Dil Seçiniz

İstanbul Uçak Bileti

Atatürk Havalimanı Hakkında Genel Bilgiler

Ülkemizde ilk kez hava yolu ulaşımının başlatıldığı havalimanı olan Atatürk Havalimanı, 1900’lü yılların başından bu yana hizmet veriyor ve aslında ilk adı Yeşilköy Havalimanı’yken 1985 yılı itibariyle Atatürk Havalimanı olarak anılmaya başlanmıştır. Atatürk Havalimanı, iç, dış, kargo ve genel havacılık terminalleri olmak üzere 4 terminale sahiptir. Kargo terminali 1993 yılı itibariyle hizmete girmiştir ve bugün Atatürk Havalimanı ülkemizin kapasitesi en yüksek olan havalimanıdır.  2014 yılı istatistiklerine bakacak olursak ise dünyanın en yoğun 13. Havalimanı olduğunu görmekteyiz. 2015 yılının başından bu yana sık sık yolcu sayısı ve iniş yapan uçak sayısı ile kendi rekorunu kırmakta olan Atatürk Havalimanı, Avrupa’nın da önemli transit yolcu havalimanlarından biridir.

Atatürk Havalimanı’na Ulaşım Şekilleri

Havataş, Atatürk Havalimanı ile Taksim arasında ulaşım sağlayan özel servislerdir. Belli kalkış saatleri ile AHL – Taksim ve Taksim – AHL şeklinde çalışmaktadırlar.

Belediye Otobüsleri, İstanbul Belediyesi tarafından tahsis edilmiş olan ve havalimanı ile kent gelini birbirine bağlayan ulaşım araçlarıdır. TH-1 kodlu otobüsleri tercih ederek, havalimanı servisi görevine sahip bu araçlar ile kolaylıkla havalimanına ulaşabilirsiniz.

Metro, Atatürk Havalimanı ile Avrupa yakasına ulaşımın son derece kolay olduğu, Marmaray aktarması ile Anadolu yakasına ulaşımın da mümkün olduğu cazip ulaşım araçlarından biridir. Pek çok merkeze metro ile kolayca ulaşılabilmektedir.

Deniz Otobüsü, kentin iki yakasını kavuşturan ulaşım araçlarıdır. Bakırköy’den kalkan deniz otobüsleri ile Kadıköy ve Bostancı kolay ulaşılabilir noktalar haline gelmektedir.

Sabiha Gökçen Havalimanı Hakkında Genel Bilgiler

İstanbul’un 2. Havalimanı konumunda olan Sabiha Gökçen Havalimanı, 2001 yılından bu yana hizmet vermektedir ve adını dünyanın ilk kadın savaş pilotu ve Türkiye’nin de ilk kadın pilotu olan Sabiha Gökçen’den almıştır. Havalimanı, sahip olduğu 25 milyondan fazla yolcu kapasitesi ile Atatürk Havalimanı’ndan sonra ikinci sırada yer almaktadır. Ayrıca yurt içi ve yurt dışı uçuşları tek yerden kontrol edilmektedir. Bugün ülkemizin ikinci büyük havalimanı olarak nitelenmesinin sebebi ise hem kapasitesi hem de birbirine bağladığı şehir sayısıdır.

Sabiha Gökçen Havalimanı’na Ulaşım Şekilleri

Havataş, Atatürk Havalimanı’na olduğu gibi Sabiha Gökçen Havalimanı’na da servis hizmeti vermektedir. Taksim ve Kadıköy kalkış noktaları ile havalimanına doğrudan ulaşılabilmektedir.

Özel araçlar, Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşım için oldukça cazip bir seçenektir. TEM otoyolu bağlantısı ile kolayca ulaşılabilmektedir. 

Metrobüs, Avrupa yakasından gelecek olan yolcular için cazip bir seçenektir. Metrobüsün Uzunçayır durağında inip, Kadıköy-Kartal metrosuna aktarma yapabilir ve Kartal’dan da KM22 nolu otobüs ile Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşabilirsiniz.

Akmis Seyahat, Pegasus Hava Yolları ‘na özel servis hizmeti sunmaktadır. Bursa, Yalova, Gemlik, Sakarya, Kocaeli, Gebze ve Karamürsel gibi noktalardan gelecek olan Pegasus yolcuları bu seçeneği kullanabilirler.

Marmaray, yine Avrupa yakasından gelecek olanlar için uygun bir ulaşım seçeneğidir. Ayrılıkçeşme durağında inerek, Kartal – Kadıköy metrosu ile Kartal’a gidilebilir ve KM22 nolu otobüs ile kolayca havalimanına ulaşılabilir.

İstanbul Hakkında Genel Bilgiler

İstanbul eski çağlardan bu yana, stratejik öneme sahip olmakla birlikte kendine has büyüsü olan özel bir şehir olmuştur. Bu bölgede yaşadığı bilinen ilk medeniyet olan Traklar’dan sonra, Roma İmparatorluğu ve Osmanlı İmparatorluğu söz konusu olmuştur. Kentin Osmanlıların elinde geçişi, II. Murat’ın iki kuşatmasına karşın mümkün olmamış, 1453 yılında II. Mehmet kuşatması ile kent ele geçirilmiş ve Roma hâkimiyetine son verilmiştir. Çağ açan bu olay II. Mehmet’e de Fatih unvanını vermiştir.

