Dil Seçiniz

Ankara – İstanbul Uçak Bileti

Akara ve İstanbul ülkemizin iki büyük kenti olarak hem yurt içi hem de yurt dışı trafiği had safhada olan bölgelerdir. Her iki kent için de ulaşım pek çok şekilde mümkün olsa da hava yolu ulaşımı en cazip olanıdır. Bugün Ankara’dan İstanbul’a gitmek için hava yolu ulaşımını tercih ettiğinizde, erken bir tarihte Ankara – İstanbul uçak bileti satın alınmış olmalıdır. Konforlu ve kısa bir yolculuk ile şehre ulaşabilir ve zaman kaybı da yaşamamış olursunuz. Sadece iki kent arasındaki ulaşımda değil, İstanbul uçak bileti satın alınarak her kent ve her bölgeden kolayca ulaşım sağlamak mümkündür. Bugün ülkemizin ulaşım ağının gelişmesi ve havacılığın adeta kara yolu ulaşımı gibi yaygınlaşması bu durumu sağlamıştır ve Ankara uçak bileti ile pek çok kentten sadece 1 – 2 içerisinde ulaşım sağlamak mümkündür.

İstanbul Havalimanları

İstanbul Atatürk Havalimanı

Türkiye’de havacılık faaliyetlerinin başladığı yer olarak bilinen Yeşilköy Havalimanı, 1900’lü yılların başında bu faaliyetleri ile duyulsa da 1953 yılında ancak uluslararası hava trafiğine açılabilmiştir. 1985 yılına gelindiğinde ise Atatürk Uluslararası Havalimanı ismini almıştır. Bugün ise tesisin yoğunluk oranı dünya sıralamalarında yer alıyor. Ülkemizin hava yolu ulaşımı için can damarı olarak nitelenebilecek olan tesis, maksimum kapasitesinde hizmet veriyor.

Sabiha Gökçen Havalimanı

İstanbul Pendik’te yer alan Sabiha Gökçen Havalimanı, kentin ikinci havalimanı olma özelliğine sahiptir ve Atatürk Havalimanı’nın yükünü hafifletmesi için inşa edilmiştir. 2001 yılı itibariyle hizmete giren tesis, 2 yılda inşa edilmiştir. Havalimanının yolcu trafiğine bakacak olursak ise ülkemiz genelinde üçüncü sırada yer aldığını görüyoruz. Her iki havalimanına ulaşımda da ülkemizin hizmet veren tüm hava yolu şirketlerini tercih etmek mümkündür. Türk Hava Yolları, Pegasus, SunExpress, OnurAir, AtlasGlobal, BoraJet ve AnadoluJet ‘i bu kapsamda saymak mümkündür.

İstanbul Atatürk Havalimanı’na Nasıl Ulaşılır?

Taksi

Taksi ile ulaşım bazen en hızlı seçenek olabilirken, İstanbul trafiği göz önünde bulundurulduğunda bazen tam tersi en kötü seçim de olabilir. Hangi güzergâhın hangi saatte sıkıntıya uğrayacağı, yoğun trafik ile karşılaşılacağı hiç belli olmamaktadır. Bu sebeple duruma göre taksiyi tercih ederek hızlı ve konforlu bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz.

Metro

Metro gecikme ihtimalinizi sıfıra indiren bir seçim olacağından, Atatürk Havalimanı’na ulaşımda taksiyi tercih edebilirsiniz. Böylece risk almamış olacaksınız.

Belediye Otobüsü

Belediye otobüsleri yine uygun fiyatlı ulaşım seçeneklerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Bu sebeple de rahatlıkla tercih edilebilir. Sadece taşımakta zorlandığınız boyutta eşyanız varsa, sizin için pek de uygun olmayabilir.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na Nasıl Ulaşılır?

Araç Kiralama

Araç kiralama, size özel araç konforunun sunulması demektir. Trafik ile karşılaşmadığınız durumda da sizin için en ideal ulaşım şekli olacaktır. Bu sebeple havalimanından kent içi ulaşımda rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

Havataş

Havalimanı – Kadıköy ve Havalimanı – Taksim güzergâhında hizmet veren Havataş otobüsleri, düzenlenen karşılıklı seferleri ile ulaşımda büyük bir kolaylık sağlıyor. 9 ile 14 TL gibi cazip ücretler ile yolculuk ederken, konforun tadını çıkarabilirsiniz. Aktarma ve benzeri sıkıntılı durumlar ile uğraşmanız gerekmez.

Metro

Ayrıca metro da yine bu güzergahta tercih edebileceğiniz ulaşım araçlarından biridir. Metronun kara yolu ulaşımı gibi trafik riski olmadığı için zamanlama açısından çok daha avantajlı olduğunu belirtmek gerek.

