Dil Seçiniz

İzmir – Ordu Uçak Bileti

İzmir, Ordu’ya hava yolu ile ulaşılabilir hale geldiğinden bu yana, iki kent arasındaki trafiğin yoğun bir şekilde arttığı gözlemlenmiştir. Bu da hem iş ilişkileri hem de turistik faaliyetler açısından önemli gelişmelere işaret etmekte. İzmir son derece ilgi çekici bir kent olduğu için hem yurt içinden hem de yurt dışından sadece İzmir uçak bileti satın alarak şehre ulaşılabiliyor. Havalimanı ile birlikte Ordu da sadece Ordu uçak bileti ile ulaşılabilir hale gelmiştir. Diğer taraftan Ordu’ya ulaşmak için www.ucakbileti.com.tr üzerinden uygun fiyatlar ile İzmir – Ordu uçak bileti satın almanız yola çıkmak için yeterli olacaktır.

Ordu – Giresun Havalimanı

Henüz Haziran ayı içerisinde yani 22.05.2015 tarihinde hizmet vermeye başlamış olan Ordu – Giresun Havalimanı, her iki kent için de ideal bir uzaklığa sahiptir. Bu sebeple de iki kentin ismi ile anılmaktadır. Havalimanının en ilgi çeken özelliği, denize dolgu yöntemi ile inşa edilmiş olmasıdır. Bu özelliği ile hem ülkemizde hem de Avrupa’da bir ilk olma özelliği taşıyor. Havalimanının Ordu’ya olan uzaklığı ortalama 16 kilometre iken, Giresun’a olan uzaklığı 28 kilometre kadardır ve her iki kente de çeşitli ulaşım araçları ile kolayca ulaşım sağlanabilmektedir. Sivil nitelikli olarak inşa edilmiş olan tesis, iç hatlar terminali ile hizmet veriyor, ancak Hac dönemlerinde Geçici Hava Hudut Kapısı ilan ediliyor. Özellikle Türk Hava Yolları ‘nın seferlerini tercih ederek, kolayca İstanbul ve Ankara üzerinden bu noktaya ulaşmak mümkün oluyor.

Ordu – Giresun Havalimanı’na Nasıl Ulaşılır?

Havaş Servisleri

Havalimanlarına ulaşımda konfor ve uygun fiyat için doğru seçim olan Havaş servisleri, belli güzergâhlar çerçevesinde sorunsuz bir ulaşım hizmeti sunuyor. Ordu ve Giresun’a ulaşımda da bu servisleri tercih ederek, rahatça yolculuk edebilirsiniz. İnişinizin ardından havalimanında bekleyen servislere binerek, varış noktanıza sorunsuzca ulaşmanız mümkün. Diğer taraftan havalimanına gidecekseniz, belli kalkış noktalarından hareket eden araçlara binebilirsiniz. Bunun için Havaş servislerinin hareket saatleri ve güzergâhlarını, yolculuğunuzun öncesinden internet üzerinden kontrol etmenizde fayda var.

Araç Kiralama

Araç kiralamak, kısaca özel araç konforunu yaşamak anlamına geliyor. Dolayısıyla siz de toplu taşıma ile zaman kaybetmemek istiyorsanız ya da taksi ile araç kiralama ücretini harcamak istemiyorsanız, araç kiralayabilirsiniz. Üstelik yalnız değilseniz, sizinle birlikte seyahat eden kişilerin de konforunu sağlamış olacaksınız. Bu sebeple havalimanına iniş yaptığınızda ya da gelmeden önce araç kiralama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Taksi

Taksi ile zaman kaybının önüne geçebilirsiniz. Havalimanına iniş yaptıktan sonra zaman kaybetmeden konaklama yerinize ya da belli bir noktaya ulaşacaksanız, hazır bekleyen taksilerden birini tercih edebilirsiniz. Ayrıca taşımakta zorlanacağınız kadar eşyanız varsa, taksi sizin için çok daha konforlu olabilir. Üstelik her iki kent merkezi de çok uzak olmadığı için, taksi ücreti de çok yüksek olmayacaktır. Bu sebeple rahatlıkla taksiyi de ulaşım seçenekleriniz arasına ekleyebilirsiniz.

Ordu Hakkında Genel Bilgiler

Karadeniz Bölgesi’nin en güzel kentlerinden biri olan Ordu, Samsun, Giresun ve Tokat gibi güzel kentlerimiz ile komşu olduğundan turistik gezileri bu şehirlere bağlamak harika bir seçim olacaktır. Ordu’nun il haline gelişi 1920 yılında gerçekleşmiştir, kentin en eski zamanlarına bakacak olursak, M.Ö. 400’lü yıllara uzanan bir tarih görüyoruz. Bölgenin ilk yerleşimi de bu yıllarda, bugünkü şehir merkezinin 5 km kadar dışında Bozukkale adı verilen bölgede, Kotyora adı ile kurulmuştur. Bu tanımlama Kut Yöresi anlamına gelmektedir ve buradan da Kut Türkleri ile bağlantı kurulmaktadır. Bugün ise Ordu ülkemizin önemli kentlerinden biri olması ile birlikte 2013 yılı itibariyle Büyükşehir statüsüne yükselmiş bir şehirdir.

