Dil Seçiniz

İstanbul – Gaziantep Uçak Bileti

Güneydoğunun en güzel kentlerinden biri olan ve Türkiye’nin yurt dışında da temsilcisi haline gelen Gaziantep, hem kültürü hem de lezzetleri ile dünya genelinde dikkat çekmekte. Bugün büyük turist kitleleri Gaziantep ’i görmek için harekete geçiyor. İstanbul üzerinden hava yolu kolaylığı ile Gaziantep’e ulaşmanın mümkün olması, bu rotayı tercih etmenizde en önemli etkenlerden biri olacaktır. İstanbul – Gaziantep uçak bileti satın almak, konforlu bir şekilde, kente ulaşmak için yeterlidir. Birkaç saat sürecek olan uçak yolculuğunun ardından, Gaziantep’e iniş yaparak, hemen keşfe çıkabilirsiniz. Yurt dışından gelecek olanlar da İstanbul aktarmalı olarak kente ulaşmayı tercih edebilirler.

Gaziantep Havalimanı

Gaziantep Havalimanı, Türk Hava Yolları, Pegasus Hava Yolları, AnadoluJet ve OnurAir gibi öncü hava yolu şirketlerinin düzenlediği seferler ile hareketlenmekte yoğun yolcu trafiği ile karşı karşıya kalmaktadır. 1976 yılında hizmet vermeye başlayan bu tesis, 1993 yılı itibariyle dış hatlar terminali ile birlikte hava yolu ulaşımına katkı sağlamaya başlamış ve bugün kapasitesi ile bölgesinde ilk sırada gelen havalimanlarından biridir. Toplamda 10 uçak kapasitesine sahip olan apronu ile gerçek anlamda işlevseldir. Sivil nitelikli olan Gaziantep Havalimanı, şehre ortalama 20 km uzaklıkta yer alır ve mesafeyi kat edebileceğiniz ulaşım şekli çeşitliliği ise geniştir. Dolayısıyla hava yolu ulaşımı bu kent için oldukça cazip hale gelmektedir. Kente inişinizin ardından kısa süre sonra gezinize başlayabilir ve zaman kaybından kurtulabilirsiniz.

Gaziantep Havalimanı’na Nasıl Ulaşılır?

Belediye Otobüsleri

Gazianteplilerin şehir içi ulaşımda en çok tercih ettikleri ulaşım şekli olarak ifade edilen Gaziantep Belediyesi otobüsleri, kent merkezine sadece 20 km uzaklıkta bulunan havalimanına ulaşımda da en çok tercih edilen seçenektir. Belediye otobüslerinin uygun fiyatlı oluşu ve düzenli seferler halinde gerçekleşmesi, bu seçeneği daha da tercih edilir kılıyor. Tek püf noktası, çok eşya ile birlikte Belediye otobüsünde seyahat etmenin mümkün olmamasıdır. Güzergâhı ise şu şekilde gerçekleşiyor; havalimanı, Karataş, Üniversite Bulvarı, Valilik, Balıklı. Karşılıklı olarak gerçekleştirilen seferlerin saat bilgisine ise internet üzerinden ulaşabilirsiniz.

HAVAŞ Servisleri

HAVAŞ Servisleri ile havalimanı ile Gaziantep şehir merkezi arasında konforlu bir ulaşım gerçekleştirebilirsiniz. Havalimanı ve şehir merkezi rotasında karşılıklı olarak gerçekleştirilen HAVAŞ seferleri ile ilgili olarak internet üzerinden detaylı bilgi alabilirsiniz. Hem güzergâh hem de saat bilgilerine böylece ulaşabilirsiniz.

Taksi

En konforlu ve en hızlı ulaşım aracı olarak ifade edilebilecek olan taksiler, çok uzun bir mesafe söz konusu olmadığı için çok da maliyetli sayılmazlar. Özellikle de eşyanız çoksa, taksi ile yolculuk etmek işinizi büyük oranda kolaylaştıracaktır. Yolcu sayısının birden fazla olduğu durumlarda ise daha az masraflı olacaktır. Bu sebeple taksi kullanarak Gaziantep kent merkezine ya da şehrin herhangi bir noktasına gitmeyi tercih edebilirsiniz.

Gaziantep Hakkında Genel Bilgiler

Nüfus özelliklerine göre Türkiye’nin en kalabalık 8. Şehri olan Gaziantep, halk arasındaki ve de eski ismi ile Antep olarak bilinmektedir. Güneydoğu Anadolu bölgesinin en gelişmiş şehri olması, kenti özel kılmaktadır ancak bugün şehri gezip görmek isteyenlerin asıl sebebi, kültürel ve doğal güzellikleridir. Ayrıca mutfak kültürü de bu bağlamda değerlendirilmektedir. Paleolitik dönemden bu yana insanların yaşadığı bu bölge, İpek yolu üzerinde yer aldığı için gelişme fırsatı bulmuştur. Babil yönetiminden, Hititler ve Mısır hâkimiyetine geçen şehir, ardından Medler, Asurlular ve Perslerin etkisi ile gelişmiştir. Sonrasında ise Makedonya, Selevkos ve Komagene etkisi gözlenmektedir. Son olarak Roma ve Bizans egemenliğinin ardından İslamiyet dönemine geçilmiş ve farklı kültürel özellikler ile kent yeniden yoğurulmuştur. Osmanlı dönemi kent için büyük önem taşımaktadır. Bugün hem mutlak kültürü, hem tarihi yapıları hem de toplumsal yapısı ile Osmanlı etkisini halen yaşatan özel bir şehirdir.

