Dil Seçiniz

Burdur Ucuz Uçak Bileti

Etkileyici tarihinin izlerini,doğasının getirdiği korunmuş güzellikleri görmek için Burdur’a gitmelisiniz. En uygun Burdur uçak bileti ucakbileti.com.tr'de!

Bazı İllerimizde Hava Durumu

    Burdur Gezi Rehberi

    Anadolu’nun gizemli tarihine tanıklık etmiş bir kenttir Burdur. Etkileyici tarihinin izlerini, doğasının getirdiği korunmuş güzellikleri görmek için Burdur’a gitmelisiniz. Burdur’u görmemek büyük bir kayıptır gezgin ruhlu kişiler için. Çünkü saklanmış güzellikler gizli bu kentte. Bölgenin önemli bir tarih merkezidir. Ayrıca kış turizmi için de tercih edilebilmektedir.             Kolaylaştırılmış ulaşım imkânlarını da göz önünde bulundurarak sadece uçak bileti alarak kente seyahate çıkabilirsiniz. Ekstra bir yol masrafı gerekmiyor. 

    Şehir Hakkında Genel Bilgi Ve Tarihçesi

    Kentin ismine dair çeşitli iddialar bulunmaktadır. Bir efsaneye göre, bölgede önceleri bulunan Polydorion adlı höyüğün ismi söylene söylene Polydor ve sonra Burdur olmuştur. Bölgeye yerleşen Türkmenlerin “Cennet buradadır.” Sözünden yola çıkarak buradadır kelimesi zamanla Burdur olmuştur diyenler de mevcuttur.

    Kentin kökleri Neolatik çağa kadar uzanmaktadır. Zaman zaman çeşitli medeniyetlerin egemenliği altına girmiştir bölge. 1071 Malazgirt savaşı ile birlikte ise bölge Türklerin kontrolü altına girmiştir. Sırasıyla Selçuklular, Hamitoğulları ve Osmanlılar kenti egemenliği altına almıştır. 16. Yüzyıla kadar Burdur’da istikrar bozulmamıştır. 16. Yüzyıl sonlarına doğru kentte ekonomik gelişme de dikkat çekmiştir. 1872 yılına gelindiğinde Burdur artık sancak ilan edilmiştir. Burdur’un ilk Sancak beyi de Mehmet İzzet Paşa’dır.

    1914 yılında Osmanlı Devleti’nin I. Dünya Savaşı’na girmesi, kenti olumsuz etkilemiştir. Bütün yurtta olduğu gibi, Burdur’da da seferberlik ilan edilmiştir. Aynı zamanlarda yaşanan deprem, kenti büyük bir felakete sürüklemiştir. 4000 kişi yaşamını yitirmiştir depremde ve kentin en önemli yapıları yıkılmış, birçoğu da harap olmuştur. I. Dünya Savaşı’nda ise İtalyan birlikleri Antalya ve Burdur’a gelmiş, Burdur’da merkez komutanlığı kurmuştur. Ancak düşmanın yurttan atılması ile birlikte bunlar da temizlenmiştir.

    İklim Ve Sezon 

    Burdur coğrafi konumu gereği kara ikliminin etkisi altında olan bir şehirdir. Çevresindeki yüksek dağlar, kenti Akdeniz ikliminden ayırmaktadır. Burdur’da yazlar sıcak geçerken, kışlar ise soğuktur. Yıl içinde kent sıcaklığı -17 ile +39 arasında değişiklik göstermektedir. Yağışlar kış aylarında fazladır ve kentin güney kesiminde de yağışların fazlalaştığı gözlenmektedir. Kenti keşfetmek için en uygun zamanlar bahar ve yaz aylarıdır.

    Gezilebilecek Yerler 

    Kentin gezilecek yerlerine önce kış turizminin ilgi odağı olan Salda Kayak Merkezi’nden başlamak gerek. Salda Kayak Merkezi, Burdur’un Yeşilova ilçesinde bulunmaktadır ve şehir merkezine 77 km uzaklıktadır. Salda gölüne ise 17 km uzaklıkta bulunmaktadır. Salda Kayak Merkezi, bölgenin en önemli kayak merkezidir ve yılın dört ayı boyunca karlarla kaplıdır. Burada en uzunu 1600 metre olmak üzere 5 adet kayak pisti bulunuyor. Kısa süreli hatta günübirlik tatiller için ise zirveye ulaşmayı sağlayan iki kişilik teleski bulunmaktadır ve kayaklı koşu ile Biatlon yapmaya müsaittir. Yeşil ve beyazın uyumu, kış aylarının yorgunluğunu atabileceğiniz bir sunuyor size.

    Hemen Kayak Merkezi’nin yakınında bulunan Salda gölü görülmeden seyahat tam olmaz. Salda gölü ve çevresi 1989 ile 1992 yılları arasında I. Derece, bazı mahalleri de II. Derece doğal sit alanı olarak koruma altına alınmıştır. Salda gölünün harika doğası göz alıcıdır. Gölün içinde ve çevresinde manyezit madenleri bulunmaktadır. Sahip olduğu bembeyaz sahili ise Mars gezegeninin kaya yapısı ile benzerlik gösteriyor. Bu özellik dünya üzerinde Salda gölü ile birlikte sadece iki yerde görülmektedir. Ayrıca Salda gölü, Türkiye’nin en derin ve en temiz gölüdür. Dünya genelinde ise en berrak göller arasında yer almaktadır. Gölde pek çok kuş türüne de rastlamanız mümkündür. Uzun yürüyüşler yapabilirsiniz burada. Böylece doğanın büyüsü ile huzuru ve mutluluğu hissedeceğiniz, keyifli bir gezi yapabilirsiniz.

