Ankara’da Ordu’ya ulaşmak, 2015 yılı itibariyle çok daha kolay hale geldi. İnşa edilen Ordu – Giresun Havalimanı, şehre büyük bir kolaylık sağlamıştır. Kara yolunun zorluklarını artık geride bırakabilirsiniz. Çünkü ülkemizde havacılık sektörünün hızlı gelişimi hava yolu ulaşımını çok daha cazip hale getirmiş durumda. Bugün Ankara’da Ordu’ya ulaşmak için ihtiyacınız olan tek şey Ankara – Ordu uçak bileti. Üstelik www.ucakbileti.com.tr sayesinde satın alacağınız Ankara uçak bileti ya da Ordu uçak bileti çok daha cazip fiyatlar ile elinizin altında. Hem güvenli hem de konforlu yolculuklar için siz de internet üzerinden uçak bileti satın alarak harika bir Karadeniz turu planlayabilirsiniz.
2015’in Mayıs ayında açılışı gerçekleştirilmiş olan Ordu – Giresun Havalimanı, sadece kentin değil genel olarak bu bölgenin ulaşımına büyük katkı sağladı. Üstelik denize dolgu yöntemi ile inşa edilmiş olması, havalimanını mimari anlamda da kıymetli kılıyor. Tesis bu özelliği ile hem Avrupa’nın hem de Türkiye’nin en özel yapılarından biridir ve de ilktir. Sivil özelliği bulunan tesis, şimdilik sadece iç hatlarda hizmet veriyor. Ancak hac dönemlerinde geçici hava hudut kapısı ilan ediliyor. Ordu’nun merkezine havalimanından 16 kilometrelik bir yolculuk ile ulaşılabiliyor. Giresun’un tesise uzaklığı ise ortalama 28 kilometre kadardır. Türk Hava Yolları ve Pegasus Hava Yolları ’nın tarifeli seferleri ile bu bölgeye ulaşımınız mümkündür. Şehir içi ulaşımda ise hem servisleri hem de taksileri tercih edebilirsiniz. Dilerseniz araç kiralama imkânına da sahipsiniz.
Karadeniz bölgesinde yer alan Ordu, Tokat, Sivas ve Giresun gibi şehirler ile de komşudur. Dolayısıyla bu bölgeye yapacağınız geziyi bu kentler ile zenginleştirmeyi düşünebilirsiniz. Bugün şehrin merkezinin 5 km ötesinde kurulduğu bilinen Kotyora yani Kut Yöresi, şehrin ilk merkezidir ve tarihi M.Ö. 400 yılına kadar uzanır. Ordu iç ve kıyı bölgeleri ile iklimi farklılaşan bir kent. Bu sebeple kıyılarda tam anlamı ile Karadeniz iklimi görülürken iç kesimlerde 6 ay boyunca kar yağışının görüldüğü soğuk bir iklim yaşanır. Bu durum yükseltinin önemli bir etkisidir. Buna karşın şehir her mevsim görmeye değer niteliktedir.
Ünye Kalesi
Adı üzerinde Ünye’de yer alan Ünye Kalesi, 200 metreyi bulan bir yüksekliğe sahiptir. Tarihi M.Ö. 200 – 250 yıllarına kadar uzanan bu eski değer, elde olan bilgilere bakılacak olursa, yapıldığı sırada bir sönmüş bir yanardağ olan yükseltinin üzerinde inşa edilmiştir. Oldukça heybetli görünen kalenin içerisinde kaya mezarları, kral mezarları, mağaralar, kuyular ve dehlizler yer alır. Bu sebeple gizemli ve de ilgi çekici özelliğe sahiptir.
Ordu Müzesi
Ordu Müzesi 1987 yılında hizmete girmiştir ve o günde bu güne artan bir mevcudiyet ile ziyaretçilerini ağırlamaktadır. Şehrin tarihi değerleri, en kıymetli etnografik eserler bu yapıda sergilenmektedir. Eski bir konak olan müze binası da başlı başına görülmeye değerdir. Müze ziyaretlerini seviyorsanız, özellikle uğramanızı önereceğimiz Ordu duraklarından biridir burası.
Ordu Kurul Kayası
Kent merkezine 20 km uzaklıktaki Kurul Kayası, Bayadı Köyü sınırları içerisindedir. Burası bir yerleşim alanıdır ve eşsiz bir yeraltı galerisine sahiptir. Sivri bir kaya üzerine inşa edilmiş olan yerleşim alanı, antik dönem izlerini yansıtan ve son derece kıymetli değerlere sahip olan bir kalıntı bölgesidir. M.Ö. 1. Ve 4. Yüzyıllar arasında burada yerleşimin olduğuna dair izler mevcuttur. Antik dönem kalıntıları ilginizi çekiyorsa, siz de burayı gezinize ekleyebilirsiniz.