Dil Seçiniz

İzmir – Ağrı Uçak Bileti

İzmir ve Ağrı ülkemizin iki uç noktası olmasına karşın, ulaşım imkânlarının çağ gereklerine uygun olarak gerçekleştirilmesi ile oldukça hızlı bir şekilde birbirine bağlanabilen kentlerdir. Hava ulaşımının Türkiye için bir lüks olmaktan çıkıp, halkın her kesiminde tercih edilebilen bir ulaşım şekli olması sebebi ile sadece İzmir – Ağrı uçak bileti satın alıp, Ağrı’ya ulaşmak mümkün olmaktadır. Ağrı uçak bileti alıp, ilk fırsattı eşsiz bir bölgeye geziye çıkabilirsiniz. Ağrı kendine has değerleri ile sizi misafir edecektir. Ayrıca ulaşım imkânlarının kolaylığı sebebi ile İzmir uçak bileti alarak, Ağrı’dan bambaşka olan bu kente de gelebilirsiniz.

Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı

1994 yılında yapımına başlanan Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı, 1997 yılında hizmet vermeye başlamıştır. Tesis 2009 yılının ikinci çeyreğinde hava trafiğine kapatılıp bakıma alınmıştır ve 2011 yılı itibariyle daha başarılı bir hizmet ve daha geniş kapsam ile hizmete girmiştir. Bugün ise haftanın her günü düzenlenen tarifeli seferler, kenti büyük şehirlere bağlamakta ve ülke merkezine de yakınlaştırmaktadır. Sadece iç hatlar terminali mevcut olan Ağrı Havalimanı, sadece sivil nitelikli bir tesistir.  Ayrıca havalimanının avantajlarından biri de kent merkezine olan yakınlığıdır. Sadece 8 km uzaklığında yer alan şehir merkezi, özellikle yabancılar için büyük bir kolaylık sağlamaktadır. Kente ulaşmak için Türk Hava Yolları, Pegasus Hava Yolları gibi isimleri tercih edebilirsiniz ve haftanın 7 günü düzenlenen tarifeli seferler ile ulaşım sağlayabilirsiniz.

Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı’na Nasıl Ulaşılır?

Belediye Otobüsleri

Kente yakın olan tesisten, belediye otobüsleri ile şehir merkezine ulaşabilirsiniz. Uçakların iniş ve kalkış saatlerine uygun olarak sefer gerçekleştiren otobüsler hem hesaplı olacaktır sizin için hem de eşyanız çok değilse konforlu bir şekilde varış gerçekleştirebilirsiniz. Hele de sırt çantası ile gezenlerdenseniz, belediye otobüsleri sizin için ideal olacaktır.

Taksiler

Sorunsuz bir şekilde, hiç beklemeden ve zaman kaybetmeden konaklama yerinize ulaşmak isterseniz ya da diğer ulaşım araçları ile ulaşımın mümkün olmadığı ilçeler gibi bir noktaya varış yapacaksanız, taksi sizin için ideal olacaktır. Eğer yanınızda birileri daha varsa bu yolculuk hesaplı da olabilir. Dolayısıyla tercih edilebilir cazip bir ulaşım şekli olarak değerlendirebilirsiniz.

Servisler

Havalimanından yine uçakların hareketlerine göre yani iniş ve kalkış saatlerine göre hareket eden servisler cazip ulaşım araçlarındandır. Siz de bu araçları tercih ederek, ulaşımı bir dert olmaktan çıkarabilirsiniz.

Araç Kiralama

Kentte özel araç konforunu yaşamak için siz de araç kiralamayı tercih edebilirsiniz. İsterseniz kente gelmeden önce isterseniz de inişinizin ardından bu ayarlamayı yapabilir ve istediğiniz kapasite ve özelliklere sahip aracı kiralayabilirsiniz. Hatta dilerseniz şoför bile isteyebilirsiniz. Bu sebeple de genel itibariyle şehir için gezinizde zaman tasarrufu sağlayabilirsiniz.

Ağrı Hakkında Genel Bilgiler

Şehir ismini, bir kısmı sınırları içerisinde yer alan Ağrı Dağı’ndan almaktadır. 1927 yılı itibariyle il statüsüne kavuşmuş olan Ağrı’nın çevresinde ise Bingöl, Kars ve Van gibi gezmekten zevk alacağınız şehirler yer alıyor. Bu sebeple Ağrı gezinizi bu kentlere uzanan bir programla daha da keyifli hale getirebilirsiniz. Orta Asya’dan Anadolu’ya geçiş yolu olarak tarih boyunca önemli bir işleve sahip olmuş olan kent, bu sebebe bağlı olarak kültürel anlamda oldukça donanımlıdır. Sahip olduğu tarihi değerler kente özel bir yapının oluşmasını sağlamıştır. Geçmişte Hurriler, Hititler, Kimmerler, Urartular, Persler ve Osmanlılar gibi, çok sayıda medeniyet bu topraklarda hüküm sürmüştür ve kentin mistik dokusunda izlerini bırakmışlardır.

