Dil Seçiniz

Balıkesir Ucuz Uçak Bileti

Binlerce kuş türü ve doğal büyüsü ile Balıkesir hakkında bilinmeyenler. Balıkesir uçak bileti en uygun fiyatlarla ucakbileti.com.tr 'de.

Balıkesir Hava Durumu

    Balıkesir Gezi Rehberi

    Antik dönemde küçük bir yerleşim olarak kurulan kent esas gelişimini MÖ 7. yy da Firiglerin bir kolu olan Mesia'lıların buraya yerleşimiyle gerçekleşmiştir. Ancak gerçek büyüme ve kentleşme Türkmen Karasi oğullarının burada
    sancak kurmasıyla gerçekleşmiştir. Neyi Ünlüdür : Höşmerim isimli tatlısı ve Susurluk Ayranı çok ünlüdür. Kolonyanın her çiçek çeşidinin bulunduğu tek yerdir. Kentteki en önemli eserler, Zağnos Mehmet Paşa Camii, Yıldırım Beyazıt Camii ve Külliyesi, Umur Bey Camii ile Alankaya Camii ve Karesi oğulları Türbesidir. Yörede ayrıca Marmara Denizi kıyısında Panormos bugünkü adıyla Bandırma,
    Kyzikos Kapıdağ Yarımadası ile Erdek Açık Hava Müzesi, Artake yani Erdek yerleşimi ile en yakındaki ada olan Prokonnesos yani Marmara adası önemli yerleşimler ve tatil yerlerinden olup, Ege Denizi kıyısında ise Adramytion/Edremid tatil cenneti Antandros/Altınoluk önemli yerleşimlerdir. Ayrıca Savaştepe’nin bulunduğu yerde Kerasa, Manyas gölü kenarındaki Daskyleıon yani Hisartepe ile Zeleia Sarıköy ve Artemea Konana bugünkü ismi ile Gönen önemli tarihi yerleşimlerdir.

    Asra kadar Bizans egemenliğinde kalan bölge Karesioğulları Beyliği tarafından Bizanstan alınmış ve 14. asrın ikinci yarısında Osmanlı idaresine geçmiş. 1919-22 arası yaşanan Yunan işgali 6 Eylül 1922'se son bulmuş. Osmanlı devleti zamanındaki ismiyle karesi sancağı, il merkezlerinden çok çevre ilçe ve kasabalardaki doğal güzelliklerle öne çıkıyor. Merkezde yer alan en önemli eser Fatih Sultan Mehmet'in veziri Zağanos Mehmet Paşa tarafından yaptırılan cami 1908'de yeniden inşa edilen cami malesef özgünlüğünü tamamen kaybetmiş. İstanbul Aksaray Valide Sultan ve Ortaköy'deki benzerleri gibi geç dönem Osmanlı Camisi kimliği kazanan yapı, görkemiyle uyumsuz denebilecek incelikte bir minare ve genişlikten çok yükseklik yani gotik üsluba gizli hayranlıkla karakterize bir mimari üslubun izlerini taşıyor. Zağanos Paşa cami dışında Yıldırım mahallesinde aynı adı taşıyan cami ve Sahnıhisar mahallesindeki Ali Şuuri medresesi ve Anafartalar Caddesinde eski Belediye binası bitişiğindeki 1827 yılında yaptıran saat külesi görülebilir. 

    Manyas: Doğudan batıya bir rota izlersek, Bursa Karacabey'den sonra ilk durak Manyas gölü kuş cenneti unvanına sahip bu önemli sulak alanda yaklaşık 239 kuş türü, toplamda iki milyon kuş yaşıyor ya da göç sırasında uğruyor. Fevkalade güzel ancak ürkek bu canlıları görebilmek için güçlü dürbünlerle seyir teraslarında sabırla beklemek gerekiyor. 

