Dil Seçiniz

İstanbul – Tokat Uçak Bileti

Tokat, ovaları, yaylaları ve bağları ile ülkemizin cennet köşelerinden biridir. Mutlaka görülmesi gereken yerler arasında yer alır ve sadece yerli turistler değil, yabancı turistler için de oldukça ilgi çekici bir gezi noktasıdır. İstanbul – Tokat uçak bileti alarak kolayca ulaşılabiliyor olması ise özellikle İstanbul üzerinden gelecek olanları cezbediyor. Siz de önümüzdeki sezon için farklı bir gezi rotası arıyorsanız doğru adrestesiniz. Tokat’ın güzelliklerini görmeden, Avrupa ya da dünyanın farklı noktalarını görmeye kalkmamalısınız. Anadolu’nun her bir köşesi, farklı nitelikli değerlere sahipken, bunlardan yoksun kalmamız büyük bir eksiklik olacaktır. İstanbul uçak bileti satın alarak İstanbul’un güzelliklerini, Tokat uçak bileti satın alarak Tokat’ın güzelliklerini keşfetmek sandığınızdan çok daha kolay. Türk Hava Yolları dışında farklı özel hava yolu şirketleri ile de kolayca ulaşabileceğiniz kent, sizin için güzel bir deneyim olabilir.

Tokat Havalimanı

Tokat Havalimanı, 1988 yılında inşa edilmişse de 1995 yılında DHMİ Genel Müdürlüğüne devredilmiş ve yönetimi el değiştirmiştir. Ardından ise 2002 yılında hava trafiğine kapatılması durumu söz konusu olmuştur. 2006 yılında ise yeniden hava sahasına dönmüş ve hava yolu şirketlerinin de desteği ile oldukça etkin bir şekilde Tokatlılara hava yolu ulaşımı hizmeti sunmaya başlamıştır. Sivil niteliğe sahip olan tesis, bugün sadece iç hatlara açıktır ancak sunduğu yoğun hizmet sebebi ile yakın zamanda dış hatlarda da etkin olması beklenmektedir. Tesisin şehir merkezine uzaklığının sadece 20 km olması ise en çok beğenilen özelliklerinden biridir. Çünkü hem kent sakinlerinin, hem iş sebebi ile kente gelenlerin hem de turistlerin, Tokat’a ulaşımı bu şekilde çok daha hızlı gerçekleşmektedir. Türk Hava Yolları ‘na ek olarak BoraJet Hava Yolları ya da AnadoluJet gibi isimler ile kente ulaşımınız mümkündür yani pek çok seçeneğiniz mevcut. 

Tokat Havalimanı’na Nasıl Ulaşılır?

Taksi

En konforlu ulaşım imkânınız olan taksiler, kentin istediğiniz noktasına en konforlu şekilde ulaşmanızı sağlıyor. Üstelik birden fazla kişi olarak seyahat ediyorsanız bu seçenek sizin için maliyetli de olmayacaktır. Ayrıca sadece kent merkezine gitmeyi düşünüyorsanız, taksi çok daha ucuz ve cazip olabilir. Diğer taraftan çok fazla eşya ile yolculuk edenler için en uygun ulaşım şekli olduğunu da belirtmekte fayda var.

Servis

Tokat Havalimanı ile Tokat şehir merkezi arasındaki ulaşım, bu hat için özel olarak tesis edilen servisler ile sağlanmaktadır ve cazip olduğu söylenebilir. Çünkü belirli olan hareket saatleri, sizin için geç kalma kaçırma gibi durumları ortadan kaldırır. Rahatlıkla şehir merkezine ulaşabileceğiniz servislerin güzergâhlarını internet üzerinden öğrenebilir ve konforla yolculuk edebilirsiniz.

Minibüs

Minibüsler, Tokat – Turhal ve Turhal – Tokat hattında hizmet sunmaktadır. Çok fazla eşyanızın olmadığı durumlarda rahatlıkla tercih edebilirsiniz ancak eşyanız çoksa, kesinlikle taksiyi tercih etmenizi önermektedir. Minibüsler, en çok tercih edilen yolculuk seçeneklerinden olduğu için mutlaa gideceğiniz yöne uyuyorsa tercih etmeniz önerilir.

Tokat Hakkında Genel Bilgiler

Türkiye’nin Karadeniz Bölgesine dâhil olan kentin çevresinde Samsun, Ordu ve Amasya gibi güzel iller olduğundan Tokat’a gerçekleştireceğiniz yolculuğu bu kentleri de dâhil edeceğiniz kapsamlı bir geziye çevirebilirsiniz. Tokat şehrinin tarihine bakacak olursak, Hititliler ile ilk dikkat çeken dönemlerini yaşadığı ve ardından Asurlular, Hurriler ve Kimmerler ile devam eden bir medeniyet sürecinin söz konusu olduğu gözlenmektedir. Bunun ardından ise kentte önemli etkileri olan Persler, Makedonyalılar, Romalılar ve Bizanslılar gelmiştir. 