Gaziantep, konum özellikleri itibariyle Akdeniz iklimi ile Karasal iklim etkisi arasında kalmış bir kenttir. Haziran ayından başlayarak Eylül sonuna kadar görülen yoğun sıcaklıklar, geçiş dönemlerinin ardından Aralık, Ocak ve Şubat aylarında yerini çok soğuk bir havaya bırakmaktadır. Gaziantep’in ölçülen en yüksek sıcaklık değeri 44 derece iken en düşük sıcaklık değeri ise -13 derecedir. Buradan anlayabileceğiniz üzere kentte sıcaklık farkları çok fazladır. Keyifli ve sorunsuz bir gezi için Gaziantep’i bahar aylarında ziyaret etmeniz önerilmektedir. Ayrıca gezinizi Kahramanmaraş ve Şanlıurfa şehirleri ile birleştirerek, daha kapsamlı hale getirebilirsiniz.

Gaziantep’in Gezilecek Yerleri

Gaziantep Kahramanlık Panorama Müzesi

Kahramanlıkları ile sadece Antep değil ülkemizin tüm toprakları için fedakârlık göstermiş olan Anteplileri en iyi anlatan müze olma özelliğine sahip olan Gaziantep Kahramanlık Panorama Müzesi, kente gelen yerli ya da yabancı her turistin uğradığı bir noktadır. Sizi tam anlamı ile geçmişe götürecek olan müze, büyüleyici atmosferi ile size o dönemi ve şartları yaşatabilecek niteliğe sahiptir. Gaziantep Kalesi’nin içerisinde yer alan müzeyi ziyaret ederken, kentin önemli yapılarından olan kaleyi de ziyaret etmiş olacaksınız.

Ali Nacar Camii

İnşa tarihi tam olarak bilinmemekle birlikte 14. Yüzyıla denk geldiği sanılan bu büyüleyici cami, kimilerine göre 1376 yılından önce inşa edilmiştir ve 1816 yılında ise tekrar inşa edilmiştir. Ali Nacar Camii ‘nin şehrin en büyük ve en görkemli camilerinden biri olması, burayı turistik gezi merkezlerinden biri haline getirmekte ve özellikle de İslami yapılar ile ilgilenenleri büyülemektedir.

Zeugma Mozaik Müzesi

Sadece Gaziantep’in değil Türkiye’nin de en çok ziyaret edilen yerlerinden biri olan Zeugma Mozaik Müzesi, dünyanın en büyük mozaik müzesi olma özelliğine sahiptir. Zeugma Antik Kenti’nden getirilen mozaikleri görebileceğiniz müze 2011 yılından bu yana hizmet vermektedir ve 13 renk armonisi ile göz kamaştırmaktadır.

Zeugma Antik Kenti

Ortalama 20 bin dönümlük bir araziye yayılmış olan Zeugma Antik Kenti, ticari ve de askeri açıdan stratejik bir konuma sahiptir. Bu büyük ve etkileyici kentin günümüze ulaşan kalıntıları ise dünyaca ünlü ve de büyüleyicidir. Çeşitli kültür özellikleri ve sanat anlayışlarını harmanlayan kenti görmek, kültürel zenginliğinizi de geliştirecektir.

Rumkale

Gaziantep’in Yavuzeli ilçesinde yer alan Rumkale, kentin en önemli tarihi kalıntısı olarak nitelenmektedir. Kent merkezine ortalama 62 km uzaklıkta yer almasına karşın sıkça ziyaret ediliyor olması, Rumkale ’nin niteliği hakkında ipuçları vermektedir. Üç tarafı barajlar ile çevrili olan yapı 7 burcu ve 2 girişi ile ihtişamını korumakta ve size eşsiz manzaralar sunmaktadır. Halfeti’den kalkan tekneler ile kaleye ulaşmak sizin için daha keyifli ve unutulmaz bir deneyim olabilir.

Şeyh Fethullah Hamamı

Tatilinize bir dinlenme molası verip, yılın tüm yorgunluğunu atabileceğiniz Şeyh Fethullah Hamamı, Şahinbey ilçesinde yer alıyor. Yerli halk tarafından Şıh Hamamı olarak da bilinen hamam, özellikle de yabancı turistlerin büyük ilgisini görmektedir. 16. Yüzyılda inşa edilmiş olması hamamı daha da kıymetli hale getirmektedir. Böylece tarihi değeri olan bu yapı ile birlikte, harika bir deneyime imza atabilirsiniz. Gezi listenize mutlaka eklemeniz gereken bu nokta, Gaziantep geziniz için vazgeçilmez olacaktır.