Dil Seçiniz

İzmir – Tokat Uçak Bileti

İzmir, Tokat’a kadar uzanan geniş bir ulaşım imkânına sahiptir. Ülkemizin en büyük kentlerinden biri olarak, havalimanı trafiği ile istisna noktalardan biridir. Bugün iki kent arasındaki ulaşım için www.ucakbileti.com.tr üzerinden en cazip fiyatlar ile İzmir – Tokat uçak bileti satın almak yeterlidir. Üstelik Tokat da Anadolu’nun diğer kentleri gibi çok özel ve kendine has yapısı ile dikkat çeken bir kent olduğundan, özellikle hafta sonu gezilerine çok açık bir şehirdir. Özellikle bahar ve yaz aylarında İzmir uçak bileti alıp Ege kıyılarına kaçtığınız gibi Tokat uçak bileti alıp, konforlu bir yolculukla Tokat’ı keşfedebilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken harekete geçmek.

Tokat Havalimanı

Tokat Havalimanı ilk olarak 1988 yılında açılmış ve Tokat Valiliği İl Özel İdaresinde hizmete sokulmuştur. 1995 yılında ise tesis DHMİ Genel Müdürlüğüne bağlı hale gelmiştir. Tokat Havalimanı 2002 ile 2006 yılları arasında hizmete kapatılmış olsa da, 2006 yılı itibariyle hizmete girmiş ve bugüne kadar da havacılık anlamında hizmetini sürdürmüştür. Bugün kentin diğer şehirler ile bağlantısında önemli bir niteliğe sahiptir. Sivil özelliği ile hizmet vermekte olan havalimanı, sadece iç hatlar uçuşlarına açıktır. Şehir merkezine uzaklığı ise sadece 20 kilometre olduğu için, çeşitli ulaşım araçları ile kolaylıkla varış yapılabilir. Türk Hava Yolları, Pegasus Hava Yolları gibi şirketler ile kolayca şehre ulaşabilirsiniz.

Tokat Havalimanı’na Nasıl Ulaşılır?

Taksi

Taksi ile ulaşım, kent geneli için ideal bir seçimdir. Çünkü hem hızlı hem de konforlu bir yolculuk elde etmiş olacaksınız. Diğer seçeneklere nazaran daha yüksek ücretler söz konusu olsa da, taksi size konfor vadediyor. Hele de çok fazla eşyanız varsa, zaman kaybetmeden konaklama yerinize ulaşmak istiyorsanız, taksiyi tercih etmenizi önermekteyiz. Yolcu sayısının birden fazla olması halinde ise ödediğiniz ücret daha cazip hale gelmiş olacak.

Servis

Havalimanına iniş yaptığınızda doğrudan karşılaşacağınız servisler sizi Tokat kent merkezine ulaştıracaktır. Bu araçlar kent merkezi ile havalimanı arasında düzenli olarak seyretmektedir. Dolayısıyla gelen yolcular için cazip bir ulaşım seçeneği olarak değerlendirilebilir.

Minibüs

Minibüsler Tokat – Turhal ve Turhal – Tokat şeklinde düzenli bir seyir ile ulaşım sağlamaktadır. Dolayısıyla tercih edebileceğiniz bir diğer ulaşım şeklidir. Çok fazla eşyanın olması halinde bazı sıkıntılar ile karşılaşılabilir. Eşya taşırken kolaylık istiyorsanız taksi ideal olacaktır. Ancak minibüslerin ucuz bir ulaşım şekli olduğunu da belirtmek gerek.

Araç Kiralama

Araç kiralayarak, kentte adeta özel araç konforunu yakalayabilirsiniz. Hem gezilerinizi daha az zaman kaybı ile gerçekleştirirsiniz hem de toplu taşıma araçları ile uğraşmanıza gerek kalmaz. Araç kiralama işlemini isterseniz kente ulaşmadan önce de yapmanız mümkün. Araç kiralama ücreti çeşitli fiyatlara gerçekleştirilebilse de, aileniz ile ya da arkadaşlarınız ile kente gelmişseniz, sizin için uygun fiyatlı bir seçenek olacaktır. Bu sebeple tercihinizi bu yönde kullanabilirsiniz.

Tokat Hakkında Genel Bilgiler

Samsun, Ordu ve Amasya gibi güzel kentlere komşu olan Tokat, Karadeniz Bölgesi kapsamında yer alan kentlerimizden biridir. Kent, çeşitli medeniyetler döneminde, farklı sebepler ile benzer şekillerde isimlendirilmiştir. Bugün de yine benzer şekilde Tokat olarak anmaya devam ediyoruz. Bu bölgedeki ilk kent oluşumunun, ilk çağlarda, Togayıtlar tarafından gerçekleştirildiği sanılmaktadır. Sonrasında ise bu yerleşim Hititliler, Asurlular, Hurriler ve Kimmerler tarafından devam ettirilmiştir. 1150 tarihi itibariyle ise Anadolu Selçukluları dönemi başlamış olup, kentin bugün sahip olduğu tarihi değerlerin büyük bir kısmının temelleri atılmıştır. 1923 yılı ile il statüsüne yükselen kent, bugün hem tarihi hem de doğası ile görülmeye değerdir. Özellikle hafta sonu gezileriniz için ideal bir rota olabilir.