    Akdeniz bölgesinin en iyi korunmuş antik kenti olan Sagalassos, Burdur şehrinin merkezine 39 km’lik bir uzaklıkta bulunmaktadır. Antik kent, Toros dağlarına eteklerine kurulmuştur ve etkileyici bir görünüme sahiptir. Sagalassos Antik kenti hala ayakta olan çok sayıda anıtları ile UNESCO tarafından Dünya Mirası Ön Listesi’ne alınmıştır. Böyle sarp bir bölgeye yerleşim kurulmuş olmasının, savunma ihtiyacına dayandığı sanılmaktadır. Harika fotoğraflar çekebileceğiniz, tarihe yolculuk edebileceğiniz bir seyahat noktasıdır. Sagalassos Antik Kenti.

    Susuz Kervansarayı ya da diğer adıyla Susuz Han, kentin sayısız tarihi hanından en önemlisidir. Bucak ilçesinin Susuz köyünde bulunan han, 13. Yüzyılda inşa edilmiştir. Mimarisi oldukça dikkat çekicidir. Yapıda, yüksek olan orta nef ile birlikte beş nef bulunmaktadır. Kemerlerin aralığında bulunan ejder başı figürleri de son derece ilgi çekicidir.

    Her şehirde olduğu gibi, Burdur’da da hem tarihi hem de mimarisi ile dikkat çeken önemli camiler bulunuyor. Bunların en önemlisi, Selimzade Camii’dir. Selimzade Camii, şehrin doğusunda yer almaktadır. Yapım tarihi hakkında kesin bir bilgi bulunmamakla birlikte çok eski bir tarih olduğu sanılmaktadır. Ayrıca caminin bahçesinde bulunan türbenin yapım tarihi 1889 olarak bilinmektedir ve caminin yapım tarihi bundan daha öncesine aittir. Cami’nin minaresi 1914 yılında yaşanan depremde yıkılınca ahşap ile yeniden inşa edilmiştir. Klasik İslam eserleri arasında bulunun cami, şehrin görülmesi gereken yapılarından biridir.

    Burdur merkezde bulunan saat kulesini görmeden gitmez hiçbir turist. Kentin önemli camilerinden olan Ulucami’nin yakınında bulunmaktadır saat kulesi. 30 metre yüksekliğindedir ve daralarak yükselmektedir.

    Son olarak Kavaklı Rum Kilisesi Doğa Tarihi Müzesi, ilgi çekici bir seyahat noktasıdır. Asıl inşa tarihi bilinmeyen Rum Kilisesi, oldukça eski bir inşa tarihine sahiptir. Kültür Bakanlığı, 1983 yılında bu yapıyı “Kültür Varlığı” olarak tescil etmiştir. Özel mülkiyet olan yapı ancak 2000 yılında kamulaştırılmıştır. Yapının batı kesimine yapılan ekler ile birlikte iç kısımlarda da bir tadilat yapılarak, bina Doğa Tarihi Müzesi haline getirilmiştir. Bu denli etkileyici bir yapının, etkileyici doğa eserleri ile bir arada sunumu turistleri buraya çekmektedir.

    Ulaşım

    Burdur ile Isparta Süleyman Demirel Havalimanı’nı ortak kullanmaktadırlar. Havayolu ile Süleyman Demirel Havalimanı’na ulaştıktan sonra buradan kalkan özel Burdur servisleri ile ücretsiz olarak kente ulaşabilirsiniz. Şehir içi ulaşımda ise otobüs ve taksiler yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu sebeple Burdur’a giderken sadece uçak bileti masrafınız olacak. Hem hızlı hem de konforlu bir seyahat gerçekleştirebilirsiniz.

    Şehrin Havalimanı Hakkında Bilgi

    Şehrin bir havalimanı bulunmuyor ancak Isparta’nın Süleyman Demirel Havalimanı’nı Burdur kenti de kullanmaktadır. Ücretsiz servislerle, ulaşım daha da kolaylaştırılmıştır. Havalimanının kente uzaklığı da çok fazla olmadığı için, genellikle tercih edilen bir seyahat şeklidir. Hem hızlı hem de konforlu bir yolculuğun ardından Burdur’u keşfetmek istiyorsanız, hiç tereddüt etmeden uçak bileti alıp, gezi programı yapmaya başlayabilirsiniz.

    Önemli Komşu Şehir Veya Yöreler

    Burdur, çevresinde en az kendisi kadar turistik kentlere sahiptir. Burdur gezinizi uzatarak çevre illeri de görmenizi önermekteyiz. Kentin güneyinde ülkemizin gözde tatil kenti Antalya bulunuyor. Batısında ise en çok turist çeken kentlerden biri olan Denizli yer almaktadır. Güneybatısında tatil cenneti Muğla yer alırken, kuzeyinde Afyon ve kuzeydoğusunda da Isparta bulunmaktadır. Özellikle tatil merkezlerine yakın oluşu, kültürel Burdur gezinizi deniz kıyısında harika bir tatil ile sonlandırmanıza sebep olabilir. 

    Detaylı bilgi için www.ucakbileti.com.tr

    Yorumlar (1)

    Hippie

    Güzel bir yazı olmuş, gezilecek yerler kısmı çok işimize yaradı, teşekkürler.

    Yorum Gönder