Dil Seçiniz

İzmir – Kayseri Uçak Bileti

Kayseri, ülkemizin hem turistik hem de ticari faaliyetleri ile anlam taşıyan kentlerinden biridir. Anadolu’da sahip olduğu konumu, tarihi ve ticari niteliği şehri son derece kıymetli hale getiriyor. Bu sebeple, iş ilişkileri ya da turistik faaliyetler sebebi ile kente yapacağınız gezileri Kayseri uçak bileti ile hızlı ve konforlu hale getirebilirsiniz. Bugün özellikle SunExpress ‘in girişimleri ile kent yoğun seferler ile çok sayıda kente bağlanmaktadır. İzmir – Kayseri uçak bileti satın alarak, İzmir üzerinden de kolayca ulaşmak mümkündür kente. Dolayısıyla, Kayseri ‘nin hemen hemen ülkemizin her noktasına sadece 1 – 2 saat uzaklıkta yer aldığını söylemek mümkün. İzmir uçak bileti alıp şehrin değerlerine kolay ulaşabildiğiniz gibi, Kayseri’ye de kolayca ulaşabilirsiniz.

Kayseri Havalimanı

Kayseri Havalimanı, 1998 yılında ilk kez iç hatlar uçuşlarında kullanılmaya başlanmıştır. 2007 yılına kadar hem iç hatlar hem dış hatlar için aynı terminal binası kullanılmışsa da bu tarih itibariyle hizmete giren yeni dış hatlar binası, tesisi rahatlatmıştır. Ardından ise 2010 yılında yeni iç hatlar binası da hizmete sokulmuştur. Bugün ise mevcut durumda Kayseri Havalimanı, hem askeri hem de sivil bir tesistir ve hem iç hatlar hem de dış hatlar hizmetini sürdürmektedir. Kayseri şehir merkezine havalimanının uzaklığını düşünecek olursak sadece 5 kilometredir ve kente çok sayıda hava yolu şirketi ile ulaşmak mümkündür. SunExpress başta olmak üzere, Türk Hava Yolları, Pegasus Hava Yolları ve AnadoluJetkente sefer düzenleyen hava yolu şirketleridir.

Kayseri Havalimanı’na Nasıl Ulaşılır?

Taksi

En konforlu ulaşım araçlarından biri olarak değerlendirilen taksiler, havalimanından Kayseri’nin farklı noktalarına yapacağınız ulaşım için de idealdir. Kent merkezine ulaşımda tercih edebileceğiniz ulaşım seçeneği fazladır ancak örneğin ilçelere ulaşımda taksi sizin için daha ideal olacaktır. 24 saat havalimanında taksi bulma imkânına sahipsiniz. Ayrıca taksi, bavullarınızı taşımak için de daha konforlu olarak değerlendirilebilir.

Belediye Otobüsü

Kayseri Belediye otobüsleri, şehir içinde oldukça yaygın bir ulaşım şeklidir. Merkeze yakın konumda olan havalimanı da bu kapsamda değerlendirilmektedir ve belediye otobüsleri ile ulaşım mümkündür. Kent merkezinden her 20 dakikada bir hareket eden otobüsler ile havalimanına ulaşabilir, aynı şekilde her 20 dakikada bir havalimanından hareket eden otobüslerle de şehir merkezine gelebilirsiniz.

Havaş Otobüsleri

Havalimanının en çok tercih edilen ulaşım araçlarından olan havaş servisleri, Talas ve Otogar yani BYZ AVM istikametinde hizmet vermektedir. Uçakların iniş saatine göre düzenlenen seferler, her uçağın inişinden 25 dakika sonra hareket etmektedir. Havaş servislerinin detaylı hareket saatleri, güzergâhları ve ücretleri ile ilgili olarak bilgi almak için ilgili telefon numarasını arayabilir ya da internet sitesini tercih edebilirsiniz.

Araç Kiralama

Hem havalimanı ile kent merkezi ulaşımında hem de kentte yapacağınız geziniz sırasında özel araç konforu ile seyahat etmek, zaman tasarrufu sağlamak ve kentteki sürenizi daha verimli kullanmak için araç kiralayabilirsiniz. İsteklerinize ve yolcu sayısına uygun olarak araç seçimi yapabilir dilerseniz şoför dahi isteyebilirsiniz.

Kayseri Hakkında Genel Bilgiler

Kayseri, Ankara ve Konya ’dan sonra İç Anadolu’nun en büyük ve en gelişmiş 3. Şehri olma özelliğine sahiptir. Bugün bildiğimiz Kayseri toprakları, klasik çağda Kapadokya adı verilen geniş bir bölgenin parçası olma özelliği taşır. İpek yolunun da buradan geçiyor olması, bu toprakları hem geçmişte kıymetli kılmıştır hem de bugün. M.Ö. 4000 ‘li yıllara kadar uzanan geçmişi kentin yaklaşık 6000 yıllık değerlere sahip olduğunun göstergesidir. Bu sebeple de bugün Kayseri turistik açıdan oldukça değerlidir. Cumhuriyet döneminde de oldukça etkin ve önemli olmuş olan kent, 1988 yılı itibariyle Büyükşehir belediyesi statüsüne yükselmiştir ve hem turistik hem de ekonomik açıdan oldukça kıymetli bir şehrimizdir.

