Kentler arası hatta ülkeler arası ulaşım söz konusu olduğundan hava yolu ulaşımından daha konforlu ve daha hızlı olanı mevcut değil. Ayrıca hava yolu ulaşımı zaman içerisinde yaygınlaşarak daha uygun fiyat ortalamalarına geriledi. Bu da halkın her kesimi için tercih edilebilir olması anlamına geliyor. Ankara – Sivas uçak bileti alarak, istediğiniz zaman Sivas’a gidebilir ve siz de bu uygun fiyatlardan faydalanabilirsiniz. Uçak bileti alımında kolaylık yaşamak için ise www.ucakbileti.com.tr adresini tercih edebilirsiniz. Ankara uçak bileti ya da Sivas uçak bileti alımında hızlıca, oturduğunuz yerden biletinizi alabileceksiniz. Dolayısıyla bugün hava yolu ile seyahat etmek, hem kolaylıktır hem de çağın standartların uygun bir yolculuk şeklidir.
İlk olarak 1957 yılında NATO askeri amaçlı olarak açılan kent havalimanı, 1990 yılında sivil hava trafiği için hizmet vermeye başlamıştır. Sivas Nuri Demirağ Havalimanı, 2002 yılında kısa süreli olarak kapatılmış ve 2003 yılında yeniden açılmıştır. Günümüzde iç hatlar ve dış hatlar terminallerine sahip olup bu çerçevede seferlere hizmet eden tesis, şehrin merkezine de 23 km kadar bir uzaklıkta konumlanmış durumdadır. Havalimanına kent içi çeşitli ulaşım araçları ile ulaşmak mümkün. Yolcu servisleri, belediye otobüsleri ya da taksiler tercihiniz olabilir. Ayrıca araç kiralama da bir seçenektir. Diğer taraftan başka şehirlerden ulaşımda Türk Hava Yolları, Pegasus Hava Yolları, AnadoluJet gibi şirketler tercihinize sunulmuştur. Tarifeli seferler ile hizmet vermektedirler.
İç Anadolu bölgesinin en eski kentlerinden, en eski yerleşim yerlerinden biri olma özelliği taşıyan Sivas, kültürel anlamda son derece değerlidir. Tarih boyunca medeniyetlerin ilgi gösterdiği topraklar olmuştur bu bölge ve bununla ilgili olarak da kıymetli yapılar inşa edilmiştir kente. Bir bölümü günümüze kadar ulaştığından bugün de ziyaret edilebiliyor. Diğer taraftan kentin doğası da görülmeye değer noktalar sunuyor turistlere. Sivas, karasal iklimin en sert şeklini yaşayan bir şehir olması sebebi ile kış aylarında çok da ziyarete açık bir şehir değildir. Eğer kültürel ve tarihi nitelikli bir gezi amaçlıyorsanız, bahar ayları ya da yaz ayları sizin için daha uygun olabilir.
Sızır Şelalesi
Aslında Sivas’ın merkezine oldukça uzak olan Sızır Şelalesi, Gemerek ilçesinde yer alır ve buna karşın turistler tarafından ilgi gösterilen bir noktadır. Çünkü doğanın en güzel manzaralarından biri ortaya çıkıyor burada. Hele de bahar ya da yaz aylarını yakaladıysanız, şelalenin en coşkulu zamanlarını görme şansına sahip oldunuz demektir.
Şifaiye Medresesi
Sivas’ın ünlü Çifte Minareli Medresesi ile karşılıklı bir konuma sahip olan Şifaiye Medresesi, yapıldığı dönemlerde hem tıp eğitiminin verildiği bir merkez olmuştur hem de hastane işlevi görmüş ve şifa dağıtmıştır. Zengin işlemeleri ile göz dolduran yapının tahminen 1217 yılında inşa edildiği sanılıyor. Anadolu’nun en merak edilen yapılarından biri olan medrese, yolunuz düşsün ya da düşmesin rotanızda yer almalıdır.
Divriği Ulu Camii
Divriği Ulu Camii, sadece kent için önemli tarihi bir cami özelliğine sahip değil, aynı zamanda adeta bir sanat eseridir. Şehre gelen her turistin uğradığı ziyaret noktası, kısa süreli geziye gelenlerin dahi rotasında yer alır. 1228 yılında inşa edilmiş olduğu düşünülen ve de Mengücek Beyliği’nin başında olan Ahmet Şah’ın eşi Melike Turan tarafından inşa edildiği sanılan bir yapıdır. Siz de Sivas gezinizi bu noktanın dışında şekillendirmeyin ve bu eşsiz eseri inceleyin.