Kenti ziyaret etmek için tercih edeceğiniz zamanları ise iklim özelliklerine göre belirleyebilirsiniz. Kent genel itibariyle farklı iklimlerin etkisi altındadır. Şöyle ki, bir kesiminde ağırlıklı olarak İç Anadolu ilimi hâkimken, bir tarafında İç – Doğu Anadolu iklimi hâkimdir ve başka bir bölgesinde ise Karadeniz iklimi etkisi ağır basmaktadır. Bu sebeple de bölge bölge kentte farklılıklar gözlenebilir. Yıllık sıcaklık ortalamaları ise 8 ile 14 derece arasında değişiklik gösterir. Ziyaret için en uygun zamanlar, sıcaklık değerleri sebebi ile şüphesiz ki bahar ve yaz aylarıdır. Ancak kış aylarında da kenti ziyaret etmek mümkündür.

Tokat’ın Gezilecek Yerleri

Sebastopolis Antik Kenti

Toka şehrinin en eski dönemlerine dahi tanıklık etmiş olan Sebastopolis Antik Kenti, Sulusaray ilçesinde yer alır. Antik kentin kuruluş tarihine dair net bir veriye bugün ulaşılamıyor. Ancak bazı kaynaklar kentin M.Ö. 1. Yüzyılda kurulduğuna işaret ediyor. Bu da geçmişinin ne kadar eski olduğuna dair bir fikir veriyor. Antik kent, genel yapısı itibariyle Bergama Antik kenti ile büyük bir benzerlik gösteriyor. Şehrin merkezine 69 kilometre kadar uzakta yer alsa da antik kent, Tokat’ın görmeye değer yerlerinden biridir. Üstelik antik dönemlere ilgi duyanlar için de en dikkat çekici ziyaret noktasıdır.

Niksar Kalesi

Kentte Maduru ve Çanakçı adı verilen iki derenin arasında bir konuma sahip olan Niksar Kalesi, yine yapım tarihi bilinmeyen ancak oldukça eski olan yapılardan biridir. Mimari açıdan yapılan incelemeler gösteriyor ki, Niksar Kalesi, Danişmentliler, Bizanslılar ve Selçuklular zamanında çeşitli eklemeler ve onarım çalışmaları görmüştür. Bu durum da yapının daha da eski tarihlerde inşa edildiğinin bilgisini sunuyor. Yüksek bir konuma sahip olan kale, şehrin en çok ziyaret edilen duraklarından biridir.

Tokat Kalesi

Tokat Kalesi ‘nin yaklaşık olarak 5. ya da 6. Yüzyılda inşa edildiği sanılmaktadır. Büyük bir kaya üzerine oyularak inşa edildiği anlaşılan kale, kent merkezinde yer alması sebebi ile genellikler turistlerin ilk ziyaret yerlerinden biri olmaktadır. Yapısı itibariyle son derece ilgi çekici olan kale, özellikle de surları ve kayalar içerisinde oyulan odaları ile ziyaret edenleri büyülüyor. Tokat’a gidince görmeden dönmemeniz gereken yerlerin başında gelir Tokat Kalesi.

Zile Kalesi

Zile Kalesi, kentin en dikkat çeken üçüncü kalesi olma özelliğine sahiptir ve Tokat’ta en çok karşılaşacağınız tarihi yapılar da kaleler olmaktadır. Zile Kalesi, kentin diğer kalelerine nazaran daha fazla bilgi veriyor geçmişe dair. M.S. 1. Yüzyılda yapıldığı tahmin edilen yapı, 1336 yılında onarım görmüştür. Ayrıca kale ile ilgili olarak da önemli bir not var. Sezar’ın “Veni, Vidi, Vici” yani “Geldim, Gördüm, Yendim” dediği yer tam olarak Zile Kalesi’dir.

Ali Paşa Hamamı

Ali Paşa Hamamı, kent merkezinde aynı isim ile anlan Ali Paşa Camii’ne oldukça yakın bir konumda yer alır. Merkezde bulunuyor olması ise hamamın dikkat çeken bir nokta olmasında oldukça etkili olmaktadır. Yapım yılının 1572 olduğu sanılan hamam, 1866 yılında onarımdan geçirilmiş ve bugünkü şekline kavuşmuştur.

Akbelen Yaylası

Akbelen Yaylası, Niksar ilçesinde yer alır ve doğal güzelliği ile hem Tokat sakinlerini hem de turistlerini kendisine çekmektedir. Burada yaşayan köylüler hayvancılık ve tarım ile geçinirler ve dolayısıyla birbirinden lezzetli meyve ağaçları ile karşılaşırsınız. Hem huzur bulacak hem de enfes lezzetler tadabileceksiniz.