Dil Seçiniz

İstanbul – Muş Uçak Bileti

Doğu’nun güzel illerinden olan Muş, farklı bir seyahat deneyimi arayanlar için idealdir. Bu rotayı tercih etmeniz için en geçerli sebep ise ulaşım kolaylıklarıdır. Çünkü havalimanı, İstanbul üzerinden ya da herhangi bir noktadan, doğrudan ya da aktarmalı olarak kolay ulaşım imkânı tanıyor. İstanbul – Muş uçak bileti alarak, sadece birkaç saatte Muş’a ulaşabilecek olmanın verdiği rahatlık, bu kenti daha da çekici hale getirmektedir. Muş’un keşfedilmemiş güzelliklerine yol almak isterseniz ya da iş ve benzeri sebepler ile Muş’a gitmeniz söz konusuysa, yolun gözünüzde büyümesine gerek yok. Konforlu bir yolculuk ile hızlıca kente ulaşabilirsiniz. Ayrıca hesaplı Muş uçak bileti satın almak için www.ucakbileti.com.tr doğru adres!

Muş Havalimanı

Muş Havalimanı, İstanbul ve Ankara ’ya her gün düzenli seferler düzenlenmesi ile kent için büyük bir hizmet teşkil ediyor. 1992 yılında sivil hava trafiğine açılmış olan tesis, kent merkezine sadece 17 km mesafede yer alması sebebi ile çeşitli ulaşım araçları ile ulaşılabilen bir noktadır. Sivil niteliğinin yanında askeri havalimanı olarak da kullanılmaktadır. Kent merkezine 17 km uzaklıkta yer alan Muş Havalimanı, Bitlis iline ise 80 km uzaklıkta yer alır. Türk Hava Yolları ile ulaşımın mümkün olduğu kent, Pegasus Hava Yolları ya da SunExpress Hava Yolları gibi kaliteli hava yolu şirketlerini de beklemektedir.

Muş Havalimanı’na Nasıl Ulaşılır?

Taksi

Taksi pek çok nokta için çok caziptir. Muş Havalimanı için de aynı şey geçerli. Çünkü zaten kent merkezine çok uzak bir konumda yer almayan tesis, taksi ile doğrudan ve zaman kaybetmeden kat edilebilecek bir uzaklıkta olmuş oluyor. Hele de taşımakta zorlanacağınız kadar eşyanız varsa yanınızda, otobüs ya da dolmuş sizin için zorlayıcı olacaktır, taksi ise büyük bir kolaylık. Bu sebeple havalimanında mevcut olan taksilerden birini kullanabilir ve yolculuğunuzu konforlu bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

Dolmuş

Dolmuşlar, kent ulaşımının önemli bir parçası olarak havalimanı için de hizmet vermektedir. Muş şehir merkezine ya da şehrin her hangi bir noktasına ulaşım için dolmuşları kullanabilir ve merkeze ya da aktarma noktalarına ulaşabilirsiniz. Üstelik cazip fiyatlı bir ulaşım seçeneği olması, fazla eşyası olmayanların tercihi olmasının bir sebebidir. Kalabalık bir grup olsanız dahi, bu seçenek ile uygun fiyatlı yolculuk edebilirsiniz. Ayrıca konforlu olduğunu da söyleyebiliriz.

Belediye Otobüsü

Belediye otobüsleri, en uygun fiyatlı ulaşım şekli olması ile en çok tercih edilen seçenektir. Ancak, tek başınıza taşımakta zorlanacağınız kadar eşyanızın olması durumunda önerilen bir ulaşım şekli değildir. Seyahatiniz öncesinde, uçuşlara göre ayarlanan otobüs seferlerinin saatlerine bakmalı be durakların yerini öğrenmelisiniz. Böylece inişinizin ardından zaman kaybetmeden otobüsleri bularak, hareket saatini de kaçırmamış olursunuz.

Muş Hakkında Genel Bilgiler

Kent ilk yerleşim alanı, Çavuş Dağı’nın kuzeydoğu eteklerinde yer alan kale ve çevresidir. Kökeni oldukça eski tarihlere uzanan kent, bugün ağırlıklı olarak Selçuklu eserleri ile donatılmış şekildedir. Tarihi kaynaklara göre Muşki kavminden geldiğine inanılan kent ve ismi, günümüze kadar ulaşmıştır. Hem lalesi hem de üzümü ile adından söz ettiren güzel Anadolu kenti, tarihi ve doğal güzellikleri ile tercih edilebilir bir rotadır. Şehrin en önemli değeri olan laleler ise kentte muhteşem bir renk cümbüşüne sebep oluyor. Bu sebeple iklim özelliklerinden de öte sırf lale dönemini yakalamak için Nisan sonu ve Mayıs başı arasında gezi gerçekleştirebilirsiniz. Bu soğuk doğu kentinin, renkler ve çiçekler ile cıvıl cıvıl bir hal aldığı bu dönemler, görülmeye değerdir.

