Dil Seçiniz

İstanbul – Sivas Uçak Bileti

Son yıllarda daha da kalkınıp dikkat çeken Sivas için havalimanı büyük bir gerekliliktir. İstanbul üzerinden doğrudan ulaşımın sağlandığı bu havalimanı, pek çok insan için Sivas’ı turistik bir kent haline getirmiş, özellikle yaz aylarında yapılacak olan kültürel gezilerin önemli duraklarından biri olmasını sağlamıştır.  Doğrudan ya da aktarmalı olarak ulaşmanın mümkün olduğu kente, İstanbul üzerinden ulaşmak için İstanbul – Sivas uçak bileti satın alarak, gezi programınızı yapmaya başlayabilirsiniz. Detaylı bir Sivas Gezi Rehberi hazırlayıp şehri keşfedebileceğiniz gibi, gezinizi çevre kentler ile de zenginleştirebilirsiniz. Kayseri ya da Ordu ve Giresun sizin için kapsamlı ve keyifli bir gezi rotası olabilir. Bu kentler arasındaki mesafe kısa olduğundan kara yolunu tercih edebilecekken, başlangıç noktanız olan Sivas’a hava yolu ile daha hızlı ulaşabilirsiniz.

Sivas Nuri Demirağ Havalimanı

İlk olarak 1957 yılında NATO askeri amaçlı olarak inşa edilen Sivas Nuri Demirağ Havalimanı, ilerleyen süreçte sivil hizmete doğru evirilmiştir. 1990 yılında Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin girişimleri ile inşa edilen terminal binası, sivil havacılık maksadı ile tesis edilmiştir. Bakanlar Kurulu Kararı ile 2003 yılında hava trafiğine açılan havalimanı, kenti büyük oranda ulaşım anlamında rahatlatmıştır. Özellikle yoğun ilişkilerin söz konusu olduğu İstanbul, kent için artık kolay ulaşılabilecek bir merkez haline gelmiştir. Şehir merkezine sadece 23 km uzaklıkta konumlanmış olan Sivas Nuri Demirağ Havalimanı, iç ve dış hat terminalleri ile ulaşım hizmeti sunmaktadır. Bugün Türk Hava Yolları, AnadoluJet Hava Yolları ve Pegasus Hava Yolları ile kente ulaşmak mümkündür.

Sivas Nuri Demirağ Havalimanı’na Nasıl Ulaşılır?

Araç Kiralama

Büyük bir kolaylık olan araç kiralama imkânı, havalimanına iniş yaptığınız takdirde kısa sürede ulaşabileceğiniz konumdadır. Dolayısıyla özellikle iniş yapan yolcular, kentin çeşitli noktalarına ulaşımda bu seçeneği tercih edebilirler. Kalabalık grupların ya da çok eşyası olanların tercih ettiği bu ulaşım imkânı, şoförlü ve şoförsüz olarak sunulmaktadır.

HAVAŞ Servisleri

Pek çok havalimanında mevcut olan HAVAŞ servis imkânı, Sivas’ta da en cazip havalimanı ulaşım seçeneği olarak değerlendirilir. Belli bir güzergâhta şehir merkezi ve havalimanı arasında karşılıklı olarak düzenlenen seferler, hem gelen hem de giden yolcular için ucuz ve de konforludur. HAVAŞ servislerinin güzergâh ve fiyat bilgisine internet üzerinden ulaşabilirsiniz.

Taksi

Havalimanında mevcut olan taksi durağı, 16 araç ile ulaşım imkânı sunmaktadır. Hem gelen hem de giden yolcuların tercih edebileceği bu seçenek, hızlı bir şekilde varış noktasına ulaşmak isteyenler için idealdir. Ayrıca eşyası çok olan yolcular için de en cazip ulaşım türüdür.  

Belediye Otobüsleri

Sivas Belediyesi tarafından tesis edilmiş olan Nuri Demirağ Havalimanı – Sivas şehir merkezi – Şehirlerarası Otobüs Terminali güzergâhında çalışan belediye otobüsleri, büyük bir kolaylık anlamına gelmektedir. Havalimanına ulaşım da en ucuz seçenek olan belediye otobüsleri, çok eşyası olmayanlar için idealdir.

Sivas Hakkında Genel Bilgiler

Tarihi İpek Yolu üzerinde yer alan Sivas, aynı zamanda ünlü Kral Yolu’nun da geçtiği tarihi kıymetli bir kenttir. Tarihi ve kültürel zenginlikleri ile zaten adından sıkça söz ettiren güzel Sivas, diğer taraftan da doğasının sunduğu güzellikler ve de özellikler ile karşımıza çıkıyor. Sivas’ta tarihi ve de kültürel gezi merkezlerini ziyaret ederken, doğal güzelliklerinin tadını çıkarıp, kaplıcalarında dinlenebilirsiniz.