Kara ikliminin etkili olduğu Ağrı topraklarında, son derece sert bir kış yaşanır. Yaz ayları nispeten sıcak olsa da, ülkemizin en sert kışının yaşandığı kent şüphesiz ki Ağrı’dır. Yılın neredeyse üç aylık süresi karlarla kaplı geçmektedir. Yağmur ise çok daha az görülmektedir. İlkbahar ve sonbahar kentte oldukça kısa sürmektedir. Yaz ayları ise sıcaktır. Ancak Ağrı’yı gezmek ve tüm değerlerine tanık olmak için bahar ve yaz ayları ideal zamanlardır. Kışın sert şartlarında ulaşım oldukça sorunludur. Bu yüzden de Ağrı gezinizi bu süre içerisinde yapabilirsiniz.

Ağrı’nın Gezilecek Yerleri

Eleşkirt Güneykaya Kayak Merkezi

Kayak merkezi Eleşkirt ilçesinde yer alması sebebi ile Eleşkirt Güneykaya Kayak Merkezi, olarak adlandırılmaktadır. Kış aylarında kayak severlerin akınına uğrayan bölge, yaz aylarında da doğa ile buluşmak isteyen kent sakinleri ve turistlerin ilgisini çekmektedir. Buradaki oyun alanları ve piknik yerleri, keyifli zamanlar geçirebileceğiniz yerlerdir. İster ya ister kış aylarında gelin, buranın sahip olduğu doğal güzellik size huzur verecektir ve sakin bir tatil yapmanızı sağlayacaktır. Kayak merkezinin ilçe merkezine olan uzaklığı ise ortalama 6 kilometredir.

Ağrı Meteor Çukuru

Ağrı Meteor Çukuru, Türkiye’nin en büyük, dünyanın ise ikinci büyük meteor çukuru olma özelliğine sahiptir. Doğubeyazıt ilçesinde yer alan çukur, 1892 yılında göktaşı düşmesi sonucu oluşmuştur ancak yıllar içerisinde bakımsızlık sebebi ile içerisi dolmuş ve derinliği azalmıştır. İlk zamanlarında 60 metre derinliğe sahip olan çukur bugün 35 metre derinliğindedir. Ülkemizin başka hiçbir yerinde benzerini dahi göremeyeceğiniz bu yeri mutlaka Ağrı’da gezilecek yerler listenize eklemelisiniz.

Ahmet Hani Türbesi

Doğubeyazıt ilçesinde 8 km uzaklıkta yer alan türbe, İshak Paşa Sarayı’na yakın bir konuma sahip olması sebebi ile gezinizin olmazsa olmaz noktalarından biridir. Ahmet Hani Türbesi, doğum tarihi 1651 yılı olan ancak ölüm yılı bilinmeyen kent filozofu Ahmet Hani’ye aittir. Yerli halkın da sık sık ziyaret ettiği türbeyi, siz de gezinize dâhil etmelisiniz. Türbenin sahip olduğu etkileyici mimari, önemli bir ziyaret sebebidir. Tarihi yapılara ve kişilere ilgi duyuyorsanız siz de Ahmet Hani Türbesi ‘ni ziyaret edebilirsiniz.

Beyazıt Eski Camii

Hem Ağrı’nın hem de Doğu Anadolu’nun kültürü ve tarihine dair en kıymetli yapılardan biri olan Beyazıt Eski Camii, Doğu Beyazıt Kalesi’ne yakın bir konumda yer alır. Yavuz Selim tarafından inşa ettirilen caminin yapım tarihi bilinmiyor ancak 1687 yılında onarıldığı bilinmektedir. Mimarisi ve manzarası ile etkileyici olan yapıyı, Ağrı geziniz sırasında mutlaka görmelisiniz. Ülke genelinde en dikkat çeken yerlerden biridir.

İshak Paşa Sarayı

İshak Paşa Sarayı, Çolak Abdi Paşa tarafından yaptırılmaya başlanmışsa da oğlu İshak Paşa tarafından yapımı tamamlanmıştır. 1685 ile 1784 yılları arasında inşa edilmiş olduğu düşünülmektedir. 15 metreye uzanan duvarları ile görkemli bir yapı olan saray, manzarası ile bütünleşir ve kentin simgelerinden biridir. Türk sarayları geleneğinin gösterildiği yapı, önemli bir mimari değerdir. Genel itibariyle Türkistan, Selçuk ve Osmanlı etkileri söz konusudur.  Ayrıca sarayın dikkat çeken bir özelliği de dünyanın ilk kalorifer sistemine sahip olan binası olmasıdır.

Doğubeyazıt Kalesi

Doğubeyazıt ilçesinde yer alan ve aynı isim ile anılan Doğubeyazıt Kalesi, ilçe merkezine 7 km uzaklıktadır. Bölgenin en eski yapılarından biri olması sebebi ile turistlerin yoğun ilgisinin gözlendiği kale, sarp kayalıklar üzerine inşa edilmiştir ve son derece görkemli bir görünüme sahiptir. Urartu dönemine ait olduğu sanılan kale, tarih boyunca bölgeye hâkim olan tüm uygarlıkların hakimiyeti altına girmiştir.