Dil Seçiniz

Atina Ucuz Uçak Bileti

Atina uçak biletini satın almadan önce detaylı bilgilerine ulaşabilir ve ucakbileti.com.tr adresi üzerinden uçak biletinizi satın alabilirsiniz.

Atina Hava Durumu

    Atina Gezi Rehberi              

    Komşu ülke Yunanistan’ın başkenti olan Atina, hem çok yakın bir gezi rotasıdır, hem de tarihi ile harika bir gezi seçeneğidir. Zaman zaman siyasi yakınlaşma ve uzaklaşmalar yaşansa da, komşu Yunanistan ile çok yakın bağlara sahibiz. Yunanistan’ın başta Atina olmak üzere gezip görülecek pek çok şehri var ve de sadece bir uçak bileti uzaklığındadır.

    Şehir Hakkında Genel Bilgi Ve Tarihçesi

    Şehrin önce isminden başlamak gerekirse, Atina isminin Yunan tanrıçası Athena’dan geldiğine inanılır. Çeşitli inanışlar olsa da kuvvetli inanış şöyledir; efsaneye göre, Athena’nın deniz tanrısı olan Poseidon ile şehir için çekişmesi sonucu, Atinalılar şehri zeytin ağaçları ile donatan Athena’yı seçmiştir ve şehir Athena’nın yönetimi altında kalmıştır. Bugünkü Atina ise oldukça kozmopolit ve modern bir şehirdir.

    Kentteki yerleşimin Neolitik çağdan bu yana yani yaklaşık 7000 yıldır sürdüğü biliniyor. Helenistik ve Roma dönemleri şehrin modernleşmesinde büyük bir gelişimin olduğu zamanlardır. Yabancı hükümdarlar da destekte bulunmuştur şehrin gelişiminde. Bunlardan biri de Pergamonlu Attalos Hanedanından II. Eumenes ‘tir. Bizans döneminde, M.Ö. 51 yılında Aziz Paulus ‘un Atina’ya gelmesi, burada küçük bir Hıristiyan topluluğun oluşmasını sağlamıştır. Ardından 4. Ve 6. Yüzyıllarda Hıristiyanlık resmen tanınırken Putperestlik de yasaklanmıştır. Atina 1458 yılında Osmanlıların eline geçmiştir. Latinler tarafından Katolik Kilisesi haline getirilen Parthenon, camiye dönüştürülmüştür bu dönemde. Kentin alt bölümlerinde de pek çok cami, han ve hamamlar inşa edilmiştir. Maalesef bunlar oldukça azı günümüze kadar getirilmiştir. Atina’da ilk inşa edilen camilerden biri olan Fethiye Camii ise bugün müze deposu olarak kullanılmaktadır.

    Atina’da mübadele ile Türkiye’den Yunanistan’a göç etmiş olan Rumlar ile karşılaşmanız çok olasıdır. Türkçe konuştuğunuzu duyan yaşlı bir Atinalının size yaklaşarak “Merhaba” demesi çok olasıdır. Atina’nın 1920’li yıllara kadar olan düzenli gelişimi bu göç ile aksamıştır. Anadolu’dan gelen 1 milyon kadar göçmen Pire ve Atina çevresinde gecekondu mahalleleri oluşturmuşlardır.

    İklim Ve Sezon 

    Atina şehri, kuzey – güney doğrultusunda bir dizi tepe ile kesilen kurak bir havzada bulunuyor. Köppen İklim Sınıflandırmasına göre de yarı kurak bir iklim kategorisine ait olduğu belirtiliyor. Atina, genel olarak yumuşak bir iklime sahiptir. Kışları oldukça az kar yağışı görülür ve don olayına da nadiren rastlanır. Sıcaklıkların 0 derecenin altına indiği pek görülmez. Atina’da yaz aylarında ise ortalama sıcaklık 34 derece civarındadır. Yaz aylarında çoğu gün poyraz eserken, geceleri ise serin olduğundan buna hazırlıklı olunmalıdır. Yumuşak iklimi sebebiyle Atina, her zaman ziyaret edilebilecek bir gezi rotasıdır. Ancak Atina gezinizi Yunan adaları ile bileştirmeyi düşünüyorsanız, bahar ve yaz ayları idealdir.

    Gezilebilecek Yerler 

    Atina gezisinde ilk uğranacak yer kesinlikle, şehrin simgesi haline gelmiş olan Atina Akropolisi’dir. Akropolis, kentin en yüksek noktasında, kayalık bir alan üzerinde bulunuyor. Burası, önemli mimari ve tarihi antik yapı kalıntılarını içeren bir ziyaret noktasıdır. Ayrıca Akropolis’ten göreceğiniz şehir manzarası oldukça güzeldir. Atina şehrinin tamamı ayaklarınızın altında gibi görülür bu noktadan. İçerisinde de pek çok antik kalıntı barındırdığından zamanınızın uzunca bir bölümünü burada ezerek değerlendirebilirsiniz.

    Antik Yunan eserlerinin sergilendiği Atina Ulusal Arkeoloji Müzesi, dünyanın en büyük Eski Yunan sanatı müzelerinden de biridir aynı zamanda. Atina Ulusal Arkeoloji Müzesi, Neolitik çağdan Roma dönemine kadar olan Yunan uygarlığının en gözde sanat eserlerini barındırmakta ve zengin bir kapsama sahiptir. 48 odadan oluşan iki katlı müze binası, 1866 ile 1889 yılları arasında inşa edilmiş ve 1925 ile 1939 yılları arasında ise genişletilmiştir.