Kentin iklimi ve bitki örtüsünden bahsedecek olursak, bu bölge Akdeniz, Karadeniz, Balkanlar ve Anadolu ikliminin etkisini üzerinde taşımaktadır. Kentte genel olarak Karadeniz iklimi ile Akdeniz iklimi arasında bir geçiş özelliği gözlenir. İstanbul’da yazlar sıcak ve nemli geçerken, kışlar ise soğuk ve kar yağışlı olmaktadır. Şehrin yüzde 60’ı orman ve fundalık iken iklimi her türlü bitkinin yetişmesi için uygun bir niteliğe sahiptir.

İstanbul’un Görülesi Yerleri

1.Ayasofya Müzesi:

I. Jüstinyen tarafından inşa ettirilen ve Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethi ile camiye dönüştürülen Ayasofya kentte görülmesi gereken en önemli noktalardan biridir.

2.Sultanahmet Camii:

 I. Ahmet tarafından inşa ettirilen camii, ziyaret noktaları saymakla bitmeyecek olan kentte kesinlikle uğramanız gereken yerlerden biridir.

3.Topkapı Sarayı:

Osmanlı Devleti’nin simgesi haline gelen saray, 1478 yılında inşa edilmiştir ve kentin en görülesi yerlerinden biri olarak, çok sayıda turistin akınına uğramaktadır.

4.Dolmabahçe Sarayı:

I. Abdülmecid tarafından inşa ettirilen gösterişli saray, Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu yer olması sebebi ile de önem arz etmektedir.

5.Yerebatan Sarnıcı:

Sultanahmet yarımadasında yer alan sarnıç, Bizans döneminde su ihtiyacını karşılaması için inşa edilen ilgi çekici bir yapıdır.

6.Galata Kulesi:

İnşa edildiği dönemde İstanbul Boğazı, Haliç ve İstanbul’u panoramik olarak görme imkanı sağlayan kule, dünyanın en eski kulelerinden biri olarak bilinmektedir.

Ankara Havalimanı

Esenboğa Havalimanı

Yüz ölçümü ile Türkiye’nin en büyük ikinci havalimanı kabul edilirken, yolcu kapasitesi ile de üçüncü sırada olan Esenboğa Havalimanı, iç, dış hatlar ve genel havacılık olmak üzere 3 terminale sahiptir. Genel havacılık terminali 2012 yılından bu yana hizmet verirken, havalimanının yolcu kapasitesi ise 10 milyon civarındadır. 1955 yılından bu yana başkentin hava ulaşımı ihtiyacını karşılayan havalimanı ayrıca, Newsweek Türkiye dergisinin 100. Sayısında yayınlanan “Türkiye’de Umut Veren 100 Şey” listesinde de 22. Sırada yer almıştır.

Esenboğa Havalimanı’na Ulaşım Şekilleri

BelkoAir, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin havayolu ulaşımı için özel olarak tesis ettiği ulaşım imkânıdır. Bu servislerin hareket saatleri ve noktalarını takip ederek, kolay bir ulaşım sağlayabilirsiniz.

Belediye Otobüsleri, havalimanının iç ve dış hatlar terminalleri çıkışında yer alan duraklar ile pratik bir ulaşım aracıdır. Buradan 442 numaralı otobüse binebilirsiniz.

Taksi, iç ve dış hatlar çıkışlarındaki duraklar aracılığıyla kolayca ulaşabileceğiniz bir araçtır ve havalimanı ulaşımında önemli seçeneklerden biridir.

Ankara Hakkında Genel Bilgiler

Kentin serüveni M.Ö. 2000’li yıllardan bugüne uzanmaktadır. Bu arada Anadolu’nun pek çok önemli medeniyeti bu topraklarda izlerini bırakmıştır. Frigyalılar, Lidyalılar ve Persler gibi pek çok medeniyetten söz etmek mümkündür. 1414 yılı itibariyle ise Osmanlı hâkimiyeti altına giren kent, Türkiye Cumhuriyeti döneminde de önemli bir rol üstlenmiştir. Bugün başkent olarak bu önemini sürdürmektedir.

Ankara’da kara ikliminin etkisi ile kışlar soğuk geçerken, yazlar da çok sıcaktır. Yaygın olarak görülen bitki örtüsü ise step ve orman yoğunlukludur. Kentin kuzeyi ise sıklaşan ormanları ile dikkatleri çeker.

Ankara’nın Görülesi Yerleri

1.Anıtkabir:

Atatürk’ün anıt mezarı olması sebebi ile Anıtkabir yerli turistlerin en çok ziyaret ettiği nokta olarak bilinir.

2.Anadolu Medeniyetleri Müzesi:

Geniş bir yelpazeye sahip olan Anadolu arkeolojik eserlerini, kronolojik sıra ile görebilirsiniz burada.

3.Roma Hamamı:

3. yüzyılda inşa edilip, o günün İmparatorluk standartlarını taşıyan hamam, bugüne kadar korunduğu için, bugün önemli bir ziyaret noktasıdır.

4.Etnografya Müzesi:

Bugün Türk milli tarihi ve kültürüne dair önemli koleksiyonları barındıran müze, Mustafa Kemal Atatürk’ün de ilk mezarı olarak kabul edilir.