Ordu bulunduğu bölgeye de uygun olarak Karadeniz ikliminin etkisi altındadır. Kentin Çambaşı yaylası, Beşiktaşı yaylası ve Sarıobası yaylası gibi iç bölgeleri, yükseltinin etkisi ile yılın yaklaşık 6 aylık bölümünü kar örtüsü altında geçirmektedir. Bunun dışında ise kent merkezinde soğuk ve kar yağışı çok daha kısıtlıdır. Kenti rahatça gezmek isterseniz bahar ve yaz aylarını tercih edebilirsiniz. Ancak kış ayları da Ordu’da güzel olmaktadır. Dinlenmek ve yeşil alanların çokluğu ile enerji toplamak isterseniz, yaz ya da kış hiç fark etmez, Ordu’yu ziyaret edebilirsiniz.

Ordu’nun Gezilecek Yerleri

Ordu Kurul Kayası

Ordu’nun merkezine yaklaşık 20 km kadar uzakta yer alan ve ulaşımı da kolay olan Ordu Kurul Kayası, bir kaya üzerine kurulu olan antik yerleşim alanıdır. Karadeniz bölgesinde çok da görmenin mümkün olmadığı bu antik alan, bölgeyi gezenler için ilgi çekici bir ziyaret noktasıdır. Antik kentte M.Ö. 1. ya da 4. Yüzyılda yerleşim olduğu sanılıyor ve yapılan çalışmalarda çok sayıda ilgi çekici gereç elde edilmiştir. Gidilen kentin tarihine ilgi duyanlardan iseniz, burası tam da size göre bir durak olacaktır.

Bolaman Kalesi

Gözetleme kalesi özelliğine sahip olan Bolaman Kalesi, Fatsa ilçesi sınırları içerisinde yer alır ve şehrin önemli tarihi kalıntılarından biridir. Pontus Rum İmparatorluğu döneminde yapıldığı sanılan kale, özgünlüğünü korumuş ve bugüne ilgi çekici bir şekilde ulaşmıştır. Ayrıca kalenin üzerine 19. Yüzyılda inşa edilmiş olan ahşap konak da ilgi çekici özelliklerinden biridir ve ilginç bir görünüme sebep olur.

Turnasuyu Vadisi

Kentinizi bir renk cümbüşünün ortasında bulacağınız Turnasuyu Vadisi, harika bir yürüyüş alanı oluşturur. Üstelik kent merkezine yakın olması sebebi ile çok caziptir. Her mevsim iklim özelliklerine göre farklı bir büyü yaratan vadi, verdiği huzur ile sizi etkisi altına alacaktır ve burada zaman geçirmekten zevk almanız muhtemeldir. Vadinin 60 km uzunluğunda olan vadisi, ziyaretçileriniz ağırlıyor ve özellikle bahar ve yaz aylarında çok ilgi görüyor.

Paşaoğlu Konağı ve Etnografya Müzesi

Paşaoğlu Konağı, 1896 yılında inşa edilmiş bir yapıdır ve 1987 yılı itibariyle de Etnografya Müzesi olarak hizmet vermeye başlamıştır. Paşaoğlu Hüseyin Efendi tarafından yaptırılmış olan konak 625 metrekarelik, yani oldukça geniş bir alana yayılmış durumda. Bu da sergilenen eser sayısının çok daha fazla olmasına imkân tanıyan bir özellik. Konağın birinci katı, silah, takı ve giysi gibi çok sayıda ürüne ayrılmış durumdadır. İkinci katında ise sofa, Paşa Nine odası, günlük ve misafir odaları gibi odalar mevcuttur ve kentin genişteki toplumsal yaşamına ışık tutar.

Yason Burnu

Yason Burnu, yarımada özelliği ile kentin farklı bir doğal değeridir. Turizm bölgesi olmaması sebebi ile yatırım yapılamayan bölge, bu hali ile de çok sayıda yerli ve yabancı turisti kendisine çekmeyi başarıyor. Ordu’ya 35 km kadar uzakta yer alan doğal güzellik, muhteşem manzaralar sunmaktadır.

Ordu Müzesi

Müze ziyaretlerine ilgi duyanlar için kendin ilgi çeken ikinci müzesini önermekteyiz. Ordu Müzesi, Paşaoğlu Konağı Müzesi kadar rağbet gören noktalardan biridir. Yine bir konak tercih edilmiştir müze için ve kıymetli etnografik değerlerin yanında halkın geçmişine dair ipuçları yakalamak mümkündür. 1987 yılında hizmete girmiştir ve 3 kattan oluşur. Eski yapısı korunan bina oldukça ilgi çekici bir görünüme sahip.