    Panathinaiko Stadyumu, geçmişi tanrıça Athena adına düzenlenen Panathenaik oyunlarına kadar uzanan bir yapıdır. Önceleri tribünleri tahtadan olan yapı, M.Ö. 329 yılında Atinalı Lycurgus tarafından baştan aşağı beyaz mermer ile yenilenmiştir ve bu niteliği ile tek olma özelliğine sahiptir. Zaman çerisinde defalarda onarımdan geçirilen yapı, son olarak 2004 Yaz Olimpiyatlarında okçuluk müsabakaları ile maratonun bitişine ev sahipliği yapmıştır. Bunların dışında pek çok gezip görülecek tarihi yapıya sahiptir Atina şehri.

    Atina’nın alışveriş yapılabilecek önemli noktaları var ki, gitmişken kesinlikle bir tur atmalısınız. Özellikle hediyelik eşya seçeneklerinin bol olduğu Plaka isimli bölge, sevdiklerinize harika hediyeler alabileceğiniz bir nokta. Kolonaki adı verilen bölge ise, dünyaca ünlü markaların mağazalarını barındıran, lüks bir bölge. Avrupa modasının öncü modacılarının, tasarım ürünlerine burada ulaşabilirsiniz. Alışveriş için önerilen bir bölge de Ermou bölgesidir. Burası trafiğe kapalı bir alan olduğu için trafik gürültüsünden uzakta, rahat hareket ederek alışveriş yapabileceğiniz, alışveriş için çok sık tercih edilen bir bölgedir. Kaliteli ayakkabı ve kıyafet için özellikle iyi bir seçenektir Ermou bölgesi.

    Atina’da gezilecek yerler arasında gece hayatından bahsetmemek olmaz. Şehir oldukça canlı ve de eğlenceli gece hayatı ile biliniyor. Modern eğlence mekânları ile birlikte geleneksel Rum meyhaneleri oldukça meşhur bu şehirde. Turistler tarafından da çok ilgi gösterilen mekânlardır. Eğer Yunanistan denilince akla gelen geleneksel Rum meyhanelerine gitmek istiyorsanız, Plaka – Monastriaki bölgesine uğramalısınız. Bu bölgede pek çok Rum meyhanesi ile karşılaşabilirsiniz. Bunun dışında Bar ve Pub’lar da bulunmaktadır bu bölgede. Şehrin sahil kesimi de eğlence hayatının önemli bir merkezidir. Eskiden gaz depolarının bulunduğu alan olması sebebiyle Gazi adı verilmiş olan bölgede de pek çok kaliteli eğlence mekânına gidebilirsiniz. Eğer yaz aylarında şehri ziyaret ediyorsanız, antik tiyatrolarda gerçekleştirilen açık hava gösterilerine de katılabilir, açık hava sinemalarında farklı bir deneyim yaşayabilirsiniz.

     

    Ulaşım

    Atina’ya ülkemizden ulaşım, coğrafi yakınlık sebebiyle çeşitli şekillerde sağlanabilmektedir. Buna rağmen, çağımızda zaman çok kıymetli olduğundan, en çok tercih edilen ulaşım şekli hızlı ve konforlu olması sebebiyle havayolu ulaşımıdır. Türkiye’nin her yerinden doğrudan ya da aktarmalı olarak Atina’ya oldukça kısa süreler içerisinde ulaşmak mümkündür. Eğer uzun, kara ve deniz yolculukları ile yorulmak istemiyorsanız, sadece uçak bileti ihtiyacınız var.

    Şehrin Havalimanı Hakkında Bilgi

    Atina büyük bir havalimanına sahip olduğu için, havayolu ulaşımında oldukça cazip bir şehirdir. Şehrin havalimanı, Atina Elefterios Venizelos Uluslararası Havalimanı’dır. Bu havalimanı, Avrupa’nın en işlek 30 havalimanı arasında yer almaktadır. İki adet terminale sahiptir ve şehir merkezine uzaklığı yaklaşık olarak 20 km’dir. Şehir merkezi ulaşımı otobüs ve metro hatları ile taksiler aracılığıyla sağlanabiliyor. Bu yolculuk ortalama 40 dakika kadar sürüyor ve sorunsuz, konforlu bir yolculuk gerçekleştirilebiliyor. Şehir merkezi, otobüs ve metro bağlantı hatları sorunsuz bir şekilde çalıştığı için düşünmeden tercih edilebilir.

    Önemli Komşu Şehir Veya Yöreler

    Atina çevresinde görülebilecek noktalardan en önemlisi Pire ’dir. Burası Yunanistan’ın en büyük üçüncü şehridir. Ayrıca da ülkenin en büyük limanına sahiptir. Özellikle Ege denizindeki Yunan adalarına gitmek için çokça kullanılır. Pire, Atina şehir merkezine sadece 10km uzaklıkta yer alan bir yerleşim merkezi.

    Saron Körfezindeki Aigina Adası, görülebilecek bir diğer önemli noktadır. Bu ada daha çok zengin Atinalıların yazlık evleri ve malikâneleri ile doludur. Yaz aylarında oldukça kalabalık olmaktadır. Aigina Adası, Saron Körfezi’nin en büyük ve karaya en yakın olan adasıdır. 

    Detaylı bilgi için www.ucakbileti.com.tr

    Yorum Gönder