İstanbul Hakkında Genel Bilgiler

7 tepeli olarak tabir edilen efsanevi kent, ne medeniyetler görmüştür, ne savaşlar, ne yıkımlar, ne zaferler… Geçmişte olduğu gibi bugün de dünyanın en özel noktalarından biri olma özelliğini sürdüren İstanbul, tarihi ve tarihinin bugüne uzanan eserleri ile tam bir turist cennetidir. Gezip görmeyi, keşfetmeyi, tarihi araştırmayı sevenler için mükemmel bir rotadır. Marmara kıyısında yer alıp, Boğaziçi boyunca uzanan ve Haliç ‘i çevreleyen, surları ile dimdik durup gemileri selamlayan İstanbul, bugün herkesin görmesi gereken, dünya güzelliklerinden biridir.

İstanbul, Karadeniz iklimi ile Akdeniz iklimi arasında bir yerlerdedir. Dolayısıyla yaz ayları sıcak ve nemli geçerken, kış ayları da oldukça soğuk ve yağışlıdır. Hatta bazen kar yağışı da görülür. İstanbul’u gezmek için her ne kadar hava şartları bahar ve yaz aylarını işaret etse de İstanbul her mevsimde ayrı bir güzelliğe bürünür. Bu sebeple de İstanbul’u gezmek, keşfetmek, havasını solumak için çok da beklemenize gerek yok.

İstanbul’un Gezilecek Yerleri

 Ayasofya Müzesi

I. Jüstinyen döneminde yani M.S. 532 – 537 yılları arasında inşa edilmiş olan yapı, bazilika planlı bir patrik katedralidir. 1453 yılında Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethi ile birlikte cami olarak kullanılmaya başlanan yapı, 1934 yılı itibariyle ise sadece müze olarak kullanılmaya başlanmıştır. Mimari özellikleri ile dikkat çekici olan eser, tarihi ve yaşı ile duyanları etkiliyor. Ayasofya’nın anlamı ise yapı ile ilgili bir diğer merak konusu. Kutsal bilgelik anlamında gelmekte olup sanıldığı gibi bir kişi ismi söz konusu değildir. İstanbul’a gelince mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri olduğundan, siz de mutlaka Ayasofya Müzesi ’ni ziyaret etmelisiniz.

Yerebatan Sarnıcı

İstanbul’da bulunan en büyük kapalı sarnıç olma özelliğine sahip olan Yerebatan Sarnıcı, Ayasofya yakınında yer alır. Sütunlar ile dolu olan sarnıç hem efsanelere konu olmaktadır hem de mistik atmosferi ile ziyaretçilerini etkilemektedir. Bugün Yerebatan sarnıcı, hem bir müzedir hem de çeşitli ulusal ve uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır. Şehrin görülmeye değer yüzlerce farklı noktası olmakla birlikte en çok akılda kalan ve en çok önerilen Yerebatan Sarnıcı ilk sıralarda yer alır.

Süleymaniye Camii

Süleymaniye Camii, I.Süleyman adına 1551 ile 1557 yılları arasında, Mimar Sinan tarafından inşa edilmiş olan eşsiz ibadet merkezlerinden biridir. Süleymaniye Camii, aslında kapsamlı bir niteliğe sahip olan Süleymaniye Külliyesinin bir parçasıdır. Kapsamında medrese, kütüphane, hastane, sıbyan mektebi, hamam ve imaret gibi pek çok bölüm yer almaktadır. Yapısal özellikleri ile ayrıca dikkat çekici olan camiyi, yerinde ziyaret edip, muhteşem atmosferi altına girmek, her turiste önerilen bir gezi önerisidir.

Sultan Ahmet Camii

1609 ile 1616 yılları arasında inşa edilmiş olan Sultan Ahmet Camii, I. Ahmet tarafından inşa edilmiştir. Camii mavi, yeşil ve beyaz renkli İznik çinileri ile süslü olması sebebi ile tarih boyunca göz doldurmuştur ve Avrupalılar tarafından da Mavi Camii olarak isimlendirilmiştir. Ayasofya’nın 1934 yılında camiden müzeye çevrilmesi ile birlikte Sultan Ahmet Camii de kentin ana ibadet merkezi haline gelmiştir.

Topkapı Sarayı

Topkapı Sarayı Osmanlı İmparatorluğu için büyük önem taşımış olan bir saraydır. Öyle ki imparatorluğun 600 yıllık ömrünün ortalama 400 yıllık süreci bu sarayda geçmiştir. Dolayısıyla da Topkapı sarayı oldukça ilgi çekici bir tarihi değere sahiptir. Abdülmecit’in Dolmabahçe Sarayı’nı inşa etmesi ile birlikte Topkapı sarayı yavaş yavaş boşalmaya başlamış ve eski işlevselliğini yitirmiştir. Buna karşın bugün tarihe tanıklık etmiş önemli bir yapı olma özelliği taşır.

Dolmabahçe Sarayı

Osmanlı İmparatorluğu’nun en özel saraylarından ve yapılarından biri olan Dolmabahçe Sarayı, özel bir konuma sahiptir ve mimari özelliklerinin yanında bu konumu ile de büyüleyicidir. Bugün ziyarete açık olan sarayı örmek, İstanbul’a gelen her turist için oldukça güzel bir deneyim olacaktır.