Dil Seçiniz

İstanbul – Kars Uçak Bileti

İstanbul ve Kars, ülkemizin iki üç noktası olmasına karşın hava yolu ulaşımının sağladığı fayda ile sadece 1 – 2 saatlik bir uçuş ile ulaşım sağlanabiliyor. Bugün Doğunun en farklı kültürlerinden birine sahip olan Kars’a gitmek için İstanbul – Kars uçak bileti satın almanız yeterli. İstanbul’un gezilecek yerleri gibi Kars’ın da gezilecek çok fazla ilgi çeken noktası bulunuyor. Bu durum da kenti turistik açıdan önemli hale getiriyor. Hem yaz hem de kış aylarında farklı bir güzelliğe bürünen kent, sadece 1 – 2 saat uzağınızda. Farklı bir tatil planlıyorsanız ve ülkemizin farklı kültür ve tarih değerleri ile tanışmak istiyorsanız, önümüzdeki bahar Kars’a gidebilirsiniz.

Kars Harakani Havalimanı

Kars, havalimanının açılması ile birlikte, turistik açıdan daha ilgi çekici hale gelmiştir. Böyle güzel bir kentin ve de doğal güzelliklerin, bu kadar yakın hale gelmesi herkes için harika bir fırsat olmuştur. 1988 yılında açılmış olan Kars Harakani Havalimanı, bu tarihten beri hizmet vermekte olup, şehir merkezine de sadece 6 km uzaklıkta bulunmaktadır. 1988 yılında iç hatlar ile başlayan seferler, 1993 yılı ile birlikte dış hatlar terminalinin açılması ve tarifeli seferlerin başlamasına kadar varmıştır. Yurt içinden gelecek olanlar Kars’a ulaşımda Türk Hava Yolları ve AnadoluJet Hava Yolları gibi firmaları tercih edebilirler. Sivil nitelikli olan havalimanı, bölgenin güzelliklerine açılan bir kapı olma özelliğine sahiptir ve de bu bölgenin en önemli ulaşım imkânını tesis etmektedir.

Kars Harakani Havalimanı’na Nasıl Ulaşılır?

Belediye Otobüsü

Belediye otobüsleri, uçuş saatleri ile de doğru orantılı olarak kent merkezi ile karşılıklı seferler düzenlemektedir. İnternet üzerinden detaylı bilgi alabileceğiniz bu otobüs seferleri, kent merkezine ulaşım için sunulan en ucuz seçenektir. Az eşya ile tek kişi yapılan yolculuklar için ideal olmasına karşın, eşyanızın çok olması durumunda sıkıntı olabilir.

Taksi

Taksiler şüphesiz ki en konforlu ulaşım aracıdır. Kars Harakani Havalimanı’nda her an bulabileceğiniz taksiler, özellikle eşyanız çoksa sizin için kurtarıcı olabilirler. 4 kişiye kadar olan yolcu grupları için de oldukça cazip olan bu ulaşım seçeneği, daha ucuza da gelebilir. Hatta diğer seçenekleri geride bırakabilir.

Araç Kiralama

Araç kiralama imkânı çeşitli model ve büyüklükteki araçlar ile şoförlü ve şoförsüz olarak sunulmaktadır. Özellikle grup halinde seyahat edenler bu seçeneği daha fazla tercih etmektedirler. Çünkü yolcu sayısı arttığında araç kiralama daha uygun fiyatlı bir ulaşım şekli haline geliyor. Ayrıca eşyanızın çok olduğu durumlarda da kurtarıcı olabilir. Bu sebeple isterseniz şehrin herhangi bir noktasından havalimanına ulaşımda isterseniz de havalimanından kent içi ulaşımda araç kiralamayı tercih edebilir ve sorunsuz bir ulaşım gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için önceden organizasyon yapabileceğiniz gibi, havalimanına geldiğinizde de ayarlama yapabilirsiniz. İmkânların çeşitli olduğu bu noktada, sorun yaşama ihtimaliniz oldukça düşüktür.

Kars Hakkında Genel Bilgiler

Kars, Türkiye’nin en yüksek ili olma özelliğine sahiptir. Kent sanılanın aksine, çok kültürlü ve de kozmopolit bir yapıya sahiptir. Türkiye’nin 2023 hedeflerinde de yer alan kent, kültürel değerleri ve tarihi ile marka kentler arasında anılacak. Kafkaslara açılan kapı olarak tabir edilen kent, havalimanı ile daha da yoğun bir trafiğin ortasında kalmış bulunuyor.