Diğer taraftan kentin doğası da dikkatleri çekiyor. Bu doğanın en güzel zamanları ise şüphesiz ki bahar ve yaz aylarıdır. Kayseri’de Orta Anadolu’nun sert kara iklimi egemen olduğu için kış ayları oldukça soğuk ve bolca kar yağışlı geçmektedir. Yazlar ise sıcak ve kurak olarak gözlenir. Bu sebeple de Kayseri gezinizi turistik ve doğa gezisi şeklinde gerçekleştirmeyi düşünüyorsanız, bahar ve yaz ayları sizin için daha cazip olacaktır. Kış aylarında kentin ortalama 40 gün karlar altında olması, gezinizi kısıtlayabilecek bir durumdur.

Kayseri’nin Gezilecek Yerleri

Hacer Vadisi

Hacer Vadisi, Kayseri’nin doğal değerlerinden biridir. Hem bitki örtüsü hem de dik yamaçları adeta bir yağlı boya tabloyu gözünüzün önüne getirmektedir. Aladağlar Milli Parkı içerisinde yer alan vadi, harika bir yürüyüş alanıdır. Ancak bu sadece profesyoneller için söz konusu olmaktadır. Genellikle Trekking amacıyla ziyaret edilen bölge, dokunulmamış bir güzellik olarak değerlendirilir.  Ayrıca bu bölgeye gelenler, milli park kapsamında yer alan Kapuzbaşı Şelalesi’ni de görebilirler.

Yaman Dede Camii

Talas ilçesinin tarihi ve mimari değerlerinden biri olan Yaman Dede Camii, kentin önemli ibadet merkezlerinden biridir. Dini niteliğinin yanında, 1886 yılında inşa edilmiş bir yapı olmasının verdiği tarihi değer de söz konusudur. Ayrıca yapı aslında ilk olarak Sultan Abdülhamit izni ile bir kilise olarak inşa edilmiştir. Sonraları ise 1925 ve 1926 yılları içerisinde camiye dönüştürülmüştür. Yapı bugün, dış mimarisi itibariyle göz kamaştırırken, iç mimarisinde biraz sönük kalmaktadır. Kentin görülmesi gereken tarihi yapılarından biri olması sebebi ile siz de özellikle Talas ilçesine yolunuz düştüğünde camiyi ziyaret edebilirsiniz.

Kayseri Atatürk Evi

Sivas Kongresi’nin ardından Kayseri’ye gelen Mustafa Kemal Atatürk, 19. Yüzyılda inşa edilmiş olan İmamzade Raşit Ağa Konağı’nda konaklamıştır. Melikgazi ilçesinde yer alan yapı, tarihin önemli mimari değerlerinden biri olarak onarım çalışmaları ile günümüze ulaştırılmış ve bugün Atatürk Evi olarak ziyarete açılmıştır. 1978 yılında yapılan onarım ile birlikte bu niteliğe kavuşmuştur.

Soğanlı Vadisi

Soğanlı Vadisi, kentin bir diğer görülmeye değer doğal alanıdır. Turistlerin de ilgi odağı olan bölge, hem doğal güzelliği hem de kaya kiliseleri gibi kalıntıları ile önem kazanıyor. Evler ile iç içe geçmiş olan mağaralar, mistik bir görüntü oluşmasına sebep oluyor. Baştan sonra ilgi çeken ve farklı olan bir coğrafyanın söz konusu olması hem yerli hem de yabancı turistlerin dikkatinden kaçmıyor ve Soğanlı Vadisi, Kayseri’nin unutulmaması gereken gezilecek yerlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor.

Kayseri Kalesi

Kayseri Kalesi, kente ulaşan her yabancının olmazsa olmaz ziyaret noktasıdır. Şehir merkezinde yer alan kale, M.Ö. 238 – 244 yıllarına uzanan bir geçmişe sahiptir. Bizanslılardan Danişmentlilere, Selçuklulardan Dulkadiroğullarına ve Osmanlılara kadar çok sayıda medeniyet, hem bölgeye hem de kaleye sahip olmuştur. Kent genelinde olduğu gibi, kalede de bunun izlerine rastlamak mümkündür.

Kayseri Arkeoloji Müzesi

Yaklaşık 6000 yıllık bir geçmişe sahip olan kentin, elde edilen en kıymetli eser ve kalıntılarını Kayseri Arkeoloji Müzesi kapsamında görebilirsiniz. 1969 yılından bu yaza ziyarete açık olan müze, Eski Tunç Çağı’ndan günümüze kadar çok sayıda eser sergiliyor. Ayrıca günümüzde de elde edilen tüm değerli buluntular, müze kapsamına alınıyor. Bu sebeple siz de Kayseri Arkeoloji Müzesi ‘ni gezebilir ve hatta bir gününüzü buraya ayırabilirsiniz.