Anadolu’nun en dağlık bölgelerinden birinde kurulu olan bu şehirde, karasal iklim hâkimdir ve yazlar sıcak ve kurak geçerken, kışlar soğuk ve de karlıdır. Kentin kuzey ve güney kesimlerinde bazı kısıtlı bölgelerde, Akdeniz ve Karadeniz ikliminin yumuşak etkileri görülse de, genel itibariyle kentte soğuk bir iklim hüküm sürmektedir. Ne yazık ki ormanları büyük oranda tahrip edilmiş olan kentte ormanlık alan kısıtlıdır ve bitki örtüsü daha çok bozkıra dönüşmüştür. Buna karşın doğal güzellikleri ile çevre iller arasında fark yaratan bir özelliğe sahiptir. Sivas’a kültürel ve turistik bir gezi düzenleyip, kaplıcalarında dinlenmek için iklimin biraz daha yumuşadığı bahar ve yaz aylarını tercih edebilirsiniz. Ayrıca buraya özgü nefis lezzetleri tatmadan dönmemelisiniz. Özellikle köfte ve kebap gibi et yemekleri oldukça ünlüdür.

Sivas’ın Gezilecek Yerleri

Divriği Ulu Camii

Kentin Divriği ilçesinde yer alan Ulu Cami, belki de kentin en önemli eseridir. Adeta bir sembol haline gelen bu yapı, dünya sanat tarihinde de yer almaktadır. Caminin tarihine ilişkiler veriler ise 1228 yılında yani Anadolu Selçuklu Devleti devrinde, Mengücek Beyliği’nin başında olan Ahmet Şah’ın eşi Melike Turan tarafından inşa ettirildiği yönündedir. Süslemeleri ile insanı büyüleyen Divriği Ulu Camii, dini ve kültürel değerinin yanında mimari ve sanat anlamında da eşsiz bir eserdir.

Sızır Şelalesi

Kentin en güzel doğal yapılarından olan fakat kent merkezine 136 km uzaklıkta yer alan Sızır Şelalesi, zamanınız varsa mutlaka görmeniz gereken bir Anadolu güzelliğidir. Her mevsim sularının yoğun bir şekilde akmasına karşın özellikle bahar ve yaz aylarında, doğanın en canlı olduğu zamanlarda gezip görmeniz önerilir. Burada gerçek anlamda nefes alıp, doğanın tadını çıkarabilir, 1 günlük bir tatil yapabilirsiniz.

Kale Camii

Osmanlı döneminde inşa edilmiş olan Kale Camii, kentin önemli tarihi yapılarından biri olarak değerlendiriliyor ve turistlerin de sık sık seyahat ettiği bir yapı olarak biliniyor. 1580 yılında III. Murat Han’ın vezirlerinden Mahmud Paşa tarafından inşa ettirilmiş olan Kale Camii, kentin ulaşımı kolay gezilecek yerlerinden biridir.

Şifaiye Medresesi

1217 yılında yapıldığı sanılan bu kıymetli medrese, yapıldığı dönemlerde tıp eğitimi verilen, aynı zamanda da hastane olarak kullanılmış olan özel bir yapı olarak biliniyor. İl merkezinde yer alan Şifaiye Medresesi, Anadolu Selçuklu Sultanlarından I. İzzettin Keykavus tarafından inşa ettirilmiştir ve etkileyici yapı günümüze kadar ulaşmıştır. Anadolu Selçuklu Devleti ‘nin en önemli ve de sayılı tıp okullarından biri olan Şifaiye Medresesi, yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisi ile karşılanıyor.

Eğriçimen Yaylası

Özellikle bahar ve yaz ayları geldiğinde büyük bir yoğunluk yaşayan Eğriçimen yaylası, kent sakinleri kadar turistlerin de ilgi gösterdiği, etkileyici bir doğal alandır. Kentin sınırlı ormanları ve bozkırlaşan bitki örtüsü düşünüldüğünde, Eğriçimen yaylası, kent için adeta bir cennettir. Doğanın tüm güzelliklerinin bir örneğini barındırdığı bu yayla, huzurlu zaman geçirebileceğiniz, keyifle doğanın tadını çıkarabileceğiniz bir rotadır. Eğriçimen yaylası Sivas’a gelince mutlaka görmeniz gereken yerlerden biri olmakla birlikte, kesinlikle fotoğraf makinenizi de yanınızda bulundurmanız gereken bir yerdir. Burada yakalayacağınız eşsiz kareler, kente ve gezinize dair en kıymetli anılarınızı oluşturabilir.

Sivas Çifte Minareli Medrese

İlhanlı veziri Sahip Şemseddin Mehmed Cüveyn tarafından inşa ettirilmiş olan Sivas Çifte Minareli Medrese, bugün mutlaka ziyaret edilmesi gereken noktalardan biri olarak değerlendirilmekte. Yapım tarihi 1271 yılına uzanan bu kıymetli yapı, Şifaiye Medresesi ile karşılıklı bir konuma sahiptir. Dolayısıyla turistlerin vazgeçilmez ziyaret noktalarından biridir. Bugüne ulaşan en sağlam parçaları iki minaresi olsa da, görkemi hissedilen eser, Sivas’ın en kıymetlilerinden biridir.