Kars’ın coğrafi özellikleri ise daha çok yayla, akarsu ve vadilerden oluşuyor. Akarsu vadileri ile parçalanan bu yörede, yaylalar da dalgalı düzlükler şeklindedir. Bölgenin en önemli yükseltileri ise Allahuekber Dağları, Kısır Dağı, Akbaba Dağı ve Aladağ’dır. Kars karasal iklim etkisi altında olan bir kenttir ve denizden yüksek sıra dağlar ile ayrıldığından oldukça sert bir iklime sahiptir. Kışları soğuk ve kurak geçerken, Kars’ta yazlar yağışlıdır. -39’a kadar düşen kış sıcaklıkları sebebi ile kış boyunca yerde kar örtüsü görülür. Bu sebeple de kentin doğal, tarihi ve kültürel güzelliklerini görmek isteyenler bahar ve yaz aylarında seyahat etmeliler. Diğer taraftan kış turizmi için de kenti bir fırsat olarak görebilirsiniz. Kentin kar örtüsü altındaki güzelliklerini ve muhteşem atmosferini hissetmek için bir de kış aylarında seyahat edebilirsiniz. Hava koşulları el verdiği sürece hava yolu imkânı ile kente ulaşım son derece kolaydır. Bu sebeple artık Kars’a gitmek için daha fazla sebebiniz var.

Kars’ın Gezilecek Yerleri

Kars Müzesi

Her zaman kültürel ve tarihi özellikleri ile bölge geneline göre farklı olmuş olan Kars Müzesi, 1981 yılından bu yana açıktır. Sahip olduğu arkeolojik ve etnografik kalıntılar ile Taş eserler bugün kentin gerçek yüzüne ışık tutuyor. Müze ziyaretinden zevk alanlar için son derece ilgi çekici olan bu noktada neredeyse bir gün harcanabilir.

İnkaya Micingirt Kalesi

Sarıkamış ilçesinde yer alan kale, sarp bir kayalık üzerine inşa edilmiştir. İnkaya Micingirt Kalesi, elde olan bilgilere göre 1232 yılında Saltuklu Sultanı Mansur Ergin tarafından yaptırılmıştır. İnşa edildiği tarihten itibaren pek çok medeniyet döneminde aktif olarak kullanılmıştır. Bizanslılar, Romalılar, Selçuklular ve Osmanlılar dönemlerinde kullanıldığı bilinmektedir. Kars’ı ziyaret edenlerin büyük ilgi gösterdiği ilçe ve ilçenin en önemli tarihi değeri olan bu kale, sizin de gezi rehberinizde yer almalıdır.

Sarıkamış Kayak Merkezi

Türkiye’nin en iyi kayak merkezlerinden olan Sarıkamış, kayak severlerin hayallerini süsleyen bir niteliğe sahiptir. Kent merkezine 50 km uzaklıkta yer alan kayak merkezi,750 kişi kapasiteli Teleski imkânına da sahiptir. Burada mevcut olan konaklama seçeneklerini tercih ederek, sarıçam ormanları ile kaplı olan muhteşem doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Eşsiz bir kayak deneyimi ve kusursuz bir huzur hissi için bu kış tatilinizi Kars Sarıkamış Kayak Merkezi ‘nde yapmaya ne dersiniz?

Kars Büyük Katedral

M.S. 990 ‘lı yıllarda inşa edildiği sanılan bu yapı, kentin en çok merak edilenlerinden biridir. Kars Büyük Katedral, bilindiği kadarıyla Bagratlı Kralı II. Sembat tarafından inşa edilmeye başlanmış ve ancak M.S. 1000 ve 1010 yılları arasında Kraliçe Katrenide tarafından yapımı tamamlanmıştır. Mimari özellikleri son derece ilgi çekici olan bu yapı, sahip olduğu atmosfer ve tarihi değeri bakımından, kentin ziyaret edilmesi gereken önemli yerlerinden biridir.

Kars Kalesi

Yine kentin simgelerinden biri olarak bilinen ve kesinlikle Kars’ın görülmesi gereken yerleri arasında anılan Kars Kalesi, bulunan kitabeye göre 1152 yılında Sultan Melik İzzettin’in emri ile inşa edilmiştir. 1386 yılında Timur tarafından yıkılan kale, 1579 yılında III. Murat’ın emri ile yeniden inşa edilmiştir. Son derece ihtişamlı bir yapısı bulunan kale, görülmeye değer turistik noktalardan biridir. Kentin merkezinde kabul edildiği için de ulaşımı son derece kolaydır.

Ani Harabeleri

Türkiye – Ermenistan sınırında yer alan Ani Harabeleri, Kars’a 48 km uzaklıkta yer alır ancak buna karşın çok sayıda turist burayı görmeden kentten ayrılmaz. Tarihi M.Ö. 350 – 300’lü yıllara kadar uzanan bu harabeler, Hıristiyan Ermeni inanışına göre de kutsal kabul edilmektedir. Selçuklu eserlerini de kapsamında bulunduran bu bölge, yaşanan saldırılar ve depremler ile bugün harabe haline gelmiştir. Ani Harabeleri ‘ni tam anlamı ile görüp niteliğini özümsemek için ise en azından 2 – 3 gün zaman ayırmanız doğru olacaktır.