Dil Seçiniz

İzmir – Iğdır Uçak Bileti

Uçak bileti satın almanın kolaylıkları, hava yolu ulaşımının daha yaygınlaşmasını sağlıyor. Çünkü önceden olduğu gibi uçak bileti satın almak artık bir eziyet değil. www.ucakbileti.com.tr gibi çok sayıda adres, size uygun fiyatlar ile uçak bileti sunuyor. İzmir uçak bileti ya da Iğdır uçak bileti satın alacağınız sırada da bundan faydalanabilirsiniz. Iğdır, aslında ülkemizin bir ucu olsa da, havalimanına sahip olması sebebi ile İzmir’den kolayca ulaşılabilen bir kenttir. İzmir – Iğdır uçak bileti satın alarak yola koyulmanız, kentin değerlerine ulaşmak için yeterli. Hızlı bir ulaşım şekli söz konusu olduğu için belki de yolculuk gününüzde doğrudan kenti gezmeye bile başlayabilirsiniz. Bu da ulaşımın ülkemizde geldiği noktanın bir kanıtıdır. İzmir’den Anadolu’nun farklı noktalarına ulaşımın sağlanması konusunda özellikle SunExpress Hava Yolları ‘nın etkisi de gözden kaçırılmamalıdır.

Iğdır Havalimanı

Kentin sahip olduğu Iğdır Havalimanı, ulaşımın gelişimi ile doğrudan ilgilidir. Hava yolu ulaşımı ülkelerin gelişmişlik oranlarına göre yaygınlık gösterdiğinden, bizim de bu anlamda yaşadığımız gelişmeler, büyük bir anlam taşır. Kentin havalimanından bahsedecek olursak ise 2012 yılında hizmete girmiş ve oldukça faydalı bir tesistir. Sivil özelliğe sahip olarak, iç hatlar terminali ile hem şehrin hem de çevre bölgelerin ulaşımında etkili oluyor. Iğdır’ın merkezine uzaklığının yaklaşık olarak 16 kilometre kadar olması ise büyük bir avantajdır. Böylece şehre uçak bile gitmek çok daha cazip bir fikir gibi geliyor kulağa. Şehir merkezine ulaşımda ise tercih edebileceğiniz birden fazla ulaşım şekli mevcut. Ayrıca Türk Hava Yolları, bu bölgeye ulaşımda tercih edebileceğiniz en iyi isim olacaktır.

Iğdır Havalimanı’na Nasıl Ulaşılır?

Otobüs

Iğdır Belediye Otobüsleri, hızlı ve kolay bir ulaşım şekli olarak düşünülebilir. Kent genelinde en çok kullanılan araç olduğu için de, siz de rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Üstelik diğer seçeneklere nazaran çok daha ucuz bir ulaşım imkânı olduğunu hatırlatalım. Özellikle sırt çantası ile seyahat eden bir gezginseniz, otobüsü tercih etmelisiniz. Üstelik belki burada yerel halk ile sohbet etme fırsatı da bulabilirsiniz.

Minibüs

Minibüsler şehrin otobüsten sonra en çok kullanılan ulaşım aracıdır. Yine uygun fiyatlı ve cazip bir ulaşım şekli olarak düşünülebilir ancak yanınızda taşıdığınız eşya az olduğunda bu seçimi yapmalısınız. Aksi takdirde pek de cazip olmayabilir.

Taksi

Taksi, sizi varış noktanıza en hızlı şekilde ulaştıracak olan ulaşım aracıdır. Ayrıca en konforlu seçim olacağını da belirtelim. Eşyalarınızı taşımak da, konaklama noktanıza ulaşım da taksi ile çok avantajlıdır. Ayrıca yolcu sayısının çok olduğu durumlarda da cazip olabilir.

Araç Kiralama

Araç kiralama seçeneği ise hem yolcu sayısına göre ayarlanabilmesi hem doğrudan ulaşım imkânı hem de eşyalarınızın yük olmaktan çıkması sebebi ile çok caziptir. Şehirdeki kısıtlı zamanınızı yolda kaybetmeden gezi gerçekleştirebilmeniz için, size özel araç konforu sunan araç kiralama seçeneğini tercih edebilirsiniz.

Iğdır Hakkında Genel Bilgiler

Doğu Anadolu bölgesinde yer alan Iğdır, Erzurum – Kars Bölümü kapsamındadır. Henüz 1992 yılı itibariye Kars ‘tan ayrılarak ayrı bir il statüsüne kavuşmuştur. Azerbaycan, İran ve Ermenistan’a sınır komşusu olan kent, Kars gezisi ile birleştirilerek gezilebilir. Bölge tarihin önemli noktalarından ve Anadolu’nun da kritik yerlerinden biri olduğu için tarih boyunca kıymetli olmuştur. Dolayısıyla son derece ilgi gören kalıntılar da günümüze ulaşmış durumdadır. Diğer taraftan Asi Nehri’nin havzasında yer alan şehir, doğal güzellikleri ile de ziyaretçilerini etkiliyor. İklim ve bitki örtüsü özellikleri farklılaştığından, seyahatiniz öncesinde en çok dikkat etmeniz gereken yanları olacaktır.