Ayrıca Muş ‘un iklim özelliklerinden bahsedecek olursak, sert kara iklimi kent genelinde hâkim olan iklimdir. Sıcaklık değerleri yıl içerisinde iki uç arasında seyreder. En düşük sıcaklık -29 ‘a ulaşırken, yaz aylarında görülen en yüksek sıcaklık ise +37 ‘ye varabilir. Yılın yaklaşık olarak 120 günü kent 0’ın altında sıcaklıklara sahiptir. Bununla birlikte, kış boyunca yoğun bir kar yağışı görülür. Kar örtüsü de uzun süre kentten kalkmaz. Bu sebeple özellikle bahar ve yaz ayları, daha rahat gezi yapmanızı sağlayacaktır. Ayrıca lale dönemini yakalayarak, bir doğu kentinden beklenmeyecek güzelliklere şahit olabilirsiniz.

Muş’un Gezilecek Yerleri

Arak Manastırı (Kilisesi)

Çok eski dönemlere tanıklık etmiş her kent gibi, Muş da tarihi manastır ve kiliselere sahiptir. Bunların en bilineni ve de ziyaret edileni olan Arak Manastırı aynı zamanda kilise özelliğine de sahiptir. Karaçavuş Dağları’nın doğusunda ve tepede yer alan manastır, ismini yakınlarında bulunan Arak (Kepenek) köyünden alır. Tarihi çok eski dönemlere uzanan köy, geçmişte üzüm bağları ile ünlenmiştir. Üzüm ambarının bulunduğu bu nokta, üzüm şırası çıkarılan bir yerdir ve şarap anlamına gelen Arak kelimesi ile anılmıştır. Kilisenin ismi de buradan gelmektedir. Roma tarzı işleme ve mimari özellikleri olan yapıyı görüp incelemekten zevk alacak ve kentte tarihi bir yolculuğa çıkacaksınız.

Muş Kalesi

Muş’un kurulduğu nokta olan ve de tam da merkezi sayılan bu Muş Kalesi, Moğol ve Ermeni istilaları ile karşılaşmış bir yapıdır. Hz. Ömer döneminde ise Müslümanların eline geçmiş ve bu dönem itibariyle Arapların kontrolünde olmuştur. Kale bugün, halk ile iç içe bir hal almış ve park haline getirilmiştir. Kalenin yayıldığı geniş alan bugün piknik yapmaya uygun bir niteliğe sahiptir. Konumu itibariyle de ilginizi çekecek olan bu bölgeyi de gezi programınıza dâhil edebilirsiniz ve kentin görülmeye değer noktalarından birini daha görmüş olabilirsiniz.

Murat Köprüsü

Murat Köprüsü, Muş – Varto yolu üzerinde yer alır. Şehir merkezine uzaklığı ortalama 10 km olan bu tarihi yapı, Selçuklu yapısı olmakla birlikte, tam bir tarih bilgisi mevcut olmamaktadır. Mimari yapısının nitelikleri ile Selçuklu eseri olduğunu bildiğimiz bu eski değeri, özellikle mimari ve tarihe ilgi duyanların görmesini öneriyoruz. 12 gözden oluşan Murat Köprüsü, 143 metre uzunluğa sahiptir ve bakıma ihtiyaç duymaktadır. Yer yer yıkılmaların başlaması, üzerinden geçmeyi mümkün kılmamaktadır.

Alaaddin Bey Hamamı

Alaaddin Bey Hamamı, hem yerli hem de yabancı turistlerin vazgeçilmez ziyaret noktası olarak niteleniyor. Çünkü bu nokta her gezginin ihtiyaç duyduğu huzuru ve dinlenme fırsatını sağlıyor. Doğunun kıymetli hamamlarından biri olan Alaaddin Bey Hamamı, kentte bulunan Alaaddin Bey Camii ile aynı tarihte inşa edilmiştir. Üzerindeki bitki motifli süslemeler ise sağlık ve dinlenme fırsatı sunan yapıyı, kültürel bir gezi noktası haline getirmektedir.

Varto Kayalıdere Ören Yeri

Varto Kayalıdere Ören Yeri, güzel doğasının yanında bir arkeoloji merkezidir. Burada tarihe ışık tutan son derece kıymetli, kale, tapınak ve mezar gibi kalıntılara rastlanmıştır. Varto’ya yaklaşık 20 km uzaklıkta yer alan ören yeri, ulaşımı kolay ve ilgi çekici bir noktadır.

Muş Ulu Camii

Şeyh Muhammed-i Mağribi’nin avlusunda yattığı Muş Ulu Camii, kentin en önemli dini merkezidir. 14. Yüzyılda inşa edildiği sanılan eser, depremlerde aldığı hasarlar sebebi ile 1968 ve 1972 yıllarında onarım geçirmiştir. Bugün ise 14. Yüzyıl mimari özellikleri ile varlığını koruyor.