arasında Havalimanı ile Çınarlık arasında hizmet veren ring otobüsleri, sizin için avantajlı ulaşım şekillerinden olabilir. Varış noktanıza göre bu seçimi yapabilirsiniz. Uygun ücretli ulaşım şekillerinden biri oluşu da göz önünde bulundurulmalıdır. Ancak eşyanızın çok olduğu durumlarda sıkıntı yaşayabileceğiniz bir seçenek olduğunu da unutmamalısınız.

Hava Yolu Şirketlerinin Servisleri

Kente ulaşım sağlayan SunExpress Hava Yolları, OnurAir ve Pegasus Hava Yolları yolcularına özel tahsis ettikleri servisleri de ulaşım seçenekleri arasında değerlendiriliyor. Siz de uçak biletinizi alırken buna göre seçim yapabilirsiniz.

Samsun Hakkında Genel Bilgiler

Ordu, Amasya ve Sinop gibi güzel kentler ile komşu olan Samsun, Orta Karadeniz bölgesinde yer alan harika bir Karadeniz şehridir. Şehrin bugün konuşlandığı bölgedeki ilk yerleşim izleri M.Ö. 60000 yıllarına dek uzanmaktadır ve bu uzun geçmiş boyunca, farklı medeniyetler bu topraklarda hüküm sürmüş ve günümüze izlerini bırakmıştır. İlk olarak Kaşkalar olarak anılan topluluk bu bölgenin sakinleri olmuştur ve onları Hitit ve Amazon toplulukları izlemiştir. Pers, Pontus, Roma, Bizans ve Osmanlı dönemleri ise bugün izleri görülebilen son büyük uygarlıklar olmuşlardır. Ayrıca Samsun, 19 Mayıs 1919 tarihi ile de ülkemizin geçmişinde önemli bir yere sahip olmuştur.

Samsun’a gitmek için ideal zamanlara bakacak olursak, iklim özelliklerini incelememiz gerekir. Kıyı bölgelerinde Karadeniz iklimi etkisi ile yazlar sıcak ve nemli geçerken, kışlar serin ve bol yağışlıdır. Diğer taraftan iç kesimlere doğru gelindikçe sıcaklık değerlerinin çok düştüğü gözlenmektedir. Kış aylarında kar sebebi ile ulaşımın aksaması söz konusu olabiliyor. Bu sebeple sorunsuz bir seyahat istiyorsanız, Samsun’a gitmek için bahar ve yaz aylarını tercih edebilirsiniz. Şehrin genel ısı profilini anlamak için ise en düşük sıcaklık ortalamalarının 6 derece seviyesinde olduğunu ve en yüksek sıcaklık değerlerinin de 23 derece seviyesinde olduğunu bilmek gerekir.

Samsun’un Gezilecek Yerleri

Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi

Samsun’a gelen turistlerin mutlaka gezilerine dâhil ettikleri Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, kentin en eski tarihine dek ışık tutan özel bir noktadır. Müzenin yapımı 1976 yılında başlamış ve 1981 yılında tamamlanması ile birlikte ziyarete açılmıştır. Ayrıca müze kapsamında da en görülesi nokta, Amisos Hazinesi kısmıdır. Son derece ilgi çekici eserler, burada sizi bekliyor.

Geyikkoşan Sahili

Karadeniz’de yüzme keyfi çok özel bir deneyimdir. Bunun için de Karadeniz’in en güzel kıyılarını tercih etmelisiniz. Samsun’un Geyikkoşan Sahili de böyle bir nokta olduğundan, tertemiz suyu ve harika kıyısı ile burayı tercih edebilirsiniz. Ancak bunun için bahar ve yazlarında kente gitmeniz gerekiyor. Hatta Karadeniz’in suyu soğuk olduğundan bahar aylarında dahi girmek mümkün olmayabilir. Bu sebeple sahilin tam anlamı ile tadını çıkarmak istiyorsanız, yaz aylarını seçmelisiniz. Geyikkoşan sahilinin şehir merkezine uzaklığı ise yaklaşık olarak 78 kilometre kadardır.

Ladik Gölü

Ladik Gölü, kentin en göz alıcı doğal güzelliklerinden biri olmakla birlikte, kentin karakteristik yapısını da ortaya çıkaran bir güzelliktir. Ladik gölü toplamda 870 hektarlık bir alana yayılır ve üzerinde küçük küçük adacıklar bulunur. Göl çevresinde ise dağ ve orman manzaraları bulunur ve adeta bir tablo gibi görünmektedir. Bu sebeple bu noktaya yol alırken fotoğraf makinanız kesinlikle yanınızda olmalıdır.

Fazıl Ahmet Paşa Medresesi

Kentin doğal güzelliklerinin yanında önemli tarihi yapıları da bulunuyor. Burada sayamayacağımız kadar çok kıymetli eserin mevcut olduğu unutulmamalıdır. Ancak Fazıl Ahmet Paşa Medresesi, en görülesi noktalardan biridir. Yıllara meydan okuyan medrese, mimarisi ile adeta ziyaretçilerini büyülüyor. Yapının inşa tarihi 1661’dir ve bugün halk kütüphanesi kimliği ile halka hizmet etmektedir. Böylesine tarih kokan bir kütüphane, her yaştan okuyucu için inanılmaz bir deneyim olmaktadır.

Bandırma Vapuru

Bandırma Vapuru, 19 Mayıs 1919 günü Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını Samsun’a getirmesi ve bir hareketin başlamasına vesile olması ile ünlüdür. Ancak Bandırma Vapurunun bugünkü gibi müze olarak hizmet vermesi ancak 2003 yılı itibariyle mümkün olmuştur. Bugün Bandırma Vapuru en çok ziyaret edilen gezi merkezlerinden biri olduğundan sizin de gezi programınızda yer alabilir.

Gazi Müzesi

Bugün Gazi Müzesi olarak hizmet veren yapı, en az müze kapsamındaki eserler kadar kıymetlidir. Yapı, 1902 yılında inşa edilmişti ve Mantika Palas ismi ile otel olarak hizmet vermekteydi. Jean Lonnis Mantika tarafından işletilen otelde konaklayan Atatürk, her seyahatinde burayı tercih etmekteydi. Yıllar sonra yapı Mustafa Kemal Paşa’ya hediye edildiğinden, 1940 yılı itibariyle de otel, Gazi Müzesi adı ile müze olarak hizmet vermeye başlamıştır. Müze kapsamında Atatürk’e dair önemli eşyalar ve belgeler görülebilmektedir. Ayrıca Bandırma Vapurunun da bir maketi, müze kapsamında yer almaktadır.