Oldukça engebeli bir bölgede yer alan Tokat, Karadeniz bölgesinden İç Anadolu’ya ulaşan bir konuma sahiptir. 1923 yılından bu yana il statüsüne sahip olan Tokat şehri, bugün kıymetini daha da ön plana çıkaran değerli kentlerimizden biridir. İklim özelliklerinden bahsedecek olursak ise öncelikle Karadeniz bölgesinde yer aldığını hatırlamamız gerekiyor. Kent adeta 4 farklı bölgenin iklimi arasında geçiş özelliği taşır. İç Anadolu Bölgesi iklimi, İç-Doğu Anadolu iklimi, Karadeniz iklimi ve Orta Karadeniz iklimi özelliklerini bir arada taşımaktadır. Kentin her bölgesinde farklı etkiler görmek mümkündür. Sıcaklık değerleri ise oldukça ilginçtir. Sıcaklık değerlerine bakacak olursak, yılın yaklaşık 50 gününde sıcaklık değerleri 0 derecenin altında seyrederken, yaz aylarına denk gelen 40 günü ise 30 derecenin üzerinde seyreder. Bu sebeple Tokat’a gerçekleştireceğiniz turistik gezinizi bahar ve yaz aylarına denk getirerek, daha verimli bir gezi gerçekleştirebilirsiniz.

Tokat’ın Gezilecek Yerleri

Ballıca Mağarası

Ballıca Mağarası, aslında kıymetini çok da bilmediğimiz, dünyaca ünlü bir değerdir. Dünyanın en güzel ve en gizemli mağaralarından biri olan bu doğal yapı, kesinlikle görülmeye değerdir. İçerisinde girdiğinizde kendinizi adeta başka bir dünyanın içerisinde çekilmiş gibi hissedersiniz. İçerisinde devasa sarkıtlar ve dikitler görebileceğiniz mağara hala gizemini korumaktadır ve bugün sadece 8 adet salonunu görmek mümkündür.

Tokat Kalesi

Tokat Kalesi, tam da gezinize başlamanız gereken noktadır. Kent merkezinde, oldukça yüksek bir noktada yer alan kale, hem tarihi niteliği ile hem mimarisi ile hem de bulunduğu konum ve manzara ile kesinlikle görülmesi gereken bir noktadır. Bu görkemli yapının 5. ya da 6. yüzyılda inşa edildiği sanılmaktadır ancak ne yazık ki net bir veri elde bulunmamaktadır. Doğal bir kaya üzerinde oyularak inşa edilen kale ve surlar, kentin en değerli varlığı olarak dahi nitelenebildiğinden, Tokat gezinizin olmazsa olmazıdır. Görmeden dönmeyiniz.

Almus Baraj Gölü

Piknik ve su sporları için ideal olan Almus Baraj Gölü, ayrıca muhteşem manzarası ile de ziyaretçilerin odağındadır. Özellikle bahar ve yaz ayları, bu bölgenin en kalabalık olduğu, en çok ilgi gördüğü yerdir. Hem fauna hem de flora bakımından zengin olan göl ve çevresi, kentin doğal güzelliklerinin en önemlisi olarak dahi nitelenebilir.

Tokat Mevlevihanesi

17. yüzyıl eseri olan Tokat Mevlevihanesi, Sülün Muslu Paşa tarafından inşa ettirilmiş olan bir yapıdır. Mimari açıdan son derece gösterişli olan ve özellikle mimariye meraklı olanların ilgisini çeken bu yapı, Evliya Çelebi’nin Seyahatname adlı eserinde de geçmektedir. Giriş, zemin ve üst kattan oluşan yapı, çeşitli amaçlar ile ayrılmış olan alanlar ve odalardan oluşur. Farklı ve özel bir niteliğe sahiptir.

Tokat Müzesi

Tokat Müzesi, kentin en değerli eserlerinin saklandığı nokta olarak, Tokat’ın da en çok ilgi gören müzesidir. 2007 yılından bu yana ziyarete açık olan müze, 36253 adet eseri ile ziyaretçilerini adeta büyülüyor. Tokat’a gelmiş olan seyahat severlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken müze, yaz kış sürekli yoğun ilgi ile ziyaret edilmektedir.

Sebastopolis Antik Kenti

Tokat’ın çok eski dönemlere uzanan tarihini yansıtan Sebastopolis Antik Kenti, aslında şehir sakinlerinin bilgisi dâhilinde olsa da turistler tarafından çok bilinmemektedir. Oysa muhteşem değerlere ve kalıntılara sahip olan antik kent, M.Ö. 1 yüzyılda kurulduğu sanılan muhteşem bir kent niteliğine sahiptir. Tapınak, hamam ve aslan heykeli, kentin en değerli kalıntıları olmakla birlikte, bunların benzeri daha pek çok tarihi değer antik kentte sizi beklemektedir. Değerlerin korunması maksadı ile açılmış olan Sebastopolis Açık Hava Taş Eserler Müzesi ve Sebastopolis Mozaik Evi Müzesi mutlaka görmeniz gereken müzelerdir ve tarihi değerlere ilgi duyanlar için görülmesi gereken yerler arasında yer alır.