    Erdek: Manyas'ın kuzeyinde denizi ve doğası ile Marmara'nın en güzel köşelerinden Kapıdağı yarımadası yer alıyor. 1960'larda bugünkü manada iç turizim başladığında bu yarımadanın İstanbul'a yakınlığın verdiği avantajla bir anda yıldızı parlamıştı. Özellikle Erdek,Edincik, Avşa ve Marmara adası yazlıkçı turist'lerle doldu taştı. 1980'den sonra Ege ve Akdeniz kıyıları revaç bulunca yazlıklar bir bir elden çıkarıldı. Şimdilerde o günler bir masal gibi hatırlanıyor. Ancak yarımada hala çok güzel. Özellikle sarı mersin çiçeklerinin açtığı mayıs ayında yapılacak çepeçevre bir tur göz zevkini tatmin eden huzur verici bir rota. Deniz'e girilen yerler var ama Ege berraklığı ve temizliği beklenmemeli. Ocaklar, Narlı, İlhanlar ve Doğanlı plajları nispeten daha bakir ve temiz. Erdek sadece plaj kasabası değil. İnsanı, doğası ve tarihi ile zengin bir yer. Herhangi bir sokak başında görebileceğiniz yerel renklerini "modern" rügarlara teslim etmemiş. Yorgancılarını, nalburlarını, bakırcılarını hatta semercilerini bile taşımış 21. yüzyıla. Bazı köylerinde göçmenler oturuyor. Rumlardan kalan kilise harabeleri de bir zamanlar burada yoğun bir Rum nufusu olduğunun işareti. Gezi dergilerinde ismi ismi çok sık geçen Kazikos harabeleri ise taş yığınından ibaret. Bu tip ören yerlerinin en büyük açmazı buradan çıkartılan eserlerin yerinde sergilenememesidir. Kazikos'da bulunan en önemli parçalar da İstanbul Arkeoloji müzesine taşınmış. Geriye de taşınamayan kaba taş yığını kalmış. Tekne ile geçilebilen marmara adası, mermer yatakları ile meşhur. Yeşille mavinin buluştuğu çok sayıda doğal plajlara sahip adanın en ilginç koyu dibi mermer olan Saraylar Köyü plajı. 

    Batıya devam ettiğimizde karşımıza kaplıcaları ile ünlü Gönen ilçesi çıkar. Balıkesir termal turizimin Anadolu'daki en zengin şehri. Gönen dışında Pamukçu kaplıcaları, Edremit - Güre kaplıcası, Edremit- derman kaplıcası, Balya - Ilıca kaplıcası, Bigadiç - Hisarköy Kaplıcası bir çok kaplıca mevcuttur bu nedenle bu liste uzayıp gider... 

    Edremit: Balıkesir'in güney ve doğusundaki ilçeleri Savaştepe, Bigadiç Sınırdağı, Kepsut ve Dursunbey tarım ve hayvancılıkla geçinen yüksel dağ ilçeleri. Balıkesir'in en batıdaki ilçesi Edremit sahip olduğu doğal güzelliklerle öne çıkıyor. Kaz dağları Milli Parkı Edremit sınırları içinde yer alır. iğne yapraklı yoğun bir orman dokusu ile kaplıdır bölge. 

    Ayvalık: Edremit'ten güneye doğru dağ-taş zeytin tabirini doğrularcasına geçilen 45km yolun ve körfezi oluşturan yayın sonunda Ayvalığa ulaşılıyor. Burası asırlardır bir zeytin yağı üretim merkezi konumunda. Mubadele öncesi yoğun bir Rum nufusu barındırdığı mimariden hemen anlaşılır. Anakaradan dar bir boğaz ayrılan Cunda adası bu yapıların en güzellerine ev sahipliği yapar. En güzel manzara ise Ayvalıktan güney doğuya uzanan yarımadanın en yüksek noktasından izleniyor. Böyle güzel bir yere neden Şeytan Sofrası denmiş bilinmez ama bu çevrede oturup cennet olduğunu düşünmemek imkansız. 

    Balıkesir hakkında detaylı bilgi www.ucakbileti.com.tr'de, Sizde vakit kaybetmeden uçak bileti alıp, bu müthiş kentin tadını çıkartın. 

    Balıkesir Promosyon Uçak Bileti

    Nüfus Para Birimi Promosyon Uçak Bileti
    Her şey dahil
    Gidiş - Dönüş
    1.162.761 TL 99,00 TL
    Başlayan fiyatlarla

    Balıkesir Uçuş Haritası

    Yorum Gönder