Hava yolu ulaşımı dünya genelinde en çok tercih edilen ulaşım şekli haline gelmişken, ülkemizde de yaygınlaşmaması düşünülemez. Bu sebeple son yıllarda, yoğun bir çalışma ile hem havalimanı sayısının arttığını görüyoruz, hem de hava yolu ulaşımı seferlerinde ciddi bir artış olduğunu gözlemliyoruz. Buna bağlı olarak da uçak bileti fiyatları neredeyse otobüs fiyatları ile yarışıyor. Ankara – Tokat uçak bileti satın alarak bugün neredeyse karayolu ile aynı fiyata belki çok daha uygun bir ücret karşılığında, daha yüksek konfor ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Ankara uçak bileti ya da Tokat uçak bileti alacağınız zaman en cazip fiyatları bulabileceğiniz adres ise size güven veren www.ucakbileti.com.tr adresi olacaktır. Zaman kaybı yaşamadan, evinizden çıkmadan bilet alabileceğiniz gibi cazip fiyatları da yakalayabileceksiniz böylece.
1988 yılında yapımı tamamlanmış olan Tokat Havalimanı, 1995 yılı itibariyle DHMİ idaresine devredilmiştir. 2002 yılında ise tasarruf tedbirleri gereği trafiğe kapatılmıştır. 2006 yılında yeniden trafiğe açılması ve kent sakinlerine hizmet vermeye başlaması ise büyük bir sevinç iler karşılanmıştır. Bugün söz konusu olan seferler ve talep de bunun bir göstergesi. Sivil havalimanı özellikleri taşıyan tesis, sadece iç hatlar terminaline sahiptir. Havalimanlarının genellikler şehir merkezlerine uzaklığı çok önemli bir özelliktir. Tokat Havalimanı’nın da 20 km uzaklıkta yer alması, bu anlamda bir avantaj olarak değerlendirilebilir. Bu mesafeyi kat etmek için ise belediye otobüsleri, servisler ve taksiler hizmetinizde. Dilerseniz daha konforlu bir yolculuk için araç da kiralayabilirsiniz. Bu rotada tercih edebileceğiniz hava yolu şirketleri ise AnadoluJet ve BoraJet gibi başarılı isimlerdir.
Karadeniz bölgesinin güzel kenti Tokat, Bizans’tan günümüze farklı isimler ile anılmış olsa da, toprakları üzerinde hâkimiyet kuran tüm medeniyetlerin izlerini korumuş ve günümüze kadar ulaştırmıştır. Çevresinde Samsun, Ordu, Sivas ve Amasya gibi güzel kentler bulunan Tokat, kapsamlı bir gezinin de parçası olabilir. Bu toprakların en eski tarihi ise kaynaklara göre Hititliler ile başlıyor. Dolayısıyla sonraki dönemlerin izleri de rahatlıkla bugün okunabiliyor. İklimi ise oldukça karmaşık! İç Anadolu, Karadeniz iklimi adeta iç içe geçmiştir ve Karadeniz bölgesinin farklılaşan kısmı Orta Karadeniz bölümünün de etkisi görülmektedir. Yağışlar ve ısı değerleri aylara göre farklılık gösterse de genel itibariyle bol yağış alan bir şehirdir ve en ideal ziyaret zamanları bahar ve yaz ayları olacaktır.
Ali Paşa Hamamı
Kent merkezinde olması sebebi ile cazip bir gezi durağı olarak kabul edilen Ali Paşa Hamamı, 1966 yılı itibariyle yenilenmiş ve turistik bir nokta olarak ziyarete açılmıştır. Osmanlı hamam mimarisinin en güzel örneklerinden biri olarak kabul edilmesi ise Ali Paşa Hamamı’nı Tokat’ın en çok ilgi gören noktalarından biri haline getiriyor.
Akbelen Yaylası
Niksar Karayolu üzerinde 18. Kilometrede karşınıza çıkacak olan Akbelen Yaylası, Tokat’ın muhteşem doğa harikalarından sadece bir tanesi. Yaylanın doğal güzelliği tarihi önemi ile de bir araya geliyor. Burası aynı zamanda çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapmış bir bölge olması sebebi ile dikkatleri çekmektedir.
Zile Kalesi
Zile Kalesi, Zile Ovası’na karşı duran muhteşem bir konuma sahiptir ve bunun yanında tarihi değeri ile turistlerin ilgi odağındadır. Milattan sonra 1. Yüzyılda inşa edildiği sanılan kale, zaman içerisinde bir iki kez onarım görmüştür. Ayrıca Sezar’ın ünlü “Geldim, gördüm, yendim” sözünü de burası için söylediği rivayet edilir. Bu da ayrıca ilgi çekici olmasını sağlayan bir özelliktir. Siz de Tokat’ın güzelliklerini keşfetmek isterseniz en azından bir hafta sürecek bir program yapmalısınız. Pişman olmayacaksınız.