İkliminden bahsedecek olursak, Doğu Anadolu’nun tipik iklimi olan Karasal iklim hâkimdir. Şehir kapsamında ovalık alanlar da oldukça fazladır ve bu bölgeler karasallıktan fazla etkilenmez. Yani iklim daha ılıman seyreder. Şehrin yıllık ortalama sıcaklık değeri 11 derece seviyesindedir. Iğdır iklim açısından kuytu bir konuma sahip olduğundan çevre illere oranla az yağış alan bir noktadır. İklim özelliklerinin yarı kurak olması, bitki örtüsünün de Doğu Anadolu’nun tipi bitki örtüsü olan bozkırı yaygınlaştırmıştır. Iğdır’a gezi yapmak isteyenlerin bahar ve yazlarını tercih etmesi öneriliyor. Çünkü bu dönemlerde şehir ısısı çok daha gezmeye müsait sevilere yükseliyor. Bununla birlikte kış aylarının soğuk oluşu, kenti keşfetmek için çok da uygun değildir. Siz de şimdiden bahar ayları için program yaparak, seyahat planınızı oluşturmaya ne dersiniz?

Iğdır’ın Gezilecek Yerleri

Karakale Harabesi

Karakale Harabesi, şehrin Ermenistan sınırına yakın bir noktada yer alır. Kalenin bulunduğu konumun savunmaya uygun nitelikte oluşu, ne kadar da doğru bir karar ile inşa edildiğini gösteriyor. Yapının detaylarına bakılacak olursa Urartular döneminde inşa edildiği anlaşılıyor. Kale çevresinde Ortaçağ’a ait bir yerleşim özelliğinin bulunması da gözden kaçmıyor. Bir harabe niteliğinde olmasına karşın, oldukça eski olması sebebi ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.

Koç Başlı Mezar Taşları

Şehrin önemli kalıntıları arasında gösterilen ve ziyaretçilerin tarihe olan merakı ile görmek istedikleri Koç Başlı Mezar Taşları, geçmişte bölgede hâkimiyet kurmuş olan Karakoyunluların bir mirasıdır. Iğdır’ın Melekli Köyü mevkiinde yer alan mezarlar, geçmiş de ziyaretçilerin çok dikkatini çekmemiş olsa da bugün artan bir şekilde ziyaret ediliyor. Bu tip mezar taşları, Selçukluların ve Karakoyunluların egemenlik kurdukları farklı Anadolu kentlerinde de görülmektedir. Her mezarda bulunan koçbaşının, ölen kişinin kişiliğine göre değişiyor oluşu, mezarları daha da ilginç hale getirdiğinden, genellikle tarih meraklıları bu tür noktaları gezilerine dâhil etmektedirler.

Meteor (Göktaşı) Çukuru

Meteor Çukuru, Türkiye’de böylesine başka bir örneğine rastlayamayacağınız bir ziyaret yeri olacaktır. Çünkü dünyanın en büyük ikinci meteor çukuru olma özelliğine sahiptir. 1892 yılında bir göktaşının düşmesi sonucu oluşan çukur, yıllar içerisinde doğal sebepler ile dolarak derinliğini bir nebze kaybetmiş olsa da, halen büyüklüğü ile ilgi uyandırıyor. Ayrıca çukur etrafı zengin bir bitki örtüsü, işlenmiş taşlar ve uçsuz bucaksız bir manzara ile çevrilidir. Dolayısıyla ziyaret etmekten keyif alacağınız bir yer olabilir.

Selçuklu Harmandöven Kervansarayı

Selçuklu Harmandöven Kervansarayı, muhteşem bir yapıya sahipken bugün bakımsızlık sebebi ile bir harabe halindedir. 1986 yılında koruma altına alınmışsa da hiçbir müdahalede bulunulmadığı için yapı harabe olarak ziyaretçilerini ağırlıyor. Ancak 12. Yüzyıl taş işlemeciliğinin en güzel örneklerinden biri olması, harabe de olsa kervansarayın değerini gözler önüne seriyor.

Ahura Harabeleri

Ahura Harabeleri, muhteşem bir noktada yer alıyor. Büyük Ağrı Dağı’nın kuzey yamaçlarında yer alan Yakup Vadisi içerisinde konumlanmıştır. M.Ö. 2. Yüzyıla ait olması ise büyüleyici bir özellik. Ahura Harabeleri, bilinenlere göre Artaksiyalı Krallığı zamanında kurulmuş bir yerleşim alanıdır. Geçmişi sebebi ile de merak uyandıran bir noktadır.

Tuzluca Tuz Mağaraları

Tuzluca Tuz Mağaraları, ülkemizin 100 yıl kadar bir süre tuz ihtiyacını karşılayabilecek kapasiteye sahiptir. 55 dönümlük alana yayılan mağaraların havasının ise solunum yollarına iyi geldiği söyleniyor. Bu sebeple de ziyaretçiler, özellikle de solum yolları sorunları yaşayanlar, mağaralara uğramadan gitmiyor. Ayrıca Tuzluca Tuz Mağaraları, günlük olarak 60 ton tuz üretme kapasitesi ile